Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Filmy s mentálně nedostatečnými lidmi mě většinou iritují, ale tenhle pan Zahradník byl mentálně nedostatečný takovým ... milým způsobem. Peterem Sellersem skvěle zahraná postava a výtečný film. To množství vtipných nedorozumění mi připomnělo rozbory nejrůznějších uměleckých děl, aneb jak najít něco tam, kam ten, co to vytvořil, nic nedal. Od teď si při čtení podobných analýz na tento film určitě vždy s úsměvem vzpomenu. Jo a nevím, jestli jsem závěrečnou scénu pochopil správně, ale pokud ano, tak je geniální a geniálně odvážná. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Uf, ako tento nesmierne zaujímavý film hodnotiť stručne a jasne? Ťažko, preťažko...Hal Ashby mal čuch na originálne a nekonvenčné, ľahko provokatívne námety, každopádne Harold and Maude stále pre mňa ostáva neprekonaný! Being There má fantastický námet a famózneho Sellersa (nikdy ma nenapadlo, že to niekedy o tomto hereckom exhibicionistovi napíšem). Už dlho sa mi nestalo, že by som počas filmu pravidelne zažíval stavy absolútneho nastavenia, angažovanosti, inteligentného humoru, perfektných myšlienok, scény o ktorej si hovorím, že je geniálna ... a o chvíľu bol "nútený" pozerať naivné, simplexné a triviálne scény, ktoré síce chceli mať výpovednú hodnotu, ale výsledok bol rozpačitý. Ach jaj! Celkovo je Being There dobrým a hodnotným filmom, v ktorom však bohužiaľ myšlienka niekoľkonásobne predbehla formu...Je to nedotiahnutým scenárom, réžiou,...? Každopádne obrovská škoda, mohlo to mať oveľa väčšiu silu!!! Skôr 3,5*/5, aj za nezabudnuteľnú poslednú scénu... ()

Reklama

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat, co už zde napsali jiní, Peter Sellers je GÉNIUS a jeho (vlastně nejen jeho) herecký výkon dělá z tohoto filmu nezapomenutelný zážitek, ale to není vše. Celý film je opravdu krásně natočen a má dobrý scénář. Ovšem nečejte (jako já) něco třeskutě vtipného, jako je Růžový panter, je to spíš takový tichý pomalý, ale o to krásnější film. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Milý a kvalitní film. Ale: po celou dobu jsem se cítil krajně nepříjemně, že se to musí každou chvíli zvrtnout. Všichni prozří a chudák zahradník bude za hlupáka. Ale nestalo se to, což mě opravdu překvapilo. Líbilo se mi, že autor předlohy je zároveň autorem scénáře, tak by to mělo být. Klady filmu jmenovat nebudu, protože jich je nespočet, zápory nenacházím. Přesto nedávám plné hodnocení, proč? Sám nevím, prostě mě to až tak nezaujalo...HUDBA: Johnny Mandel ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Life is a state of mind." Myslím, že tahle satira nikdy nepřestane být aktuální, Peter Sellers a Melvyn Douglas na sklonku své herecké a vlastně i životní cesty. Oba předvádějí velmi uměřené a uvěřitelné výkony, přesto pro mě hlavní hvězdou byla Shirley MacLaine, jejíž part si mě naprosto získal a já jsem stále okouzlen jejím přirozeným hereckým projevem. Suma sumárum vynikající film s promyšleným scénářem, jméno Ashby se mi pevně zarývá do paměti. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Peter Sellers se na roli Chance připravoval také tak, že si pořád dokola nahrával svůj hlas a experimentoval s různými styly a polohami. (džanik)
  • Téměř devět let trvalo Peteru Sellersovi (Chance), než se mu podařilo nějaké studio přesvědčit k natáčení – hlavně proto, že v 70. letech byla jeho kariéra na dně. Až po úspěšném vzkříšení Růžového pantera se do projektu pustilo studio Lorimar Pictures. (džanik)

Reklama

Reklama