Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHAT I HAVE TO DO, AGENT BRODY, IS... UNTHINKABLE." ---------- Tak perfektné, pomalé a postupné gradovanie a tak mizerne zakončené (v nepredĺženej verzii oveľa horšie), až normálne nemám slov. Nesklamali herci (Samuel, Carrie-Anne, Michael), nesklamal soundtrack, nesklamali dialógy ani samotný dej, no práve jeho vyústenie v poslednej minúte mi kompletne zruinovalo poctivo budovaný zážitok a patrične vysoké očakávania. Nuž, čo sa dá robiť, nechávam ale aj tak za štyri, film (odhliadnuc od záveru) si to nepochybne zaslúži a jeho replay už teraz vidím na obzore. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Věřte mi, že název filmu v tomto případě rozhodně nesymbolizuje nedočkavé odpočítávání minut, zbývajících do konce, kdy divák jen doufá, ať už to proboha skončí. Tak tohle odpočítávání tedy určitě ne. Spíše bych si tipnul, že někteří by proklatě krátkou minutáž (kdeže jsou doby, kdy 90 minut filmu byl standard?) raději klidně ještě o 10-15 minutek protáhli, aby si užili to gradování napětí ještě o kousek déle. Samuel je kouzelný, ostatně jako skoro vždy, ale v takovém drsnějším slova smyslu - za domácího mazlíka bych ho tedy určitě nechtěl. Carrie-Anne mi do role úplně nesedla, ale podala obstojný výkon. Nejvíc si asi natáčení užil Michael Sheen - skoro celý film seděl a aby ho z toho nebolely záda, tak se chvilkama musel hezky protáhnout. Jo, a Gil Bellows se mi zdá nějak vizuálně zdrsněl. Každopádně to vychází celkově na poctivé 4 hvězdy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na otázky terorismu z jiného úhlu je fajn, dokonce moc fajn. Odborník na extrémní výslechy a agentka FBI mají zlomit zadrženého teroristu – ona používá tradiční „lidské“ postupy, on „nelidské“ mučení. Oba jsou na stejné lodi, i když jsou naprosto odlišní. A nakonec z vyšetřovacího týmu nejenom právě agentka je ochotná obětovat své zásady pro dobro většiny. Námět je skutečně zajímavý (dokáže mučení jednoho vyvážit životy milionů?), ale celkový dojem sráží několik banálních situací. Líbila se mi nevyzpytatelnost děje, jeho nejednoznačnost, ale když ze sebe Samuel L. Jackson při dopadení manželky zadrženého vyhrkne, že tohle je ta poslední šance ke zlomení atentátníka a že to nikdo nesmí posrat, tak jsem se domníval, že to následné je pouze dobře sehraná hra!! Ale když mimo jiné onu manželku podřízne jako prase na porážce nebo když jeden z hlavounů vytáhne bouchačku a nechá se o ní teroristou školácky obrat, tak můj zájem o tenhle ryze americký výlet výrazně klesá (ostatně celé jednání armádních představitelů je poměrně k smíchu). Prostě druhá polovina, ve které jsou paradoxně ty nejsilnější momenty, s nevyvratitelnými logickými lapsy vypadá jako šitá někde v poklusu.. Herecky nadprůměrné!! Velká škoda.. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jo, tak tohle se povedlo. u tohoto akčního snímku se nejedná pouze o tradiční bezduchou přehlídku krvavých scén, ale o malou psychologickou válku na pozadí velké hrozby... scény gradují jedna ve druhou a člověk jen dokáže kroutit hlavou nad tím, jak se pseudonejvyspělejší země světa je schopná uchýlit k primitivním způsobům výslechu, když jde opravdu do tuhého... inu ústava a právo je věc jedna, jaderná hrozba věc druhá... neúspěch je zde nemyslitelný. napětí a empatie provází diváka celým filmem a vyvrcholení je doslova brilantní. 80% [1. wayFUCKý HD FEST] ()

akisha 

všechny recenze uživatele

S.L.Jackson si střihnul jednu z nejodpudivějších rolí ve svojí dosavadní kariéře. Sledovat ho, jak řádí, je fascinující a znechucující zároveň, bohužel pro mě jediná věc, co mě opravdu zaujala na tomhle filmu. Jacksonovo počínání je možná brutální, ale omluvitelné tím, co se chystá Michael Sheen udělat. Ke konci ale možná i Jackson překročil mez únosnosti a samotný konec je dost mrazivý. Hlavním problémem je nuda, protože se tak skoro nic jinýho než mučení Sheena neděje a furt na to koukat omrzí. Ani Carrie-Anne Moss mě moc nevzala, i když jí jinak mám moc ráda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)

Reklama

Reklama