Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantazijní pohádkový příběh o věčném hledání pravdy, lásky a spravedlnosti nás zavede do písečné Antarie, země, která leží kdesi v tajemných dálkách nekonečna. Antarii, tak jako i třem ostrovům života – Ostrovu blažené nevědomosti – Ostrovu blažené lásky a Ostrovu blažené moudrosti – vládne nesmrtelný a mocný Antares (R. Brzobohatý). Jeho nejmladší syn Antar (J. Potměšil) zatouží jednoho dne poznat skutečný život i lásku, a proto se rozhodne vydat na ostrovy života. Otec jej před touto poutí zrazuje, nechce ztratit nejmilejšího syna. Ale mladičký Antar jeho prosby a varování nevyslyší… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách, když jsem viděl ty kulisy jsem tušil, na co budu koukat a věděl jsem, že je zle. Když pak jely úvodní titulky, bylo u mne jasno. Vše se pak potvrzovalo dějem, pokud tedy jaký byl a ustavičným kafráním. Herci to hráli toporně, ale asi to tak být mělo. Už za dvacet minut jsem netušil, kdo na A je kdo. Nu, oni se všichni jmenovali podobně, takže zmatek byl dokonalý. Pro mne hloupá dialogovka naprosto k ničemu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak já čekal ostrovy, které bude vlastnit multimiliardářka Blažena a bude na nich mít kdovíco a dočkal jsem se jenom dementní pohádky, která jako by předznamenávala pád československé tvorby až na dno. Děj byl hrozný, lokace taky, herci příšerní,... Tak mě napadá, za co je vlastně ta jedna hvězdička? 10% ()

Reklama

Moly 

všechny recenze uživatele

Nevšední pohádka, svou podstatou spíše mýtický, poučný, moudrý příběh, skrovným rekvizitám a trikům navzdory, pro spíše starší děti a především dospělé. Po letech jsem si osvěžila paměť a zpětně dokonce zvedám na plný počet, nejen protože modrá čísla si tento kvalitní, herecky rozhodně zajímavý, byť skromný počin nezaslouží. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice mizerná papundeklová pohádka, která mě uvízla v paměti jen proto, že to byl první pořad na naší první barevné televizi. Už jako malého capatra mě nebavila, ale hlavně děsně iritovala. Žádný humor, nadsázka, nic co tyto "tvskvosty" mnohdy zachránilo před zatracením. Asi nejhorší dílo, jinak kvalitního režiéra L. Ráži. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Překvapivě silně obsazená pohádka, kdy se sešla tehdejší elita mladých a dále zkušených herců. Například Ivan Trojan nebo Dagmar Veškrnová jsou zajímavé osobnosti v pohádkách často nevídané. Celá řada známých herců navíc hraje i malé role. Nicméně já tyhle abstraktní pohádky ve stylu nějakého podobenství opravdu nesnáším. Jsou těžce stravitelné, děti je rozhodně nikdy milovat nebudou a celý příběh je takový zvláštní. Podle vypravěče se ani neodehrává na Zemi. Snad jen kostýmy jsou vskutku originální, ale tvůrcům se je podařilo vystavět tak, že vypadají všichni jako nějací mimozemšťané. Ne, díky už nikdy víc. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama