Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (650)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z tohoto filmu? I když se v životě dostanete na dno, nevzdávejte to a běžte dál za svým cílem. Štěstí na dosah je opravdu pěkný příběh, v němž tím nejsilnějším je vztah otce a syna v těžkých životních chvílích. Slzy smutku - ale i štěstí - byly opravdovým kořením už tak zajímavého a lidského příběhu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

To že ten malí klučina je aj v skutočnosti synom Willa Smitha ma napadlo až niekedy v polovici filmu. Herecké korene sa proste nezaprú. Smutný presmutný príbeh otca snažiaceho sa dostať z problémov, pričom však musí spadnúť až na úplné dno. Scénka zo záchodov kde vyhŕknu Willovi prvýkrát slzy ma dostala. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Život je ako rubikova kocka. Je sakra ťažké ju poskladať tak, aby všetky jej stránky boli v harmónii. Chris Gardner robil všetko preto, aby dosiahol pre svoju rodinu harmóniu a skrze nej vytúžený, každodenný pocit šťastia. Film je stavaný s obrovským perfekcionizmom na gradáciu emocionálnych vývojov, kde má i obyčajná čokoládová tyčinka v danú situáciu neuveriteľnú hodnotu. Kontrast medzi zúfalosťou a šťastím pre mňa ešte nikdy nebol tak silným javom. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Pro mě jde o jednoznačný filmový zážitek, který jsem v poslední době viděl. Nemám moc v oblibě filmy o tomto tématu. Působí vždy velmi depresivně a většinou jde spolu s herci o průměrné filmy a o ztrátu času. Tenhle film je ale nepatrně jiný. Každou vtěřinu filmu sem byl dojatý a doslova každý úspěch sem Chrisovi od srdce přál. Will Smith mě opět přesvědčil, že dokáže takřka zahrát cokoli a roli Chrise Gardnera sem mu věřil každou vteřinu na plátně. Velmi pěkný film. Dávám mu pět hvězdiček protože na něj budu ještě dlouho vzpomínat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Will Smith sa rozbieha. Herecky sa zdokonaluje, v akcii bol vždy dobrý, teraz vie zahrať bez problémov slávneho boxera, byť cool, dojať a byť jedna z najvačších hviezd planéty. Najviac mu to sluší so svojim synom, ktorého si prizval do príbehu o tom, že nikdy nie je tak zle, aby bolo ešte horšie, a nikdy nie je tak zle, aby sa mohlo všetko v dobré obrátiť. Treba len skúšať, aj keď je šanca iba jedna ku dvadsať, nikdy neviete. Nechápem, prečo si syna nezobrala k sebe jeho matka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Pro Willa Smithe (Chris Gardner) to byl v pořadí pátý hraný film, jehož výdělek jen v kinech USA překročil 100 milionů amerických dolarů. A šestý v pořadí debutující na prvním místě. (imro)
  • Vo filme má Christopher mladší (Jaden Smith) päť rokov. V skutočnom živote bol kojencom. (Pat.Ko)
  • Jaden Smith, ktorý hrá Christophera, sa volá celým menom Jaden Christopher Syre Smith. (Pat.Ko)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama