Reklama

Reklama

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Rob Roy

Sice to nesleduju, ale 5 mio mi i tak přišlo celkem málo. 10 to už zní trochu jinak. Mně ten Jason Blum připadá jako zajímavej týpek, tak snad i ten jeho projekt by mohl bejt. Před tímhle filmem byl pro mě Shayamalan takovej divnej pták, nevěděl sem, co si o něm a jeho práci myslet. Na jedný straně Zamení, který mi vůbec nesedlo, Vesnice částečně, na druhou stranu Vyvolený, film kterej mi sedl, (navedl mě k němu Jiří Cieslar svou esejí "Pomalost" a našel jsem si v tom dost vlastních věcí..). Po tomhle filmu mi to začlo být všechno trochu jasnější... 

na příspěvěk reagoval Bluntman

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

lupuscanis

Nakonec je to prý spíš kolem 10 milionů. -- Pocitově mi Split připadal dražší díky účasti McAvoye, ale když jsem se nad tím pak zamyslel, tak tam není nic co by stálo větší peníze, takže ten rozpočet sedí. A zapadá do téhle žánrové kategorie. I když Blumhouse točí ještě o něco levněji. -- Blumhouse točí hodně různorodý projekty, od blbostí stojících na známé značce, přes zajímavý micro-budget věci (Creep) až po dost ambiciózní a nečekaně kvalitní věci (Chazellův Whiplash, The Gift Joela Edgertona). Rozhodně bych tuhle společnost neškatulkoval jako nudnou továrnu na béčkový žánrovky, před pár lety to tak vypadalo, ale poslední tři roky se ukazuje, že ambice mají.

na příspěvěk reagoval lupuscanis, DaViD´82

Uživatel Mukade smazal svůj příspěvek.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Rob Roy

Tady je ten produkční údaj i v něčem zajímavý. Protože to nesleduju, a ty asi jo, připadal ti film na pohled "nákladnější"? A nakolik se tenhle rozpočet vymyká z filmů obdobného typu? A konečně, když už jsi zmínil Blooma, četl jsem takovou nepříliš zajímavou recenzi, kde se mluvilo otom, že na Blumhouse je Shalamayan až moc velkej slušňák... Znáš líp jejich produkci, a opravdu to tak v tom srovnání dopadá...? Dík.

na příspěvěk reagoval Rob Roy

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Yoshitsune , Sidonka

Nikde mu smrt nepřeju, nauč se číst a chápat psaný text. Neuč se to ale od blba Caminzinda, ten je funkčním negramotem stejně jako ty.

 

Jirko, nezlob, páky jsou;-) Dotaz, na který neodpovíš, protože od té doby, co jsem ti nepřímo zařídil ban, si na mě dáváš pozor, máš ze mě strach a respekt (strachu netřeba, nejdu po tobě, respekt je na místě, oba víme proč): V čem je uvádění faktů trollingem? Ti divnolidé pode mnou plácají páté přes deváté a nevědí nic o tom, o čem píšou, ale chtějí vypadat jako že jsou znalci a píšou hrozná hovna.

Taky si všimni, že jsem do diskuze přispěl věcnou poznámkou ke komentáři od Bluntmana, a to nekonfrontačně, netrollsky, prostě slušně jsem upozornil na omyl, který je mezi lidmi zažit. Takhle se prostě trolling nedělá, to ty jako troll musíš vědět. To spíš ten Caminzind je troll, vidím to tak na 90 %. Troll a blb zároveň. Už jsem ho nahlásil, za kurvení diskuze, která do doby, než se tu objevil, nebyla zkurvená.

 

P. S. Své příspěvky nemažu. Tedy kromě příspěvků v diskuzi o US Open (měl jsem k tomu svůj důvod-testovací), která je asi čtyři měsíce neaktivní. Kdo to může asi taky vědět? Jedině správce oné diskuze. Což je stejný člověk jako Caminzind. Místní velemult, který má na mě pifku a je chorý. Tak to je, a ty to, Jirko, moc dobře víš.

na příspěvěk reagoval Mukade

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Já si myslím, že pokud magistr Castrator přeje někomu za projevený názor - cituji: "smrt pod koly dvoukoláku nebo něco podobného", řekl tím o sobě naprosto kompletně více než dost.

na příspěvěk reagoval Caminzind, Castrator, Martin741

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Caminzind

ano, tady několikrát a tam venku.....ve skutečném světě taky, a osobně bych to nenazval "promyšleným trollingem" Martin Kolesa, to byl troll, který to měl promyšlené, on to bere vážně, ale fakt jako vážně 

na příspěvěk reagoval Caminzind, Castrator

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Příznaky se nevyvíjí:-D To je perla perel.

Vůbec napsat, že se nevyvíjí cokoliv, co nějak souvisí s osobností, je vrcholným projevem gůglujícího blba, který vygůgloval, přečetl, blbě pochopil, ještě blběji napsal.

A psát o vyvíjejících se příznacích...

Zkus si zagůglovat ještě jednou a napiš z dalšího profilu, třeba se ti tentokrát povede nedělat ze sebe naprostého zhovadilce a budeš pro změnu jen za pitomu.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Caminzind snad nenapsal větu, ve které by nebyla nějaká kravina, ale abych tomu dementovi vše vyvracel a jeho nesmysly opravoval, na to nemám ani čas, ani naládu, a stejně by to k ničemu nebylo, protože on není schopen chápat psaný text. Ti ostatní, které problematika zajímá, si našli nebo najdou pomocí vyhledavače, jak se to s poruchami osobnostmi a duševními poruchami má a budou mít jasno, není na tom nic složitého ani pro laika, který je funkčně gramotný a chápe definice, které jsou u jak u poruch osobnosti, tak u duševních poruch, jasné a srozumitelné. Podobně je tomu u mentálního postižení.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

"Diagnostický a statistický manuál mentálních poruch, který sestavuje a pochopitelně průběžně aktualizuje Americká psychiatrická asociace"

 

Která používá angličtinu, kde je pro naší léčbu několik výrazů (to cure, to heal...)

Jsi blbeček Caminzind, plácáš tu páté přes deváté a máš v tom zmatek, abys tomu nasadil korunu, plácáš něco o mentálních poruchách, o kterých jsem nepsal (psal jsem o mentálním postižení) a protože ti chybí schopnost chápat psaný text, naopak ti dost přebývá schopnost interpretovat si texty druhých podle sebe a chápat je po svém, vyvracíš tu něco, co nikdo nenapsal, téma zavádíš úplně jinam a tváříš se u toho jako mistr světa:-D

 

Porucha osobnosti není duševní porucha a ani první, ani druhé, není mentální postižení. Které ovlivuje intelekt, rozumové schopnosti, tedy to, jak je člověk, respektive Caminzind, blbý. Opakuju to asi počtvrté, a budu to opakovat tak dlouho, dokud Caminzind nebo jiní idioti (dost možná jsou všichni jeden člověk) budou plácat tyhle nehorázné sračky.

 

"Otázka léčitelnosti (medikamentozní, nikoliv psychoterapie) osobnostních poruch je zároveň otázkou, kam tyto poruchy řadit. V lékařské praxi obvykle nebývají chápány jakožto nemoc v tom užším smyslu, jelikož jsou jen stěží ovlivnitelné léky a jejich příznaky se nevyvíjí v čase."

Jen blb Caminzind asi ví, co tím blábolem chtěl říct ("jejich příznaky se nevyvíjí v čase"), ale je nutno dodat, že příznaky u poruch osobnosti se samozřejmě vyvíjí, jejich intenzita se může měnit a samozřejmě mění (v závislosti na podnětech). Asi si informace, které si vygůglil, vykládá po svém, jako u všeho, nebo texty, které našel, prostě nechápe, a má za to, že text "porucha osobnosti je stálá" (nebo text podobný) znamená to, co on napsal. Ale není.

 

Když si někdo plete základní pojmy, pak gůgluje kde se dá, získané informace splácá dohromady, nemůže z toho vzniknout nic dobrého. A když je ten někdo nezvdělaný blb, nedouk a sere svá moudra všude jen proto, aby byl v opozici vůči někomu, koho nemůže pod svými jinými nicky vystát, výsledkem je Caminzindovo blábolení zde v diskuzi.

 

Vysvětluje Jirka, magistr psychologie.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Tak Split měl taky rozpočet kolem 5 mil. dolarů (což mě lehce překvapilo, čekal jsem víc, ale to je asi ten McAvoy efekt - člověk automaticky předpokládá, že film s takhle známým hercem tak levný nebude), takže komerční úspěch zaručen. Ale dává to smysl, společnost Blumhouse postavila svůj úspěch na tom, že striktně točí jen s nízkými rozpočty do 10 mil., ale nechává režisérům naprostou tvůrčí svobodu.

na příspěvěk reagoval lupuscanis

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Samozřejmě je velmi uvěřitelné a velmi běžné, že se tu objevují oponenti, kteří se do té doby v diskuzi vůbec nebo téměř vůbec neobjevovali, a to s jediným cílem, vyvrátit to, co zde Castrator napsal. Není to vůbec podezřelé, multe.

A vůbec podezřelé není ani to, že se tu objeví někdo, kdo mele o tom, jak navštěvuje knihovny (pozor, sečtělý člověk! /který nemá na to si publikace kupovat za vlastní, he he/) a zkopíruje, z internetu, pasáž, která jednak potvrzuje to, co zde tvrdím (což se dá vysvětlit funčkní negramotností dotyčného), druhak je zcela mimo mísu, protože se týká konkrétní poruchy, ale nikoliv poruch osobnosti obecně. Kdyby šlo o diskuzi čistě k tématu, bavila by mě, ale protože jde o diskuzi k filmu, a toto bizarní počínání nějakého multičuráčka leze na nervy každému, kdo má diskuzi ve sledování, nezbývá než nad počínáním dotyčného zaplakat a popřát mu smrt pod koly dvoukoláku nebo něco podobně příjemného.

S debily se nevyjednává.

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Sidonka

A když už cituješ, uveď z které knihy cituješ. Dle citace nejde o knihu o poruchách osobnosti, ale o konkrétní poruše/úchylce. Že by se měly všechny poruchy osobnosti přehodnocovat a nově být řazeny do duševních poruch, o tom se vůbec diskuze nevedou.

Publikací od Praška doma pár mám, to uvádím, abych se blýsknul. Ani nemusím chodit do knihovny, he he.

 

Kretény utratit, pro pobavení davů. Jiné řešení nevidím, he he.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Jinak jsem o poruchách osobnosti, ani o duševních poruchách nic původně nepsal. Jen jsem nepřímo reagoval na Bluntmana, že mnohačetná porucha osobnosti není schizofrenní osobnost/schizofrenie. Nepřímo, nekonfrontačně, jen tak mimochodem, aby se pokud možno dále nešířil mýtus, že mnohačetná porucha osobnosti a schizforenie jedno jsou. Objevilo se tu pár kreténů, kteří začali na mě útočit, nebo pár lidí, kteří evidentně nevědí, která bije, a cítili potřebu mě opravovat.

Porucha osobnosti není duševní porucha. Schizofrenie je duševní porucha, nikoliv porucha osobnosti.

Bylo by dobré se posunout dál, zvlášť když "protiargumenty", které zde někteří diskutující vytahují, jen potvrzují to, co jsem napsal. Ve své absolutní neznalosti problematiky a pletení si pojmů si to ani neuvědomují. Smutné i legrační zároveň.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Sidonka

Ano, zatím do klasifikace duševních chorob poruchy osobnosti nespadly, přesně jak píše Praško. Nespadly do nich v minulosti, v současnosti se o tom neuvažuje, dle závěrů ze symposií ani nespadne. Něco v tom smyslu tu tvrdím já.

Ale hlavně, píšu tu to, že duševní porucha a porucha osobnosti není totéž. Kdyby bylo, nepíše Praško, který mě mimochodem přednášel při studiích, o poruchách osobnosti a duševních poruchách, že.

 

Doporučuji použít možnost "odpovědět" u každého příspěvku, aby bylo jasné, na koho reaguješ.

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama