Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V L.A. řádí brutální sériový vrah známý díky své zálibě v satanistické symbolice jako Pentagram killer. Detektiv Logan (Lou Diamond Phillips) se v případu nemá čeho chytit, dokud se neozve tajemná Tess (Tracy Griffith), jíž však za informace vedoucí k vrahově dopadení musí slíbit, že zločinec nepřijde za žádnou cenu o život. Záhy dopadený Patrick Channing (Jeff Kober) je snadno usvědčen a odsouzen k trestu smrti. Logan již na podivný slib daný neznámé ženě dávno zapomněl a oslavuje s kolegy svůj další úspěch, aniž by tušil, že pravé drama teprve začíná… (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

corpsy 

všechny recenze uživatele

O niekoľko rokov neskôr sa podobne podaného námetu ujal režisér Gregory Hoblit v snímke FALLEN. Naozaj neviem, či išlo o inšpiráciu, alebo zhodu náhod, ale oba snímky sú si veľmi podobné. A to aj kvalitou. THE FIRST POWER je druhoradá kino produkcia, plná známych tvári, v známom prostredí a so známymi osudmi. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Teda já už viděl něco průserů, ale tihle na mou duši podělali co mohli. Celkem ucházející nápad potápí nesympatický detektív v pytlovitých kalhotách natažených až nad pupík, nevesele stupidní scénář, nakonec i kraviny jako skok ze střechy budovy rovnou na nohy, či obrovská nádrž jakési kyseliny v místní vodárně?, která je navíc vysoce výbušná. Na ten větrák, co zmiňuje Connor bych snad raději zapomněl. To už trhalo zbytky mozkových buněk. Hlavní záporák byl sice vybrán dobře, ale v tak blbě napsané postavě neměl moc prostoru k prosazení. First Power je ambiciozní film s překombinovanou zápletkou a naprosto ubíjejícím závěrem. Zklamání. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na nějaké německé stanici zahlédl kousek filmu, kde na L.D.Phillipse zaútočil vrah v masce sekerou, poté utrhl ze stropu stále funkční větrák, kterým se ho pokusil rozemlít, aby následně seskočil zcela nezraněn asi z desátého patra. U stejné scény jsem vískal i nyní po letech, kdy jsem tenhle film konečně dohonil. Mé hodnocení je poněkud nadnesené, ale mám pro filmy této doby a typu zkrátka slabost. L.D.Phillipse nalézáme v období předčasného vrcholu jeho kariéry a utáhnout pro něj jednu kriminálku není problém, Tracy Griffith je slušivým doplňkem a Jeff Kober v roli masového vraha splňuje vše, co bychom od postavy tohoto typu chtěli. Mysteriózní hororová krimi jednohubka, která uteče jak voda, napne i pobaví. Pro mě není co řešit, prostě pohodová žánrovka. Docela mě udivuje, že "První síla" zřejmě nikdy nebyla uvedena u nás. /našel jsem na netech, že filmu je vyčítáno kopírování Cravenova Shockera, jehož jsem neviděl, ale vzhledem k tomu, že První síla byla uvedena o pouhých 5 měsíců později, nezdá se mi to pravděpodobné, spíše náhoda/ ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jako horor hodně slabé, jako krimi thriller docela ucházející. Pár slušných scén, solidní záporák a pohodový Lou D. Phillips ( i když to není žádný všeuměl, do filmu podobného zrna se hodí ideálně ). Film nepostrádá klasickou ,,devadesátkovou" atmošku špinavého a syrového velkoměsta, kterou už filmaři dnešní doby zkrátka nedovedou a která má své kouzlo. Na druhou stranu v té době vznikali daleko lepší kusy, které jsem ohodnotil ,,jen" 3 hvězdami a když si zpětně vybavím těch , ne zrovna příliš málo, hluchých a nudných míst, 2,5 * je optimální a adekvátní. Tohle je zkrátka výstavní průměrný kus ! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Logane, co budem dělat, to je šílený!-Kašlu na všechno, vojedu tě!- Tak to se nakonec nestalo, byť k tomu vše směřovalo. Logan je nesympatický namyšlený hulvát, a tak není divu, že v akci vždycky selže. Tess je sympatická a velmi odolná, páč Logan s ní zachází jako s onucí. Ve světle spousty současných hloupých a mizerných filmů se ukazuje, že tahle raně devadesátková záležitost není až tak špatná. Snímek má spád, pořád se v něm něco děje, místy lehce strašidelná atmosféra, dostatek mrtvol, honičky včetně automobilových a obstojné, byť úsporné efekty. O něco málo lepší než Shocker a o něco slabší než Anděl smrti. -Ještě se potkáme, bráško!- ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Konkurzu na postavu psychotického vraha sa (neformálne) zúčastnil aj Nick Cave. Rolu nakoniec nedostal, za čo bol nesmierne vďačný, po tom ako zhliadol výsledný film. Poznamenal: „Ten film je tak mizerný. Keby som tam hral, skazil by som si kariéru." (agency)

Reklama

Reklama