Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Recenze (438)

sidzej 

všechny recenze uživatele

je to niekde medzi 3 a 4* napokon sa prikláňam k 4* pretože po dlhšej dobe som videl animák, v ktorom som pocítil istý závan originality. K dokonalosti akou oplýval Ratatouille však majú Divoké vlny ešte ďaleko ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Cody Maverick, "hustej tučňák" z Mražňákova a také hlavní postava Divokých vln. Cody má obrovský sen - stát se surfařskou legendou, jako jeho vzor Velký Z. V Mražňákové pro něj však nemá nikdo pochopení a až když přijede velryba se proslulím hledačem talentů, může se Cody společně s kuřetem z Pardubic pustit do pořádného surfařského života. Originální nápad. A zpracování? Celý příběh je podávan jakoby dokumentaristickou kamerou. Kamera v animovaném filmu zní sice jako nesmysl, ale tady máte opravdu dojem že někdo o Codym natačí dokument. Záběry jsou někdy nedoostřené, obraz se hýbe a sem tam se "kdosi" Codyho na něco zeptá. Vtipu je ve filmu spousta a navíc nepůsobí, jak je tomu ve spoustě animáků, uměle. Pokud tedy hledáte na věčer vtipnou komedii a máte rádi animáky, jsou Divoké vlny tou správnou volbou. "Tank je hnusný kýbl plný kakánků" ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci animák. Nádherná animácia, vynikajúca hudba (hlavne ten hlavný motív, ten ma tak chytil, až som mal zimomriavky), fungujúce vtipy. Konečne niečo originálne a neparazitujúce na iných filmoch. Je to skôr pre tie staršie deti, kvôli tomu že je to robené ako dokument, čo je podľa mňa super nápad. Je v tom všetko: napätie, romantika, zábava. Čo viac si priať. A aj keď normálne nemám rád dabingy, tak tu sa nadmieru vydaril. 90% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo posté to samé asi bych byl nadšen=Animace vypiplaná, postavy trefné, nápad s natáčecím štábem(přinejmenším)osvěžující...jen ten příběh..jen ten příběh ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěkně, i když docela standardně udělaný animák, který se sice pokouší několika pevedenými zďuchy zaútočit na divákovu bránici, ale nekonec z něj máte spíše takový ten výchovný dojem s poučením na konci :). Neurazí, ale laťku nasazenou Shreckem to pochopitelně nemá... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..nie je to over the hedge a najma principialne odmietam tucniakov..vytlacaju vevericky.. :-P..ale nadherne repliky..a skutocne virtualny dokaz, ze recyklovat ine filmy sa da inteligentne a s vybornym vysledkom..tohle je teresa..sladka devka teresa.. ()

nigga 

všechny recenze uživatele

parádní letní animák, co chtít víc, má to spád, je to vtipný a roztomilý a jsou tam jedny z nejlépe natočených surfařských scén (aby taky ne, když je to animák), skvělý. 90% ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Krásný animák! Po dlouhé době, jeden co stojí zato! Skvělé rozvržení postav postav, výborná animace, a zajímavé reportážové pojetí. Jisně film nezůstane v mé filmotéce zapomenut a budu se k němu vracet. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Takové dílo jsem opravdu nečekal! Na druhou stranu, kdo ano? Animovaný film je pojatý jakoby se točil dokument a ještě tak hrubě, že je občas vidět i nějaký ten mikrofon a sem tam i světlo, což působí velice autenticky. Divoké vlny mluví neuvěřitelně nevinně a diváka si získávají právě jeho zdánlivou klidností a roztomilostí, když v tom udeří jeho silná stránka, kterou je dojetí. Nerad jsem si to připouštěl, ale už v úvodním expozičním "spotu" jsem byl ohromen. Samozřejmě ne naspoledy, film má šťávu po celou dobu bez ustání. Je plný skvělých nápadů a originálních řešení scén, čehož je v poslední době pomálu, takže další plus. Plyne nám z příběhu i ponaučení, že není důležité být nejlepší nebo vyhrávat, ale hlavně mít přátele, radovat se ze života atp. Na vtipy dojde taky a to dost solidní měrou, takže tu máme ve výsledku po všech stránkách velice kvalitní snímek. Když připočtu že nezřídka zaslechnu mé oblíbené písně tak už definitivně není o čem polemizovat. Stojí za to! ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Až příště někdo zase natočí animák o tučňácích asi budu hodně váhat, protože po zklamání z Happy Feeta přichází druhé zklamání z Divokých vln. Nápad udělat animák jako dokument plný rozhovorů je skvělý a určitě (mezi animovanými filmy) originální, ale to bylo skoro jediné co se mi na tomhle filmu líbilo. Jediná zajímavá a vážně vtipná postava je Kuře Joe a i když jsou jeho hlášky dost prvoplánové z nějakého důvodu fungují. To, že si tučňák Cody vyřeže prkno z agáve a naučí se "vážně dobře" surfovat během tří dnů kritizovat nebudu a filmu to odpustím, protože je hlavně pro mladší diváky. Jako celek to ale nestojí za nic. Příběh je předvidatelný od začátku až do konce a navíc hlavnímu tématu - velkým závodům - je podle mě věnováno strašně málo času a všechno je až příliš rychle vyřešené. Jediná věc, kterou si budu z filmu pamatovat je nádherně animovaná voda a scény v ní, bez kterých bych svoje slabé 3* asi ani nedal. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Další z řady průměrných animáků, i když tenhle je oproti jiným prostě jiný...zamaskovat nicotnost dokumentárním kabátkem byl tah vskutku brilantní a mnozí jsou z toho jak utržení ze řetězu, ale mě to nechává chladným. Osobně jsme se nebavil tak jako u Aut či nové pixarovky Ratatouille, takže Pixar pro mě opět zůstává jedničkou v oboru ve všech směrech. Divoké vlny si možná ještě dám...někdy, možná, ale to mě nedonutí dát víc jak 3* za průměrnou zábavu, animaci a vůbec všechno...dabing je jako vždy peklo a sráží všechno do kolen. Dávám 50% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Z přece jako zurfing!!!! Hezký příběh s nábojem serfujících tučňáků :) Trochu mě mrzí, že gagů je zde poskromnu, ale i tak se člověk zasměje. Jednotlivé postavy mají svůj osobitý charakter a to jsem ocenil. Príma nenáročná zábava pro všechny... ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

waaaaw...tak toto som necakal....pekny klise pribeh s emocnymi katalyzatormi...k tomu este postavicky, ktore si zamilujete a pekny hudony doprovod...co viac od animaku chciet:) ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Kuře je doopravdy týpek :) po asi desátem zkouknutí musím zvýšit na 5*. Todle je prostě síla, vždycky to ve mě vyvolá super pocit!!Surfování je prostě nádhera!!!! ()

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Přiznám se,že jsem po těch komentářích co jsem si zde přečetl čekal trošku víc.Příběh je 100x viděný a nepřináší vůbec nic nového.V mnoha chvílích se mi zdálo,že se film snaží napadobit myšlenku se kterou to u mě vyhráli Auta,ale bohužel tentokrát se to nedařilo.Ale na druhou stranu musím přiznat,že způsob jakým nám byl příběh podán je fantastický a dokumnetární berličky pefektně sedí.Přemýšel jsem jestli dát *** nebo ****,nakonec to jsou lepší ***.Snad příště.A těch potřešťěných zvířátek v podobě oslíků,veverek,kuřat,mývalů a nevím čeho ještě už bylo fakt dost.Chtělo by to občas přijít s něčím novým. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Animák , který se snaží být originální , tím myslím hlavně tu snahu o dokumentární pojetí , ale moc se mu to nedaří a z mého pohledu tím kazí celkový dojem snímku. Ono vůbec ta první polovina je až na pár dobrých hlášek vcelku nudná "volovina" , ale když se děj přehoupne do své druhé půle , hlavní hrdina Cody Maverick nalezne svůj dávný idol , začne pořádně trénovat na závod a k tomu se v lese ztratí jeho kámoš Kuře Joe , je o zábavu postaráno. Ale celkový verdikt zní: jen lehce nadprůměrná rodinná zábava , která neurazí , ale v mém případě ani nenadchne a v porovnání s Pixarovskými animáky má ještě dost co dohánět. 69% ()

vorheese 

všechny recenze uživatele

Film od ostatních animaků (mimo Pixar, který je úplně něde jinde) odlišuje jen originální dokumentární pojetí. Příběh se jinak drží všech obvyklých animákovských klišé... ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Podľa toho, aké vidím hodnotenia a čítam komentáre, mám pocit, že som videl iný film. Pripadalo mi to tupé, veľmi predvídateľné, príliš detské. Samozrejme vizuálne pekné, ale to je v súčasnosti už každý animovaný film. Slabá dvojka ()

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama