Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (118)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

“Všichni jsme léta mysleli, že má Tourettův syndrom, ale pak jsme zjistili, že je Hinduista”... je to klasická ujetina, narvaná hláškama, super mentos hlavní postavou a spousty negros motherfuckerama. S dějovou linkou alá Nebezpečné myšlenky a hafo rapu muziky.. co víc si po, před nebo při kalbě pustit... ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Nadsazená parodie na množství filmů (tak trochu ve stylu Žhavých výstřelů). Když pominu tu největší (skutečně přehnaou) nadsázku, kdy učitel Clark udělal ze špinavého ghetta téměř romantickou čtvrť, nemůžu zapomenout na hlášky a image ,,středoškoláků" z jeho třídy. Je zde i památná věta ze sborovny: ,,Co učíte?" ,,Ani nevím, něco ve třetím patře". Na zcela plný počet to není, ale nemá k tomu daleko. ()

Reklama

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Povedená parodie která není to nejlepší od Zuckera, ale pořád velmi dobře pobaví. Ano, místy zde jsou poněkud pubertální gagy, ale já se i tak bavil. V porovnání s jinými v novém tisíciletí se jedná o dobrou parodii, která se obešla bez nechutností a to je třeba ocenit. Některé vtipy byly povedené více, některé méně, ale pořád rozesmály. Mě osobně třeba gag, kde z aktovky zůstalo jen ucho v ruce, nebo sázení stromků, případně : vždyť je to jen nevinnej tanec...:-). Jon Lovitz se na roli skvěle hodil, Tia vypadala opravdu moc a moc dobře a ostatní byli jen takový kompars, takže jejich neherectví bych nijak neřešil. 70% a upřímně, pokud by dále vznikali podobné parodie, bez blití, sraní a chcaní, ocenil bych to více, ale to bych asi chtěl moc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo, tohle je má krevní skupina, má srdcová záležitost, můj šálek humoru. Už pro úžasného Jona Lovitze, kterého považuji za jednoho z nejlepších komiků, slaďoučkou Tiu Carrere a mrchózní Louise Fletcher. Nevinný tanec dvou mladých lidí, kteří se moc neznají, Tia, vyhrnující si sukni, protože jí něco leze po noze, Jon, simulující drogový rauš, učitelka tělocviku, ulice, v níž autorádio hraje jen jeden hudební styl, ten úžasný účes s jezdícími autíčky, který jsem si vždycky přál mít. Na tohle bych mohl koukat pořád a pořád dokola. Jedna z nejlepších a mých nejoblíbenějších parodií, co znám. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"CO UČÍTE?" - "NEVÍM, NĚCO VE TŘETÍM PATŘE." Potom co ZAZ skoncovali se svými kultovními parodickými sériemi PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM!, BLÁZNIVÁ STŘELA a ŽHAVÉ VÝSTŘELY, vystřihli v druhé polovině devadesátek ještě tři slušné jednohubky - BLÁZNIVOU ŠKOLU, MAFFIÓSA a UTOPENCE NA ÚTĚKU. Ta první si vzala na paškál filmy o učitelích krotících problematické třídy jako DŽUNGLE PŘED TABULÍ (na kterou odkazuje např. scéna zničení gramofonové desky nebo pokus o znásilnění ve školní knihovně) a její aktuální odvar NEBEZPEČNÉ MYŠLENKY (viz. plakát). A samozřejmě tu najdeme typické prvky komediálního stylu ZAZ od specifického herectví přes fyzické gagy, fóry v druhém plánu, až po odzbrojující dialogy a hlášky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starost obsazení. (mi-ib)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 53 297 diváků, což znamenalo tržbu 2 339 056 Kč. Snímek se tak stal 2. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)

Reklama

Reklama