Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pekelná citovka u který mi i ta slza ukápla. Původně jsem si to sehnal, jenom abych zjistil, jak zahraje Paul Walker v jiným filmu než jenom F&F. Ale opak byl pravdou, a děj se ubíral spíš na psy. Samozřejmě, že on z lidskejch postav zahrál na jedničku, Jason Biggs tentokrát v jiný roli než komediant, ale jeho povaha se v něm nezapřela. Příběh psů zanechanejch napospas uprostřed Antarktidy v bouří několik dnů na mě zanechal takovej dojem...skvěle vycvičení psi, naprosto dokonale natočený, jak si navzájem pomáhali, lovili... Dokonce i jedna hororová lekačka tam byla, scéna s tuleněm bezchybná. A koncovka...ta to dorazila. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Milá klasická disneyovka, která pohladí na duši. Už když jsem poprvé ve filmu zahlédla prvního pejska, tak jsem si říkala, že přesně takové plemeno bych chtěla taky. Ale to já říkám o všech psech. :) Paul Walker byl skvělý ve své roli, velmi přesvědčivý, věřila jsem mu tu touhu vrátit se a zachránit všechny své čyřnohé kamarády. Bohužel velkou nevýhodou je délka filmu, po první půlce to upadá a už to není tak zajimavé jako v první polovině a bohužel to nudí. Kdyby to bylo alespoň o tu půl hodinu kratší utíkalo by to rychleji. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nerozumel si mi. Ten príbeh nebol o psoch. Bol o mojom otcovi.“ Neviem, či to bolo spôsobené mojou averziou voči umelému prejavu Paula Walkera, alebo tým, že som od zápletky „mladý, zásadový hrdina v snežnom pekle bojuje o život so svojimi psíkmi“ čakal skôr niečo ako bolo kedysi toto či toto. Nakoniec som ale bol relatívne príjemne zaskočený „vážnym“ scenárom. Nie je to tupá hraná disneyovka, skôr príjemné (hoci troška dlhé) remeslo, ktoré ÚDAJNE vzniklo podľa skutočných udalostí (pravda je však VRAJ taká, že podobné udalosti sa v 50. rokoch 20. storočia síce naozaj stali, ale prežilo podstatne menej psov). Frank Marshall, skúsený spielbergovský producent, nakrútil už i horšie (KONGO) a nudnejšie (tiež ľadové PREŽIŤ) veci. Ale i lepšie (ARACHNOFÓBIA). ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s dopředu jasným a očekávaně - ale přesto - dojímavým koncem. Docela příjemně mě překvapil scénář, protože jsem čekal přímočařejší linku... takhle jsme se dostali do předvídatelného finále ne až tak předvídatelnou cestou :-) Jen to chování hlavních hrdinů mi přišlo chvílemi podivné - po většinu času se chovají jak nevlastní bratři komisaře Rexe, ale když narazí na pořádný kus žvance, tak po jediné hostině odtáhnou pryč. Co mě taky tlouklo do očí byla vynucená komediální složka v podobě Jasona Biggse... moc mi to sem nesedělo, ale asi to měla být úlitba dětskému publiku. Celkově ale příjemný film s nádhernými exteriéry kanadských ("antarktidských") plání. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu že mam v obľube psiu rasu Husky, filmu nemôžem dať lepšie hodnotenie a jedna sa o bežný film produkcie disney, ktorý nedojme ani veľmi nenadchne. Možno práve výber hlavného herca tvorcom vyšiel a ako tak zahral bravúrne. Dlho som rozmýšlal nad hodnotením ale viac ako 3,5* si film ozaj nezaslúži. Na jeden nudný zasnežený večer, postačí. 3* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)

Reklama

Reklama