Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Menší úpadek ve srovnání s jedničkou ale i tak docela povedené pokračování. Opět musí Santiago řešit osobní i fotbalové problémy. Pravdou je, že když se tenhle borec objeví na hřišti, většinou na pár posledních minut, dá vítězný gol a to stylem Top golu do šibenice. Takový Zidane nebyl ani v jednom zápase vidět... Hodně jednostraně zaměřeno jen na jednu postavu, jednoho fotbalistu. Jsem zvědavý na trojku, ale zázrak od ni neočekávám... Góóól! II bude ale pro fotbalové fandy asi vždycky povedeným kouskem. Silnější tři hvězdy. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni bylo tezke .... byl videt mensi upadek oproti jednicce ktera se mi moc libila, ale take tenhle snimek splnil ma ocekavani protoze podivat se na filmovou pohadku o fotbale neni na skodu. Jedine v cem me film zklamal byla automobilova honicka. Uz vidim jak tak maly kluk z chude ctvrti umi ridit takove auto a tak si to dava. Mno ale plusu je vice a uz se tesim trojku protoze tahle oddychova zabava v zadnem pripade neuskodi. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Opět se dočkáme jednoduchého klišovitého příběhu se schematickými postavami a občas opravdu otravnými dialogy. Tu a tam se zase vyskytne chybka proti evropským fotbalovým pravidlům (ale je je jich méně než v prvním díle). Největší slabinou celého filmu je režisér. Collet-Serra je sice Španěl, ale buď ho fotbal absolutně nezajímá, nebo to kurví schválně, protože je z Barcelony (stěžejním bodem filmu je Real Madrid:-). Absolutně se mu nedaří tvořit alespoň zdání napětí, či drama na hřišti i mimo něj. Proslov trenéra (vcelku slušný Hauer) před finále LM mluví za vše, takhle se neposílá mužstvo na hřiště ani při pouťáku! Vizuální stránka fotbalu je otřesná, když to srovnáte s americkými sportovními filmy, je vám do breku. Alespoň soundtrack je příjemně středoproudý, Anně to stále sluší (i když její brečící scéna ccc), Kuno na herectví díky bohu rezignoval a vším prochází s jedním výrazem a tak nějak to odsýpá a blíží se to ke konci. Fotbal by si fakt zasloužil lepší filmy... 30% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na britských ostrovech se zahradník Santiago Muňez naučil včas dávat míč od nohy a po pouhém roce driblování s míčem v dresu Newcastle United leží na stole nabídka od bílého baletu. Santiago touží po prohánění se s mičudou po pažitu na stadionu Santiaga Bernabeua a proto střídá Michaela Owena ve vysedávání na lavičce Realu Madrid. Při čutání do míče je cítit skutečná radost ze hry samotné, ať už se jedná o Ligu mistrů, zápas Primera division nebo o honění míče kluky na plácku. Santiagovi však rychle stoupl nosánek k oblakům, koupil nesmyslně velký barák, zbytečně rychlé auto a začal si zadělávat na slušné problémy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po výborné jedničce přichází další díl, který navazuje, ale nechová se jako správné pokračování. Právě naopak kazí a ničí všechno co bylo tak krásně, naivně a dokonale nenuceně vybudováno prvním dílem. Z dvojky se stala velká reklama na Real Madrid a hlavní postavu. To je velká škoda, protože fotbalové zápasy jsou snímány velmi špatně mnohem hůře než v jedničce a všechno, co by herec Alessandro Nivola nedokázal kopnout je doděláno na počítači. To je velmi smutný fakt, když si uvědomíme, že vedle něj stojí David Beckham, Raúl nebo Zidane. Co zápas to hlavní postava skóruje většinou neskutečným gólem, který by se každý zapisoval do kroniky nejhezčích gólů historie fotbalu. Z hlavní postavy se tak stává naprostý Bůh, kterému je jedno jestli právě vystřídal 10 minut nebo 10 vteřin před koncem, ale stejně dá gól. Jeho psychologie je tak málo nastíněná, že to vypadá jako by si všechno měl divák domyslet sám. Místo, aby dvojka byla ukázkou tlaku na hráče, ukázkou co jsou za zvířata páni fotografové a jaké to je přestoupit do nejslavnějšího klubu světa film ukazuje jen to, že vámi milovaný Munez z jedničky se přes noc stal Bohem a vy by jste měli utíkat pro podpis a minimálně jeho dres... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama