Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na britských ostrovech se zahradník Santiago Muňez naučil včas dávat míč od nohy a po pouhém roce driblování s míčem v dresu Newcastle United leží na stole nabídka od bílého baletu. Santiago touží po prohánění se s mičudou po pažitu na stadionu Santiaga Bernabeua a proto střídá Michaela Owena ve vysedávání na lavičce Realu Madrid. Při čutání do míče je cítit skutečná radost ze hry samotné, ať už se jedná o Ligu mistrů, zápas Primera division nebo o honění míče kluky na plácku. Santiagovi však rychle stoupl nosánek k oblakům, koupil nesmyslně velký barák, zbytečně rychlé auto a začal si zadělávat na slušné problémy. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prirobiť prvému dielu takéto pokračovanie je celkom logické. V tomto prípade Santi volaniu veľkoklubu neodolal, najmä ak ho preslávili takí skvelí hráči, akí sa vo filme objavia. Je to veľmi dôveryhodné a zaujímavé s veľmi fajn príbehom mimo ihriska. Opäť som si užil tento film o futbale, veľmi sa mi páčil, som veľmi spokojný. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další pokračování v ceste Santiaga za slávou. Film má stále co nabídnout a otevírají se zde nová témata, ale stále to fotbalové prostředí bylo pro mě už přecejenom poněkud okoukané a nebralo mě tolik jako v prvním díle. Najdou se zde výrazná místa, které film nabízí jako opravdu nádherná panoramata měst Newcastlu nebo Madridu. Konec filmu se mi zdál poněkud nedořešený, ustřižený a dalo se očekávat, jak film skončí. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já na tyhle blbosti vůbec koukám? Santiago Muňez přestoupí do Realu Madrid a začne se chovat jako debil a vo tom to je. Ale je fakt zábavný, že ten týpek pokaždý příde na hřiště tak 5 minut před koncem a pokaždý dá gól. Asi mu k tomu pomůže, že vždycky vytáhne ten svuj přívěšek a pokřižuje se. Kdybych byl rozhodčí, tak ho s tou machršňůrou na krku vůbec nepustim na hřiště. Jenže pak si zláme hnátu a trochu se to zkomplikuje. A do toho má ještě problémy se svou buchtou a ztracenou matkou a bratrem. No prostě scénář jak z telenovely a do toho hudba jak z telenovely. Nejvíc mě asi pobavily některý zápasy. Tak třeba Rosenborg Trondheim má krásnej stadion. Ve filmu to vypadalo jako nějaký hřiště na vesnici, na kterym se hraje tak maximálně okresní přebor. Navíc se hrálo prakticky po tmě. A šatna vypadala jak ubytovna pro ukrajince. Finále ligy mistrů pak byla totální komedie. Je to blbě sestříhaný, takže to vypadá, že si David Beckham nechal během zápasu několikrát přebarvit vlasy a totální záhadou pro mě je, proč byly některý záběry zrcadlově obrácený. Naprosto kouzelenej byl taky doprovodnej komentář. Týpek trefí břevno a komentátor řekne, že Casillas zachránil Real Madrid. Fakt lepší než komentář od Vaška Titlemozarta. Na konci mi jen chyběl rozhovor, kde by Muňez řek, že ten zápas byl takovej vyto... vyšperkovanej, takže se musí to... Místo toho se objevil nápis "to be continued". Radši nechci vědět, co bude příště. Jinak jsem si vzpomněl na jednu hlášku z filmu Torrente 3... "Jak může muj syn fandit tak posranýmu klubu jako je Real Madrid?" ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od vcelku slušného prvního dílu je druhý díl špatným bratříčkem. Zápasy nenabízí nic zajímavého než pohledy na slavné hráče a pár povedených kousků. Čekal jsem, že příběh bude mizerný, a taky byl, ale od druhého dílu jsem očekával aspoň zajímavé fotbalové zápasy, ale bohužel bez napětí a nic neříkající. Kamera během utkání stála většinou za čárou, takže nic co byste před tím neviděli a když už se stalo, že poletovala kolem hřiště, tak to byl pouze počítačový efekt s herci(zlatí Vítězové a poražení). Film bez překvapení či originality. A ještě jeden zásadní problém, jež jsem měl už od prvního dílu, že s "herci" jako Alessandro Nivola a hlavně s Kuno Beckerem jsem vůbec nesympatizoval a nevěřil jsem jim, že fotbal hrát umějí. Jsem zklamán a víc jak jednu hvězdičku dát nemohu... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)
  • Ve filmu se objevuje hned několik skutečných fotbalistů, mezi nimi hvězdy Realu Madrid Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Iker Casillas nebo Roberto Carlos. (ricky4)

Reklama

Reklama