Reklama

Reklama

Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy

  • USA DuckTales The Movie - Treasure of the Lost Lamp (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Strýček Skrblík se vydává se synovci do Egypta, aby našel magickou mapu ukrytou v pyramidě. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání. A dobrodružství pokračuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Kačeří film je samozřejmě zábava od začátku do konce, bohužel ale opravdu nedosahuje kvalit těch největších seriálových nářezů jako pilotních pět dílů o pokladu Zlatých sluncí (ty by mohly jít do kina z fleku), soutěž s Hamounem, závěrečný dvojdíl Zlatá husa, a dvojciferný počet dílů nerozdělených na víc částí. To opravdu není nejlepší nápad na film pro kina. Podle mě to chtělo podstatně lepší námět, než džin z kouzelné lampy a čaroděj Merlock, který se jej snaží zmocnit. Taky by nebylo na škodu aspoň zčásti použít původní seriálovou hudbu, protože ani na tu ta filmová nemá. I tak se ale divím, že v kinech Poklad ze ztracené lampy tak pohořel, zatímco třeba první dva Pokémonské filmy (nebyly špatné, ale s tímhle se nedají srovnávat) měly velký úspěch. Kdo ví, jestli v tom nebylo i špatný promo, což se nedá vyloučit, stačí se kouknout na "promo" u nás - film minul kina a podle všeho i videa a s největší pravděpodobností se zničehonic zjevil až na silvestra 2002 na Nově. Jediné štěstí, že ho stihli nadabovat už pár let předtím, takže ze seriálových hlasů zůstali aspoň Mirko Musil (Skrblík), Inka Šecová (Kulík), Blanka Zdichyncová (Bubík), Ljuba Skořepová (Čvachtová) a Jan Skopeček (Johan). Škoda, že nejdou půlhvězdičky, dal bych 4 a půl. Takhle bohužel musím snížit. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jak mám Kačery moc rád, tak musím objektivně uznat, že film je slabým odvarem seriálu. Pořád tu jsou ti samý hrdinové a pořád jsou přibližně stejně vtipný, ale celovečerní hábit jim nesluší. Zápletka je tu moc roubována a štelována, aby utáhla délku filmu. Navíc není ani nikterak originální. Škoda, film působí jako natáhnutý průměrný díl jinak vynikajícího seriálu. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

No úplně báječně: deštivé studené odpoledne, gauč a filmík s kačerama. Co víc chtít? Tedy, bohužel, ač to celkem uteklo a slabší část tam byla snad jedna, je to spíš jen sled navazujících epizod než oproti seriálu nějak výrazně vybočující film. Tedy né že by tam nebyla ústřední zápletka a je to barevnejší a je tam víc efektů, ale příběh je rozdělen na prakticky izolovaná dobrodružství, kterými se příběh lampy vine. Na druhou stranu zas lepší, než kdyby to byla epická píčovina způsobující alergii na kachny. Ten fracek z lampy a slouha hlavního zaporáka byli oba trochu otravní a neobjevil se tam jeden z mých hrdinů Držgrešle Hamoun a ani Rafani nebo Šikula, ale i tak to bylo super i proto, že Merlock je akčnější a schopnější verze Rumburaka. Navíc, na rozdíl od jiných antihrdinů, není totálně neschopnej a člověk by se skoro bál, jestli to Mladí svišti zvládnou i tentokrát... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásná a nestárnoucí animace, legendární český dabing a kvalitní dobrodružství se vším, co k tomu patří, které pobaví v každém věku (já jsem toho živým důkazem, pustil jsem si to dnes ráno). První část z pouště byla bezchybná, v Kačerově to sice bylo slabší, ale jen velice, velice nepatrně. Rychle to uteklo, mělo to klasický vtip, napětí (:D), strýčka Skrblíka, skvělého záporáka a možná ještě lepšího poskoka, naháněčky, situace a šíleně málo Rampy McKváka. Jinak to je ale prostě nádherný animák, přesně na úrovni seriálu jak zápletkou, tak kvalitou. Kačeři jsou prostě to nejlepší od Disneyho a stále dokazují, že nikdy nezestárnou. A v závěrečných titulcích k nám zamíří i ta nádherná znělka! Za mě absolutní spokojenost neovlivněná nostalgií. 100%. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Serial Ducktales je kult, nicmene filmova podoba jak uz to tak byva je spise natahovany dil, coz se na vysledku neprojevuje moc pozitivne. Vysledna prodouzena delka tak neni vyuzita vubec efektivne, navic pribeh tocici se okolo nalezeni pokladu s kouzelnou lampou a dzinem neni nejoriginalnejsi a pripomina jeden z beznych dilu serie. Na druhou stranu si to drzi kaceri standard a Uncle $crooge vali i ve filmu. 6/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • První Disneyho kreslený film, který měl předlohu v seriálu. (HappySmile)
  • Plakát k filmu nápadně připomíná plakáty k filmům s Indiana Jonesem. Není divu, maloval jej totiž stejný malíř Drew Struzan, který je také malířem plakátů trilogií Star Wars nebo Návrat do budoucnosti. (Landauer)
  • Plánovali se i další díly, ale kvůli nízkému úspěchu byly zrušeny. (Vitox)

Reklama

Reklama