Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

johnnie78 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad ze žádné epizody BM jsem neměl takovou depku, jak právě z téhle. A to hlavně proto, že mám pocit, že svět, který popisuje, se k nám sakra rychle blíží a někde už to vesměs podobně funguje. Dám plný počet i přes to, že bych si zrovna tady představoval lepší konec - jako finálová katarze ok, ale čekal jsem, že se stane přece jen něco víc. Bryce je v upjatějších polohách úplně skvělá, ten závěrečnej výbuch jsem ji věřil už míň. PS je potěšující vidět, že pro tvůrce BM je Czech Republic zřejmě ta úplně největší prdel světa :-D ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví (1*) s afektovaně lůžovouškým americkým úsměvem na rtech (2*) dovedené skrze sociální "InstaSnapTinder" (a Kutila Tima; 4*) ad absurdum. Každopádně přesun Brookera (5*) pod křídla Netflixu (4*) a do zámoří (3*) ničemu neškodí. I nadále je to mrazivě aktuální, trefné, satirické, kritické, s nadhledem i hodné zamyšlení. Jenom to tentokrát postrádá tah na brank... Ehm, vlastně pět hvězd, jelikož to především kolem poloviny pouze variuje to samé na více způsobů a Howardová sice zvládá uťápnutou "čtyřkovou" polohu skvostně, ale tu vypjatou "dvojkovou a níže" poněkud okatě přehrává. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto byla vyloženě tragédie. Námět s pointou sice znovu a jako vždy skvělý, to zpracování už ale snad horší být ani nemohlo. Ze začátku se divák první půlhodinu nudí, protože jediné, co se v příběhu odehrává, je neustálé hodnocení všech okolo, dalších dvacet minut je pak snaha o to příběh alespoň nějak rozproudit a ten zbytek do konce je čistá trapárna prvního stupně spolu absolutním WTF nádechem. Navíc postava Lacie je přesně ten typ člověka, které nenávidím víc než cokoliv. Nudný a absolutně nezáživný díl, který byl navíc ještě neustále uměle prodlužován. 30 minut by bohatě stačilo. Dávám dvě, pokud už ale nepřijde nic ještě horšího, snížím na jednu. Edit 18.3.2021: Po druhém shlédnutí snižuju hodnocení na jednu hvězdičku. Celkově je epizoda na odpad, ale kvůli zajímavému námětu dávám aspoň půl hvězdičky. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se nás ale kurva hodně týká už. Sice se ještě nehodnotíme (i když..), ale kolik lidí se kouká na liky na Instagramu, na sledující apod. No jo i já koukám, jaký čísla tam mám, a po týhle epizodě jsem si to tak nějak všechno uvědomila. Navíc to vypadá, že do Číny už to pomalu přichází, takže tady je fakt jen otázkou času, kdy to bude i u nás. Snad jediný, co mě tady fakt sralo byla ta předvídatelnost, už na začátku jsem prostě věděla, jak to skončí, takže plot twist se tentokrát bohužel nekonal. Hodnocení: 8/10 (Btw myslí si angličani, že jsme všichni chudý zmrdi nebo proč bylo nejhorší auto v češtině kurva fix! :D) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuální téma, řekl bych, že dosti závažné, opět dohnáno do extrému. Ale zpracování mi přijde takové nijaké, bez větších emocí, aby si člověk vytvořil nějaké sympatie či antipatie. Bez nějakého většího drivu, pobouření, silnějšího zážitku. I přes tyhle mé výtky to bylo dobře nastavené zrcadlo, pěkně uděláno, nenudilo to. Je to takových 70%. Chtělo to nějaký ten šok navíc. I přeš to dobrá úroveň. Howgh! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)

Reklama

Reklama