Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Falko 

všechny recenze uživatele

Paul Walker - (Jerry Shepard) +++ Bruce Greenwood - (Davis McLaren) +++ Jason Biggs - (Charlie Cooper) +++ August Schellenberg - (Mindo) +++ Wendy Crewson - (Eve McLaren) +++ Hudba: Mark Isham +++ //////////// Reziser Frank Marshall, ktory ma za sebou ARACHNOFOBIU, dramu PREZIT alebo dobrodruzne KONGO natocil po niekolkych rokoch dalsi dobrodruzny rodinny film s Paulom Walkerom o statocnych psoch, ktori si dokazali sami poradit a bojovat o zivot v zasnezenej Antarktide niekolko mesiacov. Najviac ma zaujimali pohlady kamerou na inteligentnych psov, ako sa dokazali podelit o stravu. Aj zaver filmu bol dojemny a nadherny, ale nestacilo to k tomu, aby som mu dal 4 hviezdicky, kedze v nom boli aj nudne chvilky........ 25.06.2008 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Doják sází na jistotu - nádhernou přírodu (kanadské městečka Smithers, Grónsko, Špicberky) a především parádní sibiřské husky a malamuty. 1) Děj a lidské herecké výkony už stojí stranou. Ostatně i některé okamžiky psí story jsou pochybné (předání velení ve smečce například)._____ 2) Příběh, který se stal předobrazem filmu, se odehrál během japonské expedice do Antarktidy v roce 1958. O události natočili v roce 1983 Japonci film Antarctica, jehož remakem je náš snímek._____ 3) Co dodat? Snad jen arf, arf, arf, arf! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který v hodnocení trochu doplácí na předsudky vůči Walt Disney. To ale zde nemá cenu rozebírat. Mně se to líbilo, začátek byl docela akční a napínavý, střední pasáž poněkud zvolnila a závěr v podobě bitky o velrybí maso, dostal zase šmrnc. Příroda byla překrásná (natáčelo se např. v Grónsku a v Kanadě), hudba byla líbivá a herci mi nikterak nevadili. Trošku bych si možná představoval lepší scénář a tak o 15 minut kratší stopáž, ale jinak jsem velice spokojený. Jedná se fakt o povedený film a když to řeknu i já (kočkař, nikoli pejskař), tak na tom něco bude. Ti husky jsou prostě úžasní. :-))) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pekelná citovka u který mi i ta slza ukápla. Původně jsem si to sehnal, jenom abych zjistil, jak zahraje Paul Walker v jiným filmu než jenom F&F. Ale opak byl pravdou, a děj se ubíral spíš na psy. Samozřejmě, že on z lidskejch postav zahrál na jedničku, Jason Biggs tentokrát v jiný roli než komediant, ale jeho povaha se v něm nezapřela. Příběh psů zanechanejch napospas uprostřed Antarktidy v bouří několik dnů na mě zanechal takovej dojem...skvěle vycvičení psi, naprosto dokonale natočený, jak si navzájem pomáhali, lovili... Dokonce i jedna hororová lekačka tam byla, scéna s tuleněm bezchybná. A koncovka...ta to dorazila. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)

Reklama

Reklama