Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

bartias 

všechny recenze uživatele

„Pamatuješ, jak jsme mámě ukradli antikoncepci a narodila se moje ségra? Tak teď máme daleko větší problém,“ rozčiluje se Justin Long, který si v komedii pro teenagery založil vlastní vysokou, když ho na žádnou jinou nevzali. Iluze prestižní školy pro loosery ale byla tak dokonalá, že se teď musí vypořádat se stovkami natěšených studentů. Přímočará komedie lehce navazuje na „prcičkovskou” tradici a spolehlivě zabije hodinu a půl volného času. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie, která mě skutečně pobavila. :) Kdo by si nepřál vybrat si vysokou školu podle svých zájmů a koníčků? Justin Long mě úplně ohromil. Nápad natočit komedii o "falešné vejšce" byl skvělý nápad, je samozřejmě jasné, že ve skutečnosti to možné není. Zpočátku jsem se děsila, že to bude další typ Prciček, ale výsledek filmu mě nakonec příjemně překvapil. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné jak taková blbost může být tak dobrá . Nebylo to sice úplně ono , ale u mě to zabodovalo . Klidně bych i na takovou školu šel : ) ( 10.8.13/MAC ) ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Na takhle průhledou a nedůvěryhodnou boudu můžou skočit snad jen amíci. Opravdu miluju konce s osobitým a emocemi nabitým proslovem, který ty spravné lidi chytne za srdce. Ti se nechají zlomit a mladému "studentovi" vyhoví. Běžte už do háje a dělejte normální konce. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato bláznivá potřeštěná komedie určitě zobrazuje sen nejednoho puberťáka o ideálním systému školství. Taky bych v mládí chtěla takhle prožít alespoň jeden rok života. Už ten originální nápad se založením školy bez učitelů stojí za ocenění a to nemluvím o sympatických hercích a zábavné uvolněné atmosféře, kde o vtipné situace i trapasy není nouze. Pokud nehledáte nic náročného a chcete se jen pobavit, tak tohle je skvělá příležitost. Aspoň já jsem se bavila. A pokud byste podobnou školu hledali, možná by stálo za úvahu zajet do Plzně. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

K vejšce jsem usedal s chutí na obyčejnou zábavu a tu mi bez problémů dodala. Žádné překvapení, žádné zklamání, dobrý nápad, dobří herci a dobrá hudba. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Ty vole Špekatej Jonah Hill o_O Respekt, že byl takovejhle cvalík a na první pohled nesympatickej chlápek nominovaný na Oscara a golden globe. Ale k filmu, prostě klasická americká komedie, není tu nic zvláštního co by mohlo překvapit, ale zabaví to, takže to účel splnilo. 65% ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Velmi přijemná oddychová komedie s neotřelým námětem. Nedostali jste se na vysokou? Nevadí. Od přijetí vás dělí pouze jedno kliknutí. Welcome to S.H.I.T. ! ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Silně jsem váhal nad hodnocením Odpad! Tak nehorázná, nevtipná a svojí stupiditou do očí bijící nuda se jen tak nevidí. Pousmál jsem se asi 2x za celou dobu, a to ještě spíš naprosté debilitě dialogů. Tragické po všech stránkách, jediné srovnání snese s Gutalaxem. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Film, který mě překvapil a hlavně pobavil! Čekal jsem tuny balastu, triviálních a otřepaných vtípků, otřesné a nesympatické hrdiny, typický americký teenage vejškrab z pomyslně nekonečné studnice hollywoodských scénářů. Ale světe div se, opak je pravdou. Inteligentní humor, sympatičtí hrdinové a hlavně atraktivní prostředí podložené dobrými nápady. Ideální snímek pro oddych, pobavení i zamyšlení. Nesmějte se mi, to zamyšlení berte jen tak naoko, protože u tohoto snímku je lepší vypnout :), ale přeci jenom, když je ke konci ve filmu řeč o tradicích a běžných postupech, je nám řečeno co je správné a jak to nemá vypadat, donutí vás to zamyslet. Učení je o principu, a student se z principu chce učit, to co ho zajímá, proto myšlenka udělat školu studentů pro studenty, s experimentálními metodami, je zajímavá a lákavá a to je jeden z těch dobrých nápadů, kterých zde najdete víc. Tyto nápady jsou sice podány co nejšílenějším způsobem, tedy způsobem, který by v reálu asi neobstál, ale svůj účel ve FILMU plní - baví mě... a tak to má být. ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se o snímek tohoto ražení ani neotřel. Řekl bych si typická americká bláznivá komedie pro zoufalce. Přes všechny mé počáteční obavy jsem se odhodlal k jeho sledování a jsem za to nesmírně rád. Hlavní myšlenka - originalita sama! Nevzpomínám si, že bych někdy viděl něco podobného, takže 2 hvězdičky jdou jen za originalitu. Co se týče samotného provedení, no, tady už to trochu pokulhává. Několikrát se mi zdálo, že se to nesmírně vleče, ždímá se zde každý sebemenší detail (což je koneckonců logické, protože děj celého filmu včetně závěrečného verdiktu lze vyjádřit jednou větou). Nemohu ovšem říct, že jsem se nebavil, ba naopak. Je to vlastně taková úžasná přehlídka mimoňů, kteří se nedostali nikam na opravdovou školu a tady na fiktivní výšce si plní své nejtajnější přání a předvádí, v čem jsou dobří. A že to je často skvělá podívaná. Asi každého z nás, kteří jsme tento snímek zhlédli, napadlo, jestli by se taková škola v praxi prosadila. Nevím, jak vy, ale mě to vrtá v hlavě ještě teď (stranou nechávám ony technické náležitosti). Minimálně jako zamyšlení na adresu oněch mimoňů to je to dobré (jsou to taky lidé a jak jsme mohli vidět, častokrát velmi talentovaní). Tak jako tak, myšlenka bezva, vtipu dostatek, jen místy trochu utahané. Přesně jak čekáte. Velmi pohodová komedie, kde se všechno točí kolem sexu, párty a v poslední řadě studia. Onu pohodu nám jasně indikuje i slovenský titulek - Neprijatý? Fpoho! Prostě typické americké myšlení a humor v balení, které neurazí, ale ani nijak výrazně nenadchne. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bartleby (Justin Long) má problém dostat se na vysněnou vysokou školu. S čím ale nemá problém je jeho vyřídilka, a ochota jít do neprobádaných dobrodružství. Na žádné vysoké škole ho nechtějí ? A co si takto založit vlastní vejšku, s vlastníma předmětama, Jenže to co mělo být na začátku jen habaďůra na rodiče se rozkřikne, a najednou má "studentů" více než málo. A Bartheby začíná cítit něco jako zodpovědnost - a jeho cílem se stává zlegalizovat svoji školu i u příslušných úřadů ... Tento film má pro mně dvě výhody - Justina Longa a Jonaha Hilla. Díky tomu jsem se po většinu filmu i docela dobře bavil, byť podobně absurdní film jsem hóódně dlouho neviděl. Určitě nečekejte že se budete válet smíchy po zemi, ale sem tam se určitě zasmějete, a až na srdceryvný konec (u komise) se to vcelku dalo vydržet.. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Raz by som chcel stretnúť človeka, ktorý niečo takéto nielenže dokáže napísať (písať dokáže kdejaký kretén), ale kto si tie svoje kraviny dokáže aj predať :) resp. odvážlivca, ktorý niečo takéto dokáže natočiť (chlapci z Universalu zrejme tej odvahy majú na rozdávanie). Odmysliac si neskutočne debilný dej, klišé a spôsob degradácie vysokého školstva vo všetkým možných smeroch :), je to celkom pozerateľné a miestami aj vtipné :) ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Film je celkem o ničem (děj, herci), na komedii není ani moc vtipný, ale ta úžasně pojatá rogeriánská myšlenka svobodný školy...:-) ____________________________________________________________________________________________ Celá ta "komedie" je zakódované kontextuální dílo humanisticky orientovaných psychologů výchovy. Jméno hlavní postavy odkazuje na pozoruhodnou knihu Vila-Matase (1948) Bartleby a spol. Jedná se o dnes již kultovní postavu Melvillova písaře, který na všechno odpovídá „já bych prosím raději ne“. Podle Bartlebyho, pojmenoval Vila-Matas spisovatele, kteří se po své prvotině odmlčeli nebo psát ani nezačali. Na 184 stranách knihy se nachází 86 poznámek pod čarou, jež odkazují k neexistujícímu textu. Jedná se o mix příkladů ze života a díla nejen reálných spisovatelů (Kafka, Musil, Rimbaud), ale i fiktivních bartlebyů. ()

darek kartac 

všechny recenze uživatele

Pěkná komedie s trochou nadsázky. Tady vidíme co může člověk udělat ze strachu. Justin Long a jeho parta to veme do svých rukou, když je nevezmou na Univerzitu. ()

Vertigo666 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrný, ten závěrečnej proslov, klasickej kýč, ale dalo se to čekat. Celá tahle komedie byla vcelku poměrně předvídatelná, ale občas se tam něco blýsklo. ()

Reklama

Reklama