Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa rozhodli ísť tentokrát na to inak a pripravili nám dve scifíčka, dva nadprirodzené horory a jeden kriminálny triler. Samozrejme s výraznou dávkou spoločenskej satiry a kritiky a aj nejakej tej zaujímavej meta roviny. Všetky príbehy sú nakrútené veľmi sugestívne, majú pomerne vysoké tempo a herci si účasť v nich bez výnimky užívali. Len sa vážne treba pripraviť na to, že sa to odkláňa od pôvodnej atmosféry BM viac ako by jeden čakal a tak sa bude pri hodnotení viac brať do úvahy tento fakt ako to, že ide opäť o kvalitné príbehy. Čiže hej, je to viac Twilight Zone ako BM. ()

Pet 510 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle serie se fakt moc nepovedla. Od Black Mirror mam pomerne vysoka ocekavani, pri nejmensim cekam, ze nam alespon nektere epizody prinesou mind fuck moment, idealne jeste s  presahem do aktualniho spolecenskeho tematu. To nenastalo ani u jedne epizody tehle sezony, ktera nam prinesla sice poutavy, ale predvidatelny a prumerny pribeh bez presahu at best (2,3) a pomerne nudny a celkem debilni pribeh at worst (1,4,5).  Nejde ani tak o to, ze by klasicke black mirror prvky nebyly pritomne, ony tam byly, ale pracovalo se s nima spatne. Loch Henry treba nabizi aktualni tema fascinace true crime, ale pracuje s nim tak povrchne, ze na konci divaka nemrazi a nedonuti ho premyslet na tim, ze hltat dokumenty o seriovych vrazich je tak trosku fucked up. Joan is Awful a Beyond the Sea se zase ocividne snazi o mind fuck moment, jenomze to hrozne rozbourava predvidatelnost a taky ohranost pribehu. V tomhle ohledu se mi vlastne docela libila Mazey Day, protoze takovou chujovinu jsem aspon necekal. Celkove tahle sezona zabavi, ale neprinese momenty, o kterych bych mel tendenci nejak dal premyslet. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šesté série se mi líbila o něco více než ty předchozí. Přišla mi taková temnější, ale o to víc mě to bavilo. Například druhý díl byl skvělý nebo třetí díl, to bylo neuvěřitelný psycho. Co za mě byl ale nejhorší díl (a to z celého seriálu) rozhodně Mazey Day, to bylo naprosto příšerný a nechápu, jak s tímhle mohli vůbec přijít. ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V šesté řadě se mi nejvíce líbila ta epizoda, jak nám představila dvě kamarádky - Petru a Annu. Zápletka je jednoduchá, Anna si půjčí Petřin telefon (bez jejího vědomí) a projde jí zprávy na Facebooku. Během toho ale zjistí, že Petra je ve skutečnosti sériová vražedkyně. Místo toho, aby šla na policii se rozhodne, že o tom vytvoří true crime seriál pro Netflix a celé to končí plot twistem, kdy se ukáže, že Anna je ve skutečnosti mimozemšťan a poučení z příběhu je, že technologie a Netflix jsou zlo. Ne, sorry, takový díl v šesté řadě není a celé jsem si to vymyslel. Nicméně kdyby tam takovýhle díl byl, asi by mě to nepřekvapilo. Charlie Brooker zhruba jede takovýhle WTF style. ()

playboxguest

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi hvězdné obsazení dvou epizod, líbilo se mi využití témat sériových vrahů, na tom já si ujíždím, nicméně ani jedna epizoda nepřinesla úplnou wtf pointu, jak jsem u black mirror zvyklá, vše bylo celkem předvídatelné a tak je šestá série jednoznačně ta nejslabší. Rozhodně neobsahuje ani jednu epizodu, u které bych si řekla, tak tohle asi nikdy nezapomenu, zatímco v každé předchozí vždy ten jeden díl mám (The Entire History of You,  White Christmas, Shut Up and Dance a San Junipero, USS Callister a Black Museum, Striking Vipers). Loch Henry jednoznačně nejlepší díl, za ním atmosférou Beyond the Sea, Joan a Démon chvilkama celkem pobavili, Joan mě dokonce znejistila při pomyšlení, jak lehkomyslně odklikávám podmínky, což je přesně jeden z těch vzorců, které mám na tvorbě BM ráda. Mazey Day nejslabší a nejnepovedenější z celku. Joan - 60%, Henry - 80%, Beyond The Sea 70%, Mazey - 30%, Demon - 50%... Jako celek 60% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

Reklama

Reklama