Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

janek85 

všechny recenze uživatele

No, nebyl to vůbec špatný snímek, já nejsem přeborník v tomhle směru, směru japonského anime, takže o tom zase tak moc nevím, ale z pohledu amatéra se mi to zdálo jako podařený snímek a odpovídá tomu i hodnocení...Taky jsem asi udělal blbost, že jsem se díval jenom na tento snímek, a ne na ostatní...78% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vybroušený vizuál a neskutečná akce na jedné straně, "vatózní" příběh a celkem velká nuda na straně druhé. Na pohyblivé japonské obrázky se kouká vážně skvěle, navíc když jsou tak barevné a s příměsí fantasy. Co ale nejvíce zamrzelo, že na hlavní dějové linii bylo od začáku do konce vidět, že je tu opravdu jen proto, aby si tvůrci nějak ospravedlnili jinak velmi akční snímek - na přehlídku komb s velkými meči by do kina nikdo nešel, že. Takže se vzala jednoduchá šablona o vzkříšení nejvetšího padoucha největšího klaďase ze světa herní FF, a "příběh" byl na světě. Není to pak o ničem jiném, než sledovat nudné dialogy, které tu jsou jenom pro vycpání jinak báječných soubojů. Podobným neduhem pak trpěla i starší Essence Within; pokud by byla dějová linka o něco propracovanější, bylo by hodnocení ještě lepší. Mé čtyři hvězdy pak znamenají pochvalu za super choreografii bitek, frajerské charaktery a spektakulární akci, kterou snad ani nelze natočit jinak, než animací... ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pre môj stý komentár som si schválne vybral tento skvost. Hneď od rpvej minúty je jasné, že sa jedná o dielo určené výhradne fanúšikom, kde sa vôbec nestráca čas nejakým dôkladnejším predstavovaním postáv. Dokonca aj mne človeku FF svetaznalému často robilo problém stíhať s dialógmi, ktoré sa podobali viac svojím herným kolegom ako filmovej rozprávačskej technike rozvíjania deja. Ten začína 2 roky po ukončení bratovražedného honu za zachránením planéty. Človeku čo FF7 hral búši celý čas srdce pri pohľade na hrdinov ktorý mu robili spoločnosť v hre niekoľko stoviek hodín.(už len z tohto sa dá usúdiť, že objektivity by sa u mňa v tomto prípade nenašlo ani za štipku :) ).Animácia je naprosto úžasná aj keď našli by sa aj slabšie miesta. Postavy sa pohybujú prirodzene a sú animované na tej najvyššej možnej úrovni. Boje, ktoých choreografia a dinamickosť musia nadchnúť aj nezainteresovaného človeka, teda pod podmeinkou, že sa nebude snažit pozerať sa na ne len cez prizmu reálne možného. Najmä Cloudove sôboje a to najmä boj s Bahamuthom a Shepirothom sú úplne dychvyrážajúce. Pre fanúšikov žánru povinnosť a istý plný počet a pre tých ostatných vizuálne orgie. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka Advent Children je opravdu nádherná, ale diváci kteří neznají hru se můžou v první polovině rychle ztratit, díky novým tvářím a přeskakování. U druhé poloviny se i ti největší spáčové probudí a okusí tak perfektní hudbu, efekty i souboje. Příběh i charaktery jednotlivých postav jsou velice povedené. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální nářez určený výhradně fanouškům hry, vlastně něco jako opožděné outro k Final Fantasy VII. Příběh je velice prostý (nikoliv však hloupý) a slouží jen jako spouštěč pro strhující a vynalézavé akční scény, které i při několikátém sledování dokáží stále vyrážet dech, a na kterých je pozoruhodné, že si i přes často zběsilý střih zachovávají přehlednost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Cloudovi vzpomínky na Zacka mají původ ve hře „Final Fantasy VII:Crisis Core“, která vyprávý Zackův příběh. (Mayki)
  • Film dostal v roce 2005 ocenění "Maria Award" na mezinárodním festivalu Cinema de Catalunya a v roce 2007 ocenění nejlepší animace na American Anime Awards. (Ignus.cz)
  • Celá scéna boje mezi Tifou a Lozem v kostele byla zkopírována v hudebním klipu korejské zpěvačky Ivy s názvem „Temptation of Sonata“. Video bylo později v televizním vysílání zakázáno a společnost, která klip vytvořila, byla zažalována firmou Square Enix. Ředitel pokutované společnosti se bránil tím, že chtěl vývojáře ze Square Enix požádat o svolení, ale bohužel prý nenašel jejich kontaktní údaje. (Raztubyl)

Reklama

Reklama