Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 3 hvězdy dávám po shlédnutí nesestříhané necenzurované verze, která má 2 hodiny!!!Což je na komedii tohohle typu hodně moc, páč bláznivé tempo a dobré vtipy se podaří udržet takhle dlouho jenom málokdy....Tady se to úplně nepodařilo a nějaké scény jsou až příliš protahované, takže se mnohokrát stane, že se z dobrého vtipu stane naprostá trapárna, přitom by stačilo to střihnout...v normální sestříhané verzi tomu tak asi bude, ale tu jsem bohužel neviděl...tudíž moje hodnocení berte s rezervou, jelikož nehodnotí normální iflm,pouze jeho delší verzi...nicméně i na tu se koukalo dobře a jelikož mám Ferrella rád, dokážu si velice dobře představit, že bych sestříhané verzi mohl dát i 4 hvězdy....teď už se na ní jenom podívat..:) tenhle film celkem slušně navazuje na Zprávaře, který ale zůstáva stále lepší, hlavně díky prostředí ve ketrém se odehrává....což je logické, neboť češi mají určitě blíže k televizní stanici než k závodům, kde se jezdí asi 300 kol porád dokola: ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Neskutočný sajrajt, ktorý je v pár momentoch našťasie nesmierne vtipný ( napr. pri "help me, Tom Cruise" scéne dostala bránica zabrať:) Bohužiaľ tých pár naozaj podarených vtipných scén a skvelého Cohena devalvuje oveľa väčšie množstvo hovadských demento-humorných situácií a všade prítomné americko-sračkoidné bláboly s odporným trtkom Ferrelom, ktorého fakt nemusím! Dve ** s privretými očami. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Od prveho do posledneho pismena suhlasim s komentarom uzivatela T2. Normalne mam celkom rad aj blaznive komedie, ale tu bol ten humor niekedy tak trapny, ze som to mal chut vypnut uz v strede filmu. Reziser Adam McKay natocil neskor aj akcnu komediu BENGA V ZALOZE (2010) opät s Willom Ferrrellom, ktora sa mi pacila o nieco viac. ___________ Will Ferrell - (Ricky Bobby) +++ John C. Reilly - (Cal Naughton Jr.) +++ Sacha Baron Cohen - (Jean Girard) +++ Gary Cole - (Reese Bobby) +++ Michael Clarke Duncan - (Lucius Washington) +++ Leslie Bibb - (Carley Bobby) +++ Jane Lynch - (Lucy Bobby) +++ Amy Adams - (Susan) +++ Produkcia: Judd Apatow, Will Ferrell +++ ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...škoda fenomenální nevtipnosti mnoha scén, zbytečné délky některých dialogů a nedotaženého příběhu, který kupodivu řeší příliš mnoho věcí a zapomíná se soustředit na hlavního hrdinu jako takového!!!!..nicméně lhal bych kdybych se párkrát nezasmál a pomalu úvodní scéna u jídelního stolu mě fakt dostala... tenhle super lacině, sprostě, vulgárně znějící mega rozhovor byl super!!!!!.....jinak je to parádně natočené, prostě vizuální stránka má šmrc!!!...ale nic to nemění na tom, že většina z nás se začne v průběhu filmu nudit!!!!!....čistých 40%!!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Začiatok má slušné grády. Väčších hlupákov než Willa Ferrella a Johna C. Reillyho by ste na pretekárskej dráhe hľadali asi ťažko. Nečakal sem žiadny prevratný film alebo nejaké veľké dielo, jednoducho dobrú komédiu u ktorej sa zasmejem. A moje očakávania sa naplnili. Pre mňa je Will Ferrell dosť dobrý komik. Bez neho by to asi nebola tak vtipná komédia, ale s ním v hlavnej úlohe, je to skvelá komédia, ktorá ma dosť pobavila. Príbeh je trochu obohraný, máme tu šampióna, príde kríza, tápanie a návraty. Ale čo, hlášky sú vo filme tak geniálne, že si tento "závod" rozhodne užijete. Skvelá paródia, ktorá si robí srandu snáď úplne zo všetkého. Je príjemné zistenie, že amíci si dokážu robiť srandu sami zo seba. Will Ferrell sa pre túto rolu snáď narodil. Väčšine ľudí sa tento štýl humoru nepáči, ja som bol nadšený. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Prvých štyristotisíc systémov PlayStation 3 obsahovalo Blu-ray kópiu tohto filmu mesiac pred vydaním DVD. (Arsenal83)
  • Britský časopis Total Film vzdal hold Ferrelovi, o ktorom sa vyjadrili, že: „Zabudnite na nedávne výkyvy; Ferrell je späť vo voľnej forme. Talladega Nights je viac než len najzábavnejší film roka, je jedným z najlepších filmov roka vôbec." (Arsenal83)
  • Hlavnou témou je NASCAR, no napriek tomu sa mnoho tímov a jazdcov zdráhalo zúčastniť sa filmu, z veľkej časti kvôli negatívnym pocitom, ktoré nadobudli z filmu Dni hromu (1990). Aj vzhľadom na to sa vo filme objavili len dvaja skutoční pretekári: Dale Earnhardt Jr. a Jamie McMurray. (Arsenal83)

Reklama

Reklama