Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od vcelku slušného prvního dílu je druhý díl špatným bratříčkem. Zápasy nenabízí nic zajímavého než pohledy na slavné hráče a pár povedených kousků. Čekal jsem, že příběh bude mizerný, a taky byl, ale od druhého dílu jsem očekával aspoň zajímavé fotbalové zápasy, ale bohužel bez napětí a nic neříkající. Kamera během utkání stála většinou za čárou, takže nic co byste před tím neviděli a když už se stalo, že poletovala kolem hřiště, tak to byl pouze počítačový efekt s herci(zlatí Vítězové a poražení). Film bez překvapení či originality. A ještě jeden zásadní problém, jež jsem měl už od prvního dílu, že s "herci" jako Alessandro Nivola a hlavně s Kuno Beckerem jsem vůbec nesympatizoval a nevěřil jsem jim, že fotbal hrát umějí. Jsem zklamán a víc jak jednu hvězdičku dát nemohu... ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanda fotbalu, ale první díl se mi i přesto hodně líbil. Tak jsem byl zvědav co ukáže pokračování... A nic extra převratného to nebylo. Samé záběry z profi utkání a svět bohatých chlapečků s nagelovaným čírem (čtěte: fotbalisti). Takže mi to přišlo hrozně dlouhé. Vystříhat všechny tady ty věci a věnovat se osobnímu příběhu a možná by to bylo fajn. Takhle mi to přišlo zbytečně vymělkované a tvoří to slabý průměr. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mým snem je bydlet na stadionu Santiaga Bernabéua v Madridu, ale jestli je v tom nějaký problém, tak nepohrdnu ani Allianz arenou v Mnichově, stadionem Giuseppe Meazzy v Miláně, Old Traffordem v Manchesteru či Parkem princů v Paříži. Z výše uvedeného je patrné, že kdyby kamera neopouštěla zelený pažit, tak bych snímku střelil hlavičkou z penalty do šibenice pět hvězd, ale tohle bohužel není onanie nad Realem. Tady se plní výchovný účel, který dává naděje opáleným talentům z nerozvinutých ekonomik na to, že se místo stání ve frontách na sociální dávky mohou stát přeplacenými fotbalovými celebritami. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, to očividně, ale pořád velmi dobrý film o fotbale... To co se na konci jendičky dalo očekávat, že Munez přestoupí v dvojce do věhlasnějšího, špičkového evropského velkoklubu. Nakonec to byl asi ten největší - Real Madrid. Film krásně ukazuje život špičkového fotbalisty. Miliony korun vydělávající, luxusní život. Krásný byt, nabouchané auta, ženy, prostě vše co si může člověk přát. Ve fotbale asi vše očividní jak to asi dopadne, to v jedničce úplně zřetelné nebylo, ale i tak dobrý film, u kterého jsem se nenudil. Dávám 4*, dal bych 3, ale jedna navíc je zato, že to je film o fotbale, mojím suveréně největším koníčkem:-)) ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

V jednotke sa Santi ukázal, zabodoval, príjemne prekvapil (v príbehu aj čo sa týka kvality snímku). Vďaka tomu sa film Goal! dočkal pokračovania, ktoré sa odohráva v španielskej metropole Madrid. Santiho si totiž vyhliadli v bielom balete. Tu musí opäť ukázať svoje kvality a presvedčiť trénera, že na to má. Napriek tomu, že dvojka už nemá takú krásnu (a zároveň aj naivnú) tému o chudobnom mladíkovi, ktorý si chce splniť veľký sen - Santi má už peňazí dosť, napriek tomu má film svoje čaro. Tak ako futbal samotný :-) Uznávam však, že jednotka pravdepodobne viac zaujala širšie publikum, tentokrát je to viac určené pre futbalových nadšencov, čo však mne osobne nevadilo. V snímku je totiž viacero dejových línií, ktoré podľa mňa vôbec nie sú zlé, čiže opäť som viacmenej spokojný. Kuno Becker, Anna Friel, Alessandro Nivola a ostatní nás opäť nesklamú, Kuno sa do tejto roly podľa môjho názoru výborne hodí. No a tentokrát sa nám dostalo ešte viac priestoru pre ozajstných futbalistov (Beckham, Zidane, Raul, Casillas - takáto zostava proste poteší a v niektorých scénkach aj pobaví :-)) No a čo na záver? Dvojka síce za jednotkou v kvalite o kúsok zaostáva, nič to nemení na fakte, že sa mi to fakt páčilo. 4/5 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V scéne, kde Santiago (Kuno Becker) hrá Xbox, môžeme jasne vidieť, že jeho ovládač nie je vôbec zapnutý. (Fabrinka)
  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)
  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)

Reklama

Reklama