Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale táto epizóda mi učarovala zo všetkých doteraz asi najviac. Roj umelo vytvorených včiel (na sociálnych sietiach sa pravidelne objavujú zdieľačky článkov o tom, že bez včiel ľudstvo vyhynie) použitých nato, aby skoncovali zo životmi ľudí, ktorých svojim hashtagom na sociálnych sietiach vyberú ľudia a nakoniec sa to celé obráti proti nim. Dva úžasné momenty v tejto epizóde ju urobili úžasnou. Keď si politička číta nenávistné tweety pod článkom o nej a z ľudí sa doslova smeje, pretože to je všetko čo s tým dokážu spraviť. Akoby som zapol svoj Fakebook a sledoval príspevky mojich priateľov, aj keď mnohými statusmi o tom, čo si o týchto ich príspevkoch myslím ich počet dramaticky klesol. Druhým je úplný záver, demonštranti s podpriemerne nízkym IQ pred budovou parlamentu s transparentmi povedzte nám pravdu a následný hudobný doprovod a sledovanie samotného páchateľa týchto činov ma oslovili tak, až som sa zamýšľal nad tým, či to nie je natočené lepšie ako Bitka bastardov či posledná epizóda Batesovho motela. Včely pôsobili príliš umelo a tak Hated in Nation neoznačím ako najlepší seriálovú epizódu, ale mala k nej pomerne blízko. BTW prekvapil obrovský rozdiel v mojom hodnotení epizódy a hodnotení znalca zo susedného historického mesta. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Černé zrcadlo... lepší tři hvězdy. Seriál má formát kriminálky a třebaže je úvod opět správně mysteriózní a téma hejtování na internetu slibné, tak Charlie Brooker není extra dobrý scénárista pro formát kriminálky. Hlavně motivace antagonisty hlavních hrdinek je slabá. Respektive o něm víme příliš málo, aby tu doopravdy ta asociální motivace fungovala. Lepší cesta by byla inspirovat se Johnem Doem z filmu Sedm. Zkrátka z něj udělat natolik geniálního parchanta, že svým předem promyšleným plánem nedal detektivům šanci (zatímco tady detektivy spíš troluje a ti mají možnost volby a dělají chyby). SPOILER A po tom, co plán na udělení morální lekce vyšel, byl ten dovětek naprosto zbytečný. Černému zrcadlu by naopak slušelo, kdyby našemu masovému vrahovi všechno prošlo. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz dobrý námet, čo sa týka gadgetu. Rád by som ho videl v hororovom spracovaní v ktorom by sa robotické včely zbláznili a začali zabíjať ľudí. Bohužiaľ pre mňa je to pojaté ako klasická trojpísmenková nekonečná seriálová detektívka, ktoré ja tak strašne nemusím a robotické včely neužíva na zabíjanie nejaký maník s podobným motívom ako bol v úplne prvom diely Black Mirror. Takže až na ten gadget sa nič nového nedočkáme a aj keď je vyústenie znova odvážne a temné tak to nie je zďaleka tak šokujúce ako u spomínaného prvého dielu. A bohužiaľ to nie je ani tak vtipné a tempo je vzhľadom na 1,5 hodinovú stopáž dosť pomalé. Takže celkovo je to zase len mierny nadpriemer. 6/10. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální 90 minutová epizoda a co začíná jako detektivní pátrání se změní na trochu apokalypsu, kterou ale s nižším rozpočtem zkrátka muselitrochu skokově střihnout, i tak ale to připomíná, že u Black Mirror prostě šťastné konce nečekejte. Zde mne hřálo vědomí, že bych přežil, jelikož "#" zásadně nepoužívám :-D 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nielen vzhľadom na britské kulisy mi to trochu pripomenulo Sherlocka. Lenže tu ani celý tím vyšetrovateľov nedisponuje rovnakým dedukčným potenciálom, takže zločinec je stále poriadny kus pred prenasledovateľmi. Či je na vine technológia, alebo ľudský faktor, je myslím zrejmé, v tomto smere to trochu, ale iba trochu, pripomenie Ja robot. No a má to určitý snowdenovský nádych, ale rozvinutý iným smerom. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victorie Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody Lovná zvěř (2013). Zmíněn je i Victoriin snoubenec a komplic Iain Rannoch (Nick Ofield), kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije. Mezi hashtagovými trendy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE. (hansel97)
  • Když Karin Parke (Kelly MacDonald) sleduje televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Projectu armádou. Jedná se o projekt z epizody Muži pod palbou (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno