Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně nejlepší anime mého života. A zřejmě to již nikdy nic nepřekoná. Bohužel, tento jedinečný skvost ocení zejména hráči videoherní série a zejména ti, kteří měli tu možnost dohrát videohru "Final Fantasy VII". Již videohra oplývala neopakovatelnou atmosférou, na svoji dobu úžasnou grafikou, rozsáhlým a složitým dějem ... Asi při třech scénách hraní videohry jsem brečel dojetím!!! A to opakovaně. Hru jsem dohrál asi tak pětkrát a čas u ní strávený se pohyboval vždy v rozmezí od 80 hodin do 140 hodin. A když jsem měl tu čest vidět a pořídit si anime film, doslova jsem šílel štěstím a blahem, co přede mnou tvůrci rozehráli. Film naopak těžce naráží na původní děj videohry, takže nezasvěceným unikne tak 50% důležitých aspektů. K tomu dokonalé zpracování, typická japonská atmosféra, pomalé vyprávění příběhu, který je schopen se však změnit v orgastickou akci a megasouboje. Tohle je prostě megaskvost, vedle kterého dnešní Shreci a desítky japonských velice vydařených anime filmů nemohou vůbec v porovnání obstát. Ovšem jak jsem již uvedl, film je pro okrajové publikum, které dokonale proniklo do světa Final Fantasy pomocí videoher... Ale to nevadí. Kdo však nehrál videohru, ať se na tento film ani nedívá, nebude to pro něj mít smysl... ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální nářez určený výhradně fanouškům hry, vlastně něco jako opožděné outro k Final Fantasy VII. Příběh je velice prostý (nikoliv však hloupý) a slouží jen jako spouštěč pro strhující a vynalézavé akční scény, které i při několikátém sledování dokáží stále vyrážet dech, a na kterých je pozoruhodné, že si i přes často zběsilý střih zachovávají přehlednost. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Trošku som sa bál že z príbehu budem dosť mimo ale našťastie sústredil som sa ako sviňa a vyplatilo sa. No nemôžem sa tiež nezmieniť o vizuálnej stránke a schopnosti talentovaného režiséra nestratiť a nespanikáriť v treskúcej akcii (ktorou je tento film preplnený, vďaka za tie precítené chvíľky u neakčných scén) a na začiatku v rýchlom vysvetlení. Je to proste 90 minutová pecka. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Věnováno všem, kteří kdysi milovali svět. Film nevyšel v Českém dabingu a výrobce titulků Pejin@lumini je věnuje všem příznivcům Final fantasy. Příběh začíná o 498 let dříve. CITÁT - Proud života - proud, který vládne životu na všech planetách....... Hned úvodní honička na motorkách ve 3 minutě je hodně nepřirozená. Co by divák nestrávil v hraném filmu, to nahradí kresba. Honička je nepřirozená a těžko uvěřitelná. Hudba byla chvilkama velmi povedená, jen hra na klavír byla příšerná a rušivá. Střih je také přehnaný. Proč musí být v kresleném filmu takové množství zmateného střihu? CITÁT - Fakt jen samý bla, bla, bla........ ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hrála jsem skoro rok v kuse Final Fantasy VII, ikdyž nějaký pátek už to bude....Přesto mě film absolutně neoslovil a de facto i nudil. Zamilovala jsem si filmy Silent Hill i Metal gear solid, právě díky znalosti herních předloh, z nichž filmy mnoho připoměli a vystihli, v tomto případě se tak nestalo a tento film u mne nezabodoval ,přestože má k tématu Final Fantasy mnohem blíže, než americký pokus, který měl pěkné zpracování, ale s tematikou Final Fantasy měl společný jen název. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • V roce 2006 se prodalo rekordních 2,4 milionů kopií po celém světě. (Ignus.cz)
  • Oblečení i vlasy Tifi Lockhard se od hry změnilo, podobně jako u Clouda či Yuffie. U Tifi to prý bylo z toho důvodu, že v sukni nemohly být vytvořeny její bojové triky bez toho, aby divákovi neukázali její spodní prádlo a fanoušci by pak film neoznačovali jako echi (Japonské animované seriály, kde často ukazují převážně dívky ve spodním prádle). Její vlassy pak byly zkráceny z důvodu obtíží při animaci a simulaci jejich pohybu. (Mayki)
  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)

Reklama

Reklama