Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Viktor neztrácí po propuštění z vězení čas a hned se pustí do nových podvodů. Nejprve prodá dům své milenky Heleny, aby získal peníze na věno své dcery Katrin, a pak se pokusí prodat jachtu, která mu pochopitelně nepatří. Pak ale dojde v jeho životě k osudovému zlomu - setkává se se svou kurátorkou Charlottou. Z lásky k ní začne dokonce uvažovat o tom, že by přestal spolupracovat se svým komplicem Kamilem a napravil se, jenže v rozhodující okamžik ho svým nečekaným návrhem zaskočí sama Charlotta... Kriminální komedii Philippa de Broky vévodí okouzlující Jean-Paul Belmondo v roli rozpačitého zamilovaného podvodníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (168)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto střelená a ulítaná crazy komedie. JPB se od chvíle, kdy vystoupí z brány vězení, prakticky nezastaví. Lapí do svých osidel krásnou mladou dámu a od té doby jeho kolotoč podvůdků, výmyslů a nápadů neutuchá. Tohle je přesně to, co mám na francouzském filmu tak rád. Nechybí komediálně-kriminální zápletka a v zásadě překvapivý a zajímavý závěr. Jo a ještě něco: dávejte si pozor na ženský, který vypadájí, jako kdyby neuměly do pěti napočítat!!! ()

Karp 

všechny recenze uživatele

JPB je výtečný drsňák i komik, ale zrovna Nenapravitelný se mi zdál až příliš šílený a přepálený. Patrně jsem očekával typičtější schéma Belmondovských filmů, kdy se Bébel představuje coby chlapák s humorem, kterému všechno projde, ale také si umí se vším poradit a tryskající testosteron využívá jen tak mimochodem k svlažení záhonu růží. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Zase se mi potvrdilo, že mám Belmonda raději v komediích, a tato byla teda pořádně střelená! Nejdřív jsem si myslela, že to bude nuda a že JPB bude zase v roli neodolatelného svůdníka, kterému podlehne každá sukně. No, částečně to tak bylo, ale bylo to výborně podáno. Kromě toho, že se Belmondo snad vůbec nezastaví, je mistrem převleků (hlavně ta ženská a taxikář), jsou zde výborné odchylky v podobě rozhovorů se slečnou kurátorkou: „Takže vy jste znásilnil svoji sestru…v té době byla silně podnapilá a těhotná s vaším otcem.“ A dámy pozor! Když muž celý týden pracuje, může vás vzít v sobotu pohrabáčem! (potřebuje se přece rozptýlit). A těchto podobných narážek na usměrnění žen je tu více. Když už si Viktor v posteli neví rady – Kamile, malér, nedokážu to – A co kdybys jí namlátil – Jo, to by šlo – a i na konci filmu: „Dej jí pár facek, je to přece tvoje stará!“ Tak tady z toho si, pánové, příklad opravdu neberte, mohlo by se vám to škaredě vymstít :-) ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

"Jsem hrozně alergický na štafle! Když jsem byl malý, má matka spadla ze štaflí. Od té doby nemohu vidět štafle!"Neznat Belmondovy "nekomediální" skvosty typu Profesionál nebo Dobrodruh, řekl bych, že ten člověk se pro humorné snímky narodil a kdekoliv jinde by ho byla škoda. Těmi energetickými pohyby při chůzi a hrou těla při bleskové mluvě mi dokonce mnohdy připomíná mistra De Funese - byť je to, přiznávám, jako srovnávat oheň a vodu. Ať tak nebo tak, obojí jsou to živly. Každopádně k Nenapravitelnému: Belmondo si umí vybírat role, tahle mu padla jako ulitá a věřím, že mu byla přímo na tělo psána. Ony jsou vůbec tyhle starší komediální kousky výsměchem těm modernějším, jako by snad nenápadně říkaly: "hele, dá se natočit sranda i bez mega-trapných nahých scén onanujícíh teenagerů, přistižených rodiči a podobně." Přesně tak je tomu i u nenapravitelného. Od samého počátku je vržen do víru skvělých situací, jeden gag střídá druhý ve zběsilém tempu - škoda, že to vydrží jen asi do poloviny snímku a pak celá ta mašina scének ztrácí pomalu na dechu. Vážně, nebýt té geniální scény s ministrovými "tajnými agenty v ulicích", nebylo by to snad ani na ty tři hvězdičky - vždyť Belmondo má nakroucených spoustu jiných alternativ k pokukání. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nenapraviteľný mal šancu pobaviť divákov, ktorí nekriticky obdivujú Belmonda. Ja medzi nich nepatrím, aj keď v Belmondovej bohatej filmografii viem nájsť množstvo nadpriemerných až mimoriadnych filmov. Ale ani taký populárny herec nedokáže sám utiahnuť film, do ktorého scenárista vložil viac bláznivých, než vtipných situácií. A tak som namiesto smiechu a zábavy pri jeho sledovaní mal skôr pocit trápnosti a nudy. Je mi to trochu ľúto, ale viac ako dve hviezdičky nemôžem dať. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Victor (Jean-Paul Belmondo) svádí Charlottu (Geneviève Bujold), zatímco kumpáni kradou vzácné dílo, si v koupelně před zrcadlem roztrhne tílko, ale v další scéně, kdy vchází do ložnice, jej má opět neporušené. (fifas2)
  • V závěrečných scénách u bazénu jde vidět, že rozmluva Camille (Julien Guiomar) s Victorem (Jean-Paul Belmondo) je sestříhaná. V jedné scéně sedí ve stínu a bez občerstvení, ve druhé na slunci s občerstvením. Tomu odpovídá i Viktorův župan. Obojí se však odehrává ve stejný moment, protože Charlottin otec odchází na golf. (fifas2)

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama