Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Babel je již třetím snímkem vzešlým z úspěšné spolupráce režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita a scenáristy Guillerma Arriagy (Amores Perros, 21 gramů). Stejně jako v jejich předchozích společných projektech se i nyní náhodně proplete několik zdánlivě nesouvisejících lidských osudů. Dvojice Američanů, Richard a Susan, je na zájezdě v Maroku. Kvůli Susanině zdraví však musí svůj pobyt zde narychlo prodloužit... Chůva Amelia se bojí, že nestihne svatbu příbuzných v Mexiku. Spolu se synovcem se rozhodne, že tam tajně odjede i s opatrovanými dětmi... V Japonsku řeší mladá hluchoněmá dívka své psychické problémy. Ty jsou způsobené jednak sebevraždou matky, jednak neschopností komunikace s otcem... Synové marockého pastýře dostali kvůli hlídání ovcí od otce loveckou pušku. Samozřejmě ji chtějí vyzkoušet. Kulka letí dál, než mysleli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (899)

HokusPokus 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané. Ani jeden nový nápad, dejte kameru do ruky prvnímu člověku z ulice a když budete chtít film podle inárritova receptu, dostanete babel.. ale možná o něco zábavnější než od alejandra samotného.. ()

bemygirl 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem silný film plný emocí. Tudy opravdu vede cesta. tohle se povedlo. Nejen herecké hvězdy Brad a Cate,ale všichni prostě skvěle hrají a režisér je bůh.Jen tak dál. Strávit u tohohle filmu večer byla výjimečná záležitost. Ne jako u mnoho jiných ztráta času. ()

D_Cooper 

všechny recenze uživatele

tak konečně jsem se k tomuto filmu dostal a jsem rád, že tomu tak je. V prvních minutách filmu jsem čekal, co se z toho vyklube, protože jsem si nebyl vůbec jistý. Ale po 20 minutách jsem pochopil souvislost mezi všemi příběhy, tedy až na tu "japonku". U tohoto příběhu se souvislost ukázala až pozdeji. Všechny 4 příběhy mají ovšem v sobě něco co se snaží divákovi říct. Zase film, který vybočuje z řad ostatních. Řekl bych, že Ińárritu je opravdu mistr tohoto typu filmového žánru a jeho filmy na mě vždy zapůsobý, tak jako např. filmy Davida Lynche. ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

Husteeej film! Především bych vyzdvyhnul nádhernou kombinaci hudby a děje na plátně. Jsem opravdu unešenej z toho, jak parádně lze zobrazit lidské příběhy, kam se sakra hrabe na to česká kinematografie posledních let... Je to drsné, smutné, ale zároveň to nabíjí nadějí v lepší zítřky... Mimochodem komentář Poma je fakt tentokrát děsnej. ()

JohnyPine 

všechny recenze uživatele

Jsem spíš na komedie a na filmy, které mají co říct.Tenhle film mě ale totálně dostal.Konečně smyslu-plný film, u kterého se nestačíte divit, co se ještě stane.Chvílemi mi bral dech....jednoznačně výborná podívaná. ()

St@B 

všechny recenze uživatele

Osudy lidí, do kterých zasáhne puška v dětských rukou. Film měl být asi silný, nicméně klidně mohl být i o 30 - 40 minut kratší, rozhodně by mu to prospělo. Nemohu si pomoci, ale velký dojem to na mne nezanechalo. Jak byl Amores Perros špičkový film, 21 gramů taky nebyl špatný, tak tady už je to o poznání horší. Ale snaha se cení. V mém případě dvěma hvězdami. ()

NEOONE 

všechny recenze uživatele

zcela výjimečně proti proudu, proti všem. mám v práci kolegyni, která vyhledává filmy tohoto typu programově, aby se ujistila, že se má vlastně ještě dobře. já se chodím do kina bavit. a zcela neomaleně tvrdím, že podobně extraumělých indýpendent příběhů jsem schopen vymyslet tisíce. nic umělejšího jsem v životě neviděl. často zmiňované dokonalé provázání příběhu je pro mě k smíchu. chcete dokonale provázaný příběh v podobném žánru? vyměňte tento pseudoumělecký krach za film CRASH. jeho genialitě Babel nesahá ani po kotníky. ()

nitezepa 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl celý film dobrý jako konec dala bych plný počet hvězdiček, takhle mi to přišlo moc zdlouhavé a zmatené... ()

Aloika 

všechny recenze uživatele

Dráma pomalým tempom naberá rýchlosť. Na konci ide max. rýchlosťou ale z posledných síl. 4 príbehy, ktoré sa vlastne skončili "dobre" sa podľa môjho názoru mohli skončiť horšie. Rozhodne som sa vďaka atmosfére a vynikajúcim hereckým výkonom nenudila, ale na 5 hviezdičiek to nie je. ()

Shtinky 

všechny recenze uživatele

Už je to doba čo ma film nejak extra emotívne nedostal.... Tento má na svedomí na body. Cate & Brad sú skvelí. Super hudba a celkovo ten film je geniálny. Bohužial to neviem celkom dobre vystihnúť. Ja by som to bral ešte dlhšie. Treba to vidieť --- môžem iba odporúčiť! ()

PedroRosa 

všechny recenze uživatele

Prekmbinované a hlavne moc poklesnute proti Amores Peros...moc čítaný ťah na bránku,,,jedine prekvapujuce je Pitt so sedibiu...Tokijska časť ako keby z ineho filmu ()

paranoid82 

všechny recenze uživatele

Tak včera jsem shlédl Babel podruhý a musim říct, že se mi líbil o dost více než poprvé (uplně stejně jsem to měl i u 21 gramů). Myslim, že snímky od Iňarrita budou pro mě vždy zajímavé a nejen prolínajícími se dějovými linkami. Na můj vkus byly u Babela dějové linky až moc odtažité, co se prostředí týče( Japonsko, Maroko, Mexiko). Vyústění děje bylo ovšem opět vynikající, i když musím říct nebyl to pro mě až takový šok, jako u 21 gramů. Co se týče hereckých výkonů, Pitt super, Blanchett též, ale ve srovnání s dvojkou Penn-N. Watts vyhrává jasně druhá dvojice. Zkrátka se neubráním srovnání těchto dvou filmů:-). Za zmínku určitě stojí výkon Gaéla Garcii Bernala. Kdybych měl film ohodnotit školní známkou, dávám 1-, ale 21 gramů čistá 1. Kdo má rád přemýšlení u filmu a překvapivé zvraty, ovšem se zcela logickým vyyústěním děje. všem doporučuji. ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Určitě nejhorší ze všech tří filmů na kterých autorská dvojice spolupracovala. Ale i tak zajímavý flm, který stojí za pozornost. Měl jsem pocit jakésy nedodělanosti a vyčerpání tématů. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s dobrým nápadem, teda aspon ze začátku. Některé příběhy byli hodně zajímavé, jiné naopak rychle ztráceli dech a zbyla nuda. Nenadchne ani neurazí, ja osobně od filmu očekávám víc, raději at mě urazí ale musí mě nadchnout, proto jsou filmy, pro diváka. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Nádherně paradoxní film o tom, co by se stalo, kdyby se todle stalo jinak. Skvělé postavy, skvěle zahrané. Příjemná hudba a nádherná kamera dělají z Babel nádherný dramaticky film. Adriana Barraza jako chůva neskutečná, její pasáž při přejezdu hranic a pokračování se mi hodně líbila a dost jsem to prožíval. Stejně tak Marocký děj, byl strhující. Japonská pasáž byla zbytečná. Přesto jsem si to naprosto užil, neskutečný příběh :) ()

9HK 

všechny recenze uživatele

Film o ničem...nechápu že byl Pitt nominovanej na oskara...měl další dvacet lepších filmů za který nebyl.... ()

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Reklama

Reklama