Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jojojo.... Tohle jsem už potřeboval. Jednoduchá příběhová linka, předvídatelný děj a přesto se z toho dá tolik vytřískat ( což se bohužel mnohdy nepovede ani u klasických trháků s nekonečným rozpočtem ). Všimněte si červeně zvýrazněné části slova na posteru. '' Think '', zajímavé je, že přesně to musíte během celého filmu dělat, proč ? Protože na scénu přichází mé oblíbené... MORÁLNÍ DILEMA. Samuel za mě v jednoznačně nejlepší roli, celé to představení mě dokonale vtáhlo do děje a film jako celek obrovské překvapení. Netřeba víc dodávat - 90%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Připravte se na odpočet....za deset vteřin před Vámi vybuchne deset kilo semtexu...10...9...8...7...6...a nebo víte co? Pusťte si tenhle film. Sice to není nijak velká jízda plná akce, ale dokáže to zaujmout. Já v tom nic zajímavého nevidím. Film je natočen v době, kdy je jeho problém aktuální. Herci hrajou takovou tu rutinní klasiku a celkově je film spíš zapadlá záležitost, než aby stál za větší pozornost. Ono se ale ani není čemu divit... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

S.L.Jackson si střihnul jednu z nejodpudivějších rolí ve svojí dosavadní kariéře. Sledovat ho, jak řádí, je fascinující a znechucující zároveň, bohužel pro mě jediná věc, co mě opravdu zaujala na tomhle filmu. Jacksonovo počínání je možná brutální, ale omluvitelné tím, co se chystá Michael Sheen udělat. Ke konci ale možná i Jackson překročil mez únosnosti a samotný konec je dost mrazivý. Hlavním problémem je nuda, protože se tak skoro nic jinýho než mučení Sheena neděje a furt na to koukat omrzí. Ani Carrie-Anne Moss mě moc nevzala, i když jí jinak mám moc ráda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A jak byste se v té situaci zachovali vy? Bylo jasně vidět že i největší humanisté by svolili k formě fyzického týrání. Nebudu zastírat že jsem S. L. Jacksonovi fandil. Bylo mi jasné že aby mohl odhalit bomby bude se muset uchýlit k tomu největšímu svinstvu. Na druhou stranu, kdejaký padouch když nepomůže výhružka číslo 1 si bere k ruce něčí manželku, popřípadě děti. PS: S. L. Jackson a na druhé straně Michael Sheen potvrdili svou velikost. Lepší herecké obsazení jsem si ani nezasloužil. 85% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Woodward .. Ostré, vypjaté, poutavé, funkční a pravdivé. Levný kabát není vůbec na škodu, protože snímek se vyjadřuje těmi osvědčenějšími součástmi, jako je výborný scénář a silné herecké obsazení ústředních rolí, kdy na "zbytečné" atrakce není prostor a ani nakonec nejsou potřeba. Intenzivní teroristický thriller vznikl i tak. Na Hollywood okrajový, o to pro náročnější diváctvo zajímavější produkt. ___ Větší část tohoto filmu je těžce myslitelná! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno