Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 076)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Taaakto natahovany a nacancany karneval bez zivota, alebo pre mna asi najchladnejsi film roka a zapnuta signalizacia "Hobit v ohrozeni". Ano, Del Torova fantazia je velka, ale co z toho, ked to nedokaze vyuzit a film je chaotickym zlepencom prvoplanovej imaginacie, kde nadvaznost drhne ako jazda po smirgel papieri, dramaticky naboj atakuje nulovu hodnotu, samoucelnost jednotlivych sekvencii (ktore tu neexistuju pre dej, ale iba pre zelany wao efekt) kastruje aj to malo z pribehu, co stalo za namahu rozpracovat a lubostne patalie vykazuju index dementnosti, ktore mozu zavidiet aj telenovelove hity nasej Gity. Apropo to "ekologicke" posolstvo - to je ta prava wtf "UDALOST". Esteze sa zopar hlasok celkom podarilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $75,986,503Tržby Celosvetovo $160,388,063Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,448,887 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $47,588,181 //počet predaných kusov 2,504,210║ Neviem čo sa stalo s del Torom, že by len ten príbeh škrípal lebo takmer všetko ostatné funguje krásne, hlavne čo sa týka technických prvkov, kde hlavne vynikajú masky, triky a choreografia súbojov, taktiež množstvo fantastických postáv. Len škoda že ten príbeh v ktorom to všetko pekní je zasadené nedokáže tak upútať ako by sme si želali, jednoducho to nefunguje na takej báze aby to bol zážitok a len smutne musíme prijať sústo už niekoľko krát prežuvané v iných podobne ladených filmoch. Tlak Americkej produkcie je proste už moc prežvachlaná žuvačka čo fakt ale fakt nebaví. A potom sa niet čo mu čudovať, že to komerčne opäť prepadlo, keď to v konečnom dôsledku vyznelo tak plocho. /videl v kine: 70%/ určite som čakal viac ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nic mě nerozněžní tolik jako opětovné setkání s mignolovským universem, které mi Crew dala do vínku v klíčovém to věku mého dospívání. Ať už hrané nebo kreslené filmy, komiksy nebo knihy, Hellboy a jeho svět jsou tím, co si pravidelně žádám a udělá mi to víc než dobře. Když si před projekcí Zlaté armády znovu přečtu Vánoce v podzemí, tak je dokonalé už úplně všechno. Škoda, že nikdy došlo na třetí film. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Když už i Indiana Jones zapomněl díky své senilitě jak pobavit, zbývá nám ještě tenhle charismatický rudoch. Avšak to největší překvapení si Guillermo pro mě schoval v podobě prince Nuady. Tenhle antihrdina je Hellboyovi nejen důstojným protivníkem, ale natolik zajímavou postavou, že by si zasloužil i vlastní film. A co na tom, že je to jenom jednoduchá fantasy? S tímhle ansáblem bych klidně strávil zbytek života na pustém ostrově. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale v případě Helboye je druhý díl lepší prvního, což je jinak ve filmovém průmyslu proti empirickým pravidlům. Hellboy 2 je skutečně výtečným filmovým komiksem a kvůli tomu gejzíru až surrealistické obrazotvorné invence a kvůli zobrazení trollího trhu jsem koketoval s myšlenkou, že dám tomuto komiksu absolutní hodnocení... Hellboy ale nemá jen pozitiva - jeho dějová linie je schématická a průhledná, ten dějový vzorec je skutečně už tak obehraný, že místy to zavánělo přítomností žánrových klišé, ani armáda zlatých robotů nepůsobila ve finále tak velkolepě, jak to bylo původně asi zamýšleno, to ale ani vlastně není podstatné, když film vymýšlí a svou imaginací zaplňuje Guillermo del Toro - jeho eruptivní fantazie je tak úchvatná a strhující, že sama vizuální složka je schopna utáhnout celý film. Del Toro je navíc schopný a zručný režisér, má cit pro načasování akčních scén a hlavně je schopen dělat trikové efekty na takové úrovni, že jsou jeho filmy nezaměnitelně originální a osobité - del Torův rukopis je tak výrazný, že už se nedá k ničemu přirovnávat, del Toro už dávno není ničí epigon, on je sám stylotvorný... Velká škoda, že režisér tentokráte nevytvořil nějakou hlouběji propracovanou mytologii, jako třeba v případě úchvatného Faunova labyrintu, ale že v Hellboyovi požívá mytologické jen jako (hodně ploché) synkretické pozadí. Přesto i zde se dají nalézt silné momenty - ekologický podtext při rozhodování zničit x nezničit Strážce lesů (navíc poslední bytost svého druhu na Zemi), setkání se Smrtí atd. Jindy a jinde bych to nenapsal, ale už se těším na díl třetí... Podobné filmy: Hellboy, Faunův Labyrint, Hulk, trilogie Pána Prstenů ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • V prvním díle útočily ohromné příšery a tak si režisér pohrával s myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby najednou zaútočily malé potvůrky, které jsou vlastně roztomilé. Zrodili se z toho zubatí skřítci, kteří mají neutuchající chuť na železo a nejraději ho získávají z lidského masa. (Rodriguez)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama