Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moralitka o škodlivosti sociálních sítí zkombinovaná s hororem o zabijáckých včelách. Každý Hater by to měl vidět. Scénář výborně pracuje s odhalováním jednotlivých faktů.... to nejde, to není možné.... to šifrování je nepřekonatelné.... aha. Možná to chtělo na konci přitvrdit, #transparenty si vysloveně žádaly o další odezvu. Brutální skotský přízvuk Kelly Macdonald, která role cynické policajtky hodně sedí, je balzám na uši. Aha. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

#SherlockBezSherlocka. Skandinávská kriminálka uhlazená pro masové publikum. Hodina a půl hodně kvalitní televizní filmařiny, které podráží nohy uspěchané finále, které sice nedává při hlubší analýze smysl... ale já si opravdu užila jeho drsnou pointu. Každý čin má následek, i když si to kvanta anonymních chudáků na internetu ne a ne připustit. Tenhle hlavní nápad se mi velmi líbil, stejně tak úvodní mysteriozní půlhodinka, kdy opravdu nevíte, o co jde. Druhá polovina už je dramaturgicky trochu slabší, ale i tak udrží pozornosti do konce. Poslední dvě minuty si odmyslím, ty byly naprosto zbytečné a díl funguje lépe bez nich. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní příběhy se o mě otírají jen zřídka, ale když se objeví nějaký povedený, většinou nepohrdnu. Brooker v dosud nejrozmáchlejším díle skládá poctu severským fenoménům poslední dekády a i přes příjemně znepokojivou atmosféru si ukusuje příliš velké sousto. Devadesát minut je v tomto případě skutečně nezvladatelná dávka, která potvrzuje, že hlavní tvůrce seriálu je chtě nechtě megaloman, který ve výsledku téměř pokaždé všechno přestřelí. Tentokrát se mě navíc pokouší přivést k šílenství tím, že si během vyšetřování jako vypravěč snad čtyřikrát vypomůže některou z postav, která jen vyjeveně zírá na monitor na nějakou právě pro tu chvíli průlomovou informaci a všem okolo nahlas sděluje, že teď už je případ konečně rozlousknutý. Black Mirror má něco do sebe, ale právě touhle unavenou poctou každé druhé kriminálce se mi definitivně poněkud zprotivil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale táto epizóda mi učarovala zo všetkých doteraz asi najviac. Roj umelo vytvorených včiel (na sociálnych sietiach sa pravidelne objavujú zdieľačky článkov o tom, že bez včiel ľudstvo vyhynie) použitých nato, aby skoncovali zo životmi ľudí, ktorých svojim hashtagom na sociálnych sietiach vyberú ľudia a nakoniec sa to celé obráti proti nim. Dva úžasné momenty v tejto epizóde ju urobili úžasnou. Keď si politička číta nenávistné tweety pod článkom o nej a z ľudí sa doslova smeje, pretože to je všetko čo s tým dokážu spraviť. Akoby som zapol svoj Fakebook a sledoval príspevky mojich priateľov, aj keď mnohými statusmi o tom, čo si o týchto ich príspevkoch myslím ich počet dramaticky klesol. Druhým je úplný záver, demonštranti s podpriemerne nízkym IQ pred budovou parlamentu s transparentmi povedzte nám pravdu a následný hudobný doprovod a sledovanie samotného páchateľa týchto činov ma oslovili tak, až som sa zamýšľal nad tým, či to nie je natočené lepšie ako Bitka bastardov či posledná epizóda Batesovho motela. Včely pôsobili príliš umelo a tak Hated in Nation neoznačím ako najlepší seriálovú epizódu, ale mala k nej pomerne blízko. BTW prekvapil obrovský rozdiel v mojom hodnotení epizódy a hodnotení znalca zo susedného historického mesta. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobre detektivky mam rad a toto sledovat bol celkom zazitok. Myslim si, ze ide o vhodny zaver celej serie. Bolo to sice trochu feministicke, ale namet bol skvely a realizacia tiez. Dokazat take nieco tak polka zapadneho sveta by si vyskrabala dieru do hlavy. Trochu ma vsak mrzi ten uplny zaver. Zbytocne to tam tlacili do "akcie". Otvorenejsie konce su krajsie pre nasu fantaziu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Pri rozhodovaní o poradí, v akom sa bude vysielať tretia séria, Charliemu Brookerovi Netflix výslovne nakázal, že táto epizóda nemôže byť premiérou sezóny, pretože jej predĺžená dĺžka by divákov odradila od okamžitého sledovania ďalšej časti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama