Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa rozhodli ísť tentokrát na to inak a pripravili nám dve scifíčka, dva nadprirodzené horory a jeden kriminálny triler. Samozrejme s výraznou dávkou spoločenskej satiry a kritiky a aj nejakej tej zaujímavej meta roviny. Všetky príbehy sú nakrútené veľmi sugestívne, majú pomerne vysoké tempo a herci si účasť v nich bez výnimky užívali. Len sa vážne treba pripraviť na to, že sa to odkláňa od pôvodnej atmosféry BM viac ako by jeden čakal a tak sa bude pri hodnotení viac brať do úvahy tento fakt ako to, že ide opäť o kvalitné príbehy. Čiže hej, je to viac Twilight Zone ako BM. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Bez debaty nejslabší BM série (a to se na ni čekalo nejdéle; možná už je opravdu čas "jít dál", protože nic netrvá stejné věčně), ale měla pár svých momentů, nicméně ty většinou pocházely z už "propraného materiálu". Nebál bych se říct, že třeba 'Beyond the Sea' (E03) krom své přestřelené stopáže nabízí jen variaci na 'Striking Vipers' z předchozí série, a i když mi předhodilo nečekané herecké duo, které jsem neočekával, že uvidím (Aaron Paul a Josh Hartnett - po obou jakoby se slehla zem, až na to video tour de house Aarona a fakt, že jsem zapomněl, že Josh hrál nedávno v Ritchieho 'Wrath of Man'). Nicméně, natahovalo se to, ale všichni jsme tak nějak tušili kam a jak to spěje, možná ne úplně přesně, ale bylo to jen slovy Toppera Harleye "Dlouhé čekání... (...) Ne tak, jak jsem čekal". 'Joan is Awful' (E01) byl slušný díl, který, pokud bych viděl jako první by mi asi dal naději a dojem, že se "teprve rozjíždíme" a ne, že tenhle průměr je vlastně vrchol, ale jako bych tohle už viděl x-krát, nicméně mě baví tyhlety 'dickovské' krádeže identit a mindfucky, simulace, protože se to dá v příběhu zamotat mnoha způsoby. Ale nic nového pod Sluncem, vážně. Už to tu bylo i v rámci samotné BM show. 'Loch Henry' (E02) poslední z těch, co stojí za zmínku a asi i nejnápaditější příspěvek, ale vlastně to říkám jen ze shovívavosti (a protože mám slabost pro to, jak vtipný nacházím skotský akcent), poslední dva díly mi přišly absolutně o ničem, a nebyl jsem schopný je regulérně sledovat a to i přes casting jako vždy skvělé Zazie Beetz (E04). Uff. 6/10 ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme si narovinu, že už 5. série nebyla úplně ideální, ale místo toho, aby se do ní narvaly odpadní díly, měla raději jen 3 epizody, což většině lidem vadilo. Ale ty 3 epizody byly koukatelné a bavily. V sérii šesté máme už 5 příběhů, z čehož 3 jsou koukatelné a 2 naprostý odpad. Do mého vkusu se trefil Loch Henry a Beyond The Sea. Jako naprostou břečku shledávám Mazey Dey a Joan je hrozná. Docela koukatelný byl i Démon 79. Kdyby se autoři vykašlali na kvantitu a víc zamakali na těch 3 dílech, byl bych asi více spokojenější a nemusel bych psát, že ta dřívější kvalita BM, na kterou jsme byli zvyklí, začíná lehce upadat a seriál nám už nedokáže přinést tolik kvality a originality, jak tomu bylo v minulosti zvykem. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti starším sériím trochu slabší várka, ale stále to mělo své kouzlo. Nejvíc mě zaujaly epizody Loch Henry a Beyond the Sea, další tři byly v jistých etapách takové rozpačité a často jsem váhala nad tím, jaký z toho mám vlastně dojem. Tak jako tak, bavila jsem se, i když občas i s dost přivřenýma očima nad některými dějovými zvraty. Diváci si v komentářích často stěžují na chybějící logiku, ale je to snad pořád sci-fi seriál, nevím, co od toho někteří čekají za zázraky, co se realističnosti týče... Tak co, bude i sedmička? ()

atiratha 

všechny recenze uživatele

V šesté řadě jsme došli do fáze, kdy se z Black Mirror - antologického seriálu o tom, co nám současná i brzy budoucí technologie může vzít, dostáváme do Věřte, nevěřte nebo Krajních mezí. S výjimkou první epizody jsou všechny příběh stavěné tak, aby hrály na nostalgickou strunu. Proč se Beyond the Sea odehrává v jakési alternativní minulosti? Takový příběh by byl klidně možný i v blízké budoucnosti, ba uvěřitelnější. O Mazey Day už se toho napsalo hodně. Vlkodlačí plot twist, to do Black Mirror vážně nepatří. No a Demon 79 už vysloveně vplouvá do teritoria Twilight Zone. Joan is Awful možná není nejlepší epizodou BM, kterou jsme tu kdy měli, ale alespoň používá známé elementy - možnost diváka ztotožnit se se situací, kdy nás technologie přivede existenčně do úzkých. Nejedná se o vysloveně špatné nebo špatně natočené příběhy, ale převážně nejde o Black Mirror. Na šestou řadu jsme čekali dlouho, ale asi nastává čas už BM uložit k ledu. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)
  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama