Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Obraz 4/10/// PLUS: opět spolu Mádl a Kotek plus Písařík, Beran a Nováková, potěší také Predrag Bjelac a v záporných rolích Pavel Rýmský a Václav Postránecký, jako crazy gangsterka to trochu funguje a je to zábavná skoro až parodie na žánr MÍNUS: jako hudební film to nefunguje, hudba nehraje prim, navíc nespadá do mého oblíbeného žánru, občas to je takové hloupoučké a nemá to úplně tah na branku, obraz ač z DVD byl dost špatný/// Shrnutí: Na tenhle kousek jsem se těšil víc jak 15 let. V kině jsem ho minul, takže už dnes neocením dvojici Kotek a Mádl, tak, jako bych to udělal předtím. O to víc potěší herci, kteří se za svoji kariéru tolik neprosadili. Bavil jsem se, občas jsem se i zasmál. Je to přestřelené, nelogické, není to ani trochu uvěřitelné, ale nenudil jsem se. Vycpaný pejsek se fakt (ne)povedl./// Celkem 59%/// ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani přívrženec ani zarytý odpůrce trojice Janák-Kotek-Mádl a osobně považuji tento film za jejich nejpovedenější, ale jsem současně rád, že jejich spolupráce prozatím skončila. A k Podvraťákům jen krátce - jsou trochu málo uvěřitelní. Zápletka je vycucaná z prstu a stejně působí i scénář. To je trochu sráží dolů. Naopak sympaticky působí hudba a výkony některých jedinců. I když se tenhle film tváří z trojlístku Janákových hitů nejdospěleji, obávám se, že zase sklízí největší úspěch u cílové skupiny "teenager". Ale jak tady tak sleduji hodnocení uživatelů, asi se pletu. :-) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Některé snímky jsou pevně spjaty s našimi životy bez ohledu na jejich věhlas, ocenění nebo uznání většiny. Měly zkrátka to štěstí, že přišly v tu správnou dobu a vzpomínky na jejich sledování jsou zahlceny výhradně pozitivními emocemi. V mém případě šlo o jistou partičku podvraťáků. Janák tentokrát zkusil zahrát i vážnější notu, přišel se stylovou kamerou, neskutečnou kadencí hlášek a přehlídkou ujetých charakterů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Milé, mladučké školáčky, poblaznené teenagerky a všetci nenároční, nekritickí, konzumní diváci zbystrite svoju pozornosť. Po tretí krát prichádza do kín osvedčené české coolové duo: Jirka Mádl a Vojtěch KoKotek. Už z nich boli "Snowborďáci", potom zasa "Rafťáci" a teraz spolu hrajú v modernej, gitarovej kapele. Je to však čím ďalej tým horšie. Scenár, kamera, herci, soundtrack, réžia... ide to od desiatich ku piatim. "Ro(c)k podvraťákú" je len vypočítavá, nechutná, komerčná návnada na otupelých divákov, ktorá sa snaží vytrieskať ešte nejaké peniaze zo spolupráce týchto dvoch mladých mamľasov. * ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět předvídatelnou reklamu na evropu 2 a pepsi tak tady ji máte. Vždycky jsem si přála vidět rozmašírovaného psa v lisu a nebo Kotka hrajícího si na těžkého rockera v hnusných umělých dredech. Nic jiného než zahulíme nebo zahulil jsem jsem ve filmu opakovaně neslyšela - kromě filmu Zahulíme uvidíme, který je alespoň vtipný jsem nikdy nezažila, že by postavy tolikrát dokola řekli slova hulit, tráva,vole a p**o. Přiznám se, že dříve jsem viděla pouze konec a tak mě to celkem pobavilo, ale film jako celek není ani moc zábavný, ale spíše se snaží navázat na 60tá nebo 90tá léta plná drog a chlastu a podprůměrných kapel (nyní to není o nic lepší) a tím rozsypáváním koksu do jídla apod. vyvolat salvy smíchu. Věčná honička kolem jednoho škaredého a hloupého psa, viditelný playback a neskutečnou NEHERECKOU rolí Jandy (nebo také Hrušínského) mě film rozčílil do nepříčetnosti. Jediné co se tak dalo přežít bylo herectví Mádla a Písaříka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v Kladně a v Kolíně. Vila, kterou ve filmu vidíme, se nachází v Ratboři. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Radek (Martin Písařík) v jedné scéně říká, že dávka, kterou hodlají dát Salingerovu (Václav Postránecký) psu Johnovi, je tak silná, že by uspala i berana. Poté je krátký záběr na Kytku, jehož představitel se jmenuje Michal Beran. (Terez_Vv)
  • Šárka (Kristýna Nováková) na začátku filmu jezdí žlutým autem, které v průběhu filmu exploduje. Přesto však poté není schopna natankovat dodávku podvraťáků. (Apolskis)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama