Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Silné, životní × americké, nic nového. Byl to fajnový snímek, o síle, o americkém fotbalu, o problémových mladistvých. Ale bylo to až moc americké, ty jejich fráze o síle, o týmu, o jedinečnosti, o tom, jak se můžou "černá děcka" změnit po pár měsících hraní fotbalu. Takových filmů již bylo natočeno mnoho. Jste napnuti u sportovních akcí, aby teda vyhráli, i když vlastně stejně tušíte že vyhrajou. Filmová oddychovka pro klidné sobotní odpoledne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Struktura tohohle snímku je celkem standardní. Jedná se o outsidery, kteří se ve sportu - tentokrát je to americký fotbal - snaží dostat na vrchol. Rozdíl je pouze v tom, že tihle mladí hráči jsou kriminálníci a trénují v base. Kdyby byl snímek trochu drsnější, trochu názorněji nám ukázal, z jakého pekla ti kluci přicházejí, asi by to mělo trochu lepší efekt. Takhle to pořád vyznívá jako rodinný film o tom, jak se outsideři na něco vzmůžou. Rock je ale borec v jakémkoli filmu. ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

pribeh o zalozeni muzstva delikventov a jeho vzostupe. podobne pribehy a v lepsom prevedeni tu uz boli, napr. vid friday night lights alebo spomienka na titanov. velmi ma vsak stvalo, ze vo filme je plno klise - to by sa aj dalo zniest, ale ked tam este vidite v kazdej scene pateticke vylevi rocka a ostatnych akterov az je vam na bluvanie. a to hlavne kvoli tomu, ze forma je vynikajuca, takysto ako aj atmosfera. 40% ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Tolikrát omýlaný příběh velkého sportovního dramatu,které vypráví o nulách,ze kterých se staly(alespoň z určitého úhlu pohledu) ehm, "vítězové".Ti,co se těšili na galakoncert Xzibita,tak budou určitě zklamáni(hlavně namísto nějakejch negřích písniček stále hraje ten kvazidojemnej umatlanej ploužák) a z určitého pohledu budou zklamáni i fandové The Rocka.V tomto filmu z něj neni ten frajer co si klestí cestu pomocí sé věrné BFG nebo nejlépe pěstně.The Rock tady většinou provozuje svojí údernou rétoriku plnou silných slov a hrdých myšlenek(která mu jen tak mimochodem hrozně sluší) a najdou se i chvilky,kdy Rock má prostor vyjádřit i to měkké srdce,co má každý tvrďák hluboko v sobě =).Kromě The Rocka je dalším pilířem Gridiron Gangu reálný základ příběhu,který je předvídatelný a přesto stále silný.U nás byste těžko hledali podobný příběh,tady máme cikány. :-D (PS: Fakt maj Mustangové na nohou Air Legendy od Nike?:) ) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Podle názvu Gang v útoku jsem čekal akční pecku s wrestlerem The Rockem, kde budou černoši ověšeni řetězama, kalhoty budou mít proklatě nízko, za kalhotama bouchačku, budou dealovat crack, budou kouřit crack a sem tam s drsným výrazem prohodí nějakou drsnou větu jako třeba: " Fuck you motherfuckin' nigga. This is my place. What the fuck are you doin' here bitch?! ". Ale nic takového se nestalo. Po dvaceti minutách jsem měl pocit, že sleduji Trestnou lavici. Opět nápravné zařízení a opět fotbal. Ovšem s tím, že nešlo o komedii, ale o skvělé sprotovní drama. Tvůrci se snažili ukázat, že není nic důležitějšího než teamová spolupráce a že nějaké gangy, které mají mezi sebou válku jsou naprosto zbytečnou blbostí. Poté co jsem viděl Vítejte v džungli a nebo Kračející skálu, tak mi bylo hned jasné, že Dwayne "TheRock" Johnson je nová akční ikona Hollywoodu. A tento film mně právě potěšil, že se nejedná o akční film a The Rock dokazuje, že není jen wrestler, ale že je i výborný herec. Hodně mně potěšil i výkon rappera Xzibita. Mladí herci byli rovněž skvělí a dokázali se do svých rolích vžít. Konec filmu mně tak nějak dojmul a myslím, že za to jednoznačně může nádherná hudba od Trevora Rabina. Jak jsem již napsal, tak jde o skvělé sportovní drama, jenž má hlubší myšlenku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)
  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama