Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kompletne tuctový hororík mixujúci námety, ktoré fungovali pred dvadsiatimi rokmi a tak aj divákovi ponúka len nostalgickú spomienku na časy minulé, ale nie oveľa viac. Nakrútiť ho v roku 1985, bol by to hit. Klišovité poňatie vzťahov na dievčenskej internátnej škole mi navyše nepríjemne pripomenulo nedávno videný film Stratená. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další podařený kousek z dílny pana McKeeho. Nadprůměrně pohledný a řekl bych i nevšední čarodějnický horrůrek z prostředí americké dívčí internátní školy z šedesátých let, ale s atmosférou strašidelné novely z viktoriánské Anglie. Začíná celkem tradičně, nepřekvapivě, myslel jsem si, že mám vcelku jasno a že vím, o co zhruba půjde. Ale nakonec se příběh tak nějak nečekaně rozkošatěl a posunul, a přinesl několik zajímavých prvků (mléko, černá krev, kameny...) Podařený scénář i výprava, skvělé herečky, hodně příjemný softhorrorový zážitek. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Auvajz! Aj ja som čakal od Luckyho po veľmi sľubnej May nejakú pecku /čím sa podpisujem pod prvé dve vety Andersonovho komentára/. Lenže príbeh sa začal odvíjať tak akosi pooooomaliiiiiiiiičkyyyyy a predvídateľne a až dokonca fungoval asi ako suché gumy na mokrej trati. A pokus o mrazivé finále sa, žiaľ, premenil až na akúsi autoparódiu. Filiácie s kultovkou The Evil Dead sú zjavné, ale /vtipne/ fungujú iba v prípade obsadenia Brucea Campbella. Sekvencie so "zadymeným" lesom veru márne kriesia "lesného ducha", zostávajú iba bezradnou citáciou. Nepíšem to rád, ale The Woods sú zbabraným pokusom. Berme to tak, že dobrý režisér mal skrátka v rukách apriori nefungujúcu story. A počas jej nakrúcania si navyše vybral svoju slabú chvíľku. Silné dve hviezdičky si zaslúži iba herecký ansámbl na čele s Agnes Bruckner /do ktorej som mal problém nezamilovať sa/ a zopár jej vtipných hlášok. Tretiu hviezdičku pridávam Luckymu iba ako odškodné za to, že na ČSFD má jeho skvelá May také debilne nízke hodnotenie... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počula som, že ma ohováraš.“ – „Len som hovorila, že ti z huby smrdí ako z riti.“ Ale hej, ak nebudeme porovnávať s neporovnateľným (PHENOMENOU, SMRTEĽNÝM ZLOM či ZÁHADOU BLAIR WITCH napríklad) a radšej si namiesto toho spomenieme na nudnejšie obdobné záležitosti (FAKULTA, CRY_WOLF), zostane nám prekvapivo solídny horor, stavajúci skôr na atmosféru dievčenskej nóbl školy uprostred lesov, než krvi (vo finále však príde k slovu i klasická žánrová rekvizita, hádajte, aká). K tomu ryšavá Agnes Brucknerová a vtipná rolička maskota Brucea „Asha“ Campbella. Atmosféra je miestami až skvelá, takisto Patricia Clarksonová dostala ďalšiu poriadnu rolu... nechýba sekera... parádna výprava... ale aj tak skôr priemer. Lepší, ale priemer. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Tak asi budu za toho, co zabiji sekerou svuj oblibeny zanr, ale vzdyt to vyjma jisteho stylu/uniformity/barev nenabidlo nic, za co by se to dalo pochvalit. Kvuli tomu, ze tam tam hral obtlostly oblibenec Campbell a ze nejvic vykradali ze znasilneni v EvilDead me nostalgie nefackuje a nemuzu, ani kdych chtel dat vic. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama