Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

dopita 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie, která sice není třeskutě vtipná, ale rozhodně příjemná a zábavná. Francis Veber sice už natočil lepší komedie, ale Dablér je i tak pořád velice slušně odvedená práce. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Tato francouzská komedie mě příliš nezaujala. Dějová zápletka sice není špatná, ale celkově je to takové bezduché. ()

Chandell 

všechny recenze uživatele

Tak jsem namísto nervů při finále Ligy mistrů (stejně to dopadlo jinak než bych si přál) zvolil oddychovou romantiku, při které se mi udržel úsměv na tváři po celou dobu. Milé, inteligentní, Francouz(s)ky nádherné - Alice Taglioni (topmodelka Elena) s Eiffelovkou v pozadí (viz galerie k filmu), to je pohled na který se nezapomíná … --- “Vy mi zaplatíte, abych bydlel s topmodelkou?! “ ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, přehledná, vtipná komedie s dobrou zápletkou. Nic světoborného, ale bavilo mě to. Na jednu stranu díky kratší stopáži film nenudí, na druhou stranu možná chtěly některé pasáže trošku dějově propracovat.. Ale co... je to prostě jen oddychová komedie. Alice Taglioni je nádherná!!! ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Proste klasický Veber. Komédia na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Človek (ako JA) pri takýchto filmoch dosiahne absolútny stav pohodičky. Francis Veber si opäť vybral svojich oblúbených hercov - Auteuil, Berry, Aumont, ktorí hrali aj v jeho predchádzajúcich filmoch. Osobne som ocenil Alice Taglioni, je sexi a ku tomu aj šikovná herečka. Rolu modelky zvládla s bravúrou. Prekvapilo ma ako ju využil režisér. Čakal som od nej správanie hlúpej nány, ktorá mi pôjde na nervy, ale práve naopak-zahrala veľmi príjemnú slečnu. Alebo napr. Auteuil, jeho som do teraz videl v pohodových rolách dobrákov, ale tu práve že hrá zbohatlíckeho hajzla a toto mi tiež učarovalo, ako dokázal Veber zmeniť jeho charakter. Film má jednoduchý príbeh, ktorému dominujú komické, ale aj romantické časti. Hlavne postavu lekára si človek musí zamilovať. Tam sa ukáže čaro tohto typu komédií...Nie je to také bláznivé ako Drž hubu, alebo Blbec k večeri, ale rozhodne dobré... ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na sobotní večer. Nemusíte u něho příliš přemýšlet, stresovat se. Potěší a neunaví. Jde cítit lehkost a nenásilnost, jak já ráda říkám. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Těžko říct proč, ale tenhle film mi prostě přirostl k srdci. Působila z něj taková pohoda, dobrá nálada, vtip. Navíc je v tom "trocha Francie" a ta mě nikdy nezklame :) Upřímně, být tak v situaci toho trdla, kterýmu se do domu nastěhuje top modelka, ještě mu za to zaplatí.. pánové, kdo z nás by to nechtěl aspoň zkusit? :) Já si u tohodle filmu vždycky odpočnu a proto si ho rád pouštím i víckrát, což s mnoha filmy nedělám :-) 100% ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Dublér je spíše úsměvný, zábavný snímek. Nečekejte žádné vtipy, kde byste jste se dusili smíchy, Dublér je míň vtipný než třeba takový Blbec k večeři (od stejného autora Francise Vebera), což ale vychází už z námětu. Přesto má důležitý rys Veberových komedií - lehkost, úsměvnost, životní realitu v lehce ironickém hávu a inteligentní zpracování - kéž by tohle měly všechny filmy co se vydávají za zábavné komedie. Francouzi ani Veber nezklamali. 80% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazila úplně náhodou kdysi v televizi ... A okamžitě se do něj zamilovala! I přes to, že je film značený jako romantická komedie, humor převažuje nad romantikou a to je přesně to, co se mi líbí. Dablér je opravdu výborný film se skvělýma hláškama, které je tak člověk nezapomene. Je sice pravda, že film nebyl úplně stoprocentní, hlavně mě maximálně štvala postava Emilie i samotná její představitelka Virginie Ledoyen. Samozřejmě to ale na odebrání hvězdičky není a proto filmu velmi ráda udělím všech pět. ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Film je to sice milý a pěkný, ale není tam nic co by ho vyneslo někam do filmových výšin. Taková obyčejná romantická komedie na jeden dlouhý večer. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal mierne obavy z povahy a smerovania filmu. Avšak po pár minútach ma prekvapil príjemnou atmosférou a pohodovím humorom. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá pointa s nízkym rozpočtom niekedy dokáže veľmi milo prekvapiť. Gad Elmaleh sa mi nezdal veľmi sympatický, pripomínal mi Halita Ergença z Tisíc a Jedna Noc. Film je v mnohých miestach zábavný a príjemný no inteligentnejšiu zápletku nečakajte. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že uvidím snímek Francise Vebera, klasika francouzské komedie, poprvé v kině. Bohužel. Takže s čím jsem se setkal, když Dablér vyšel na DVD? S povedeným filmem, který více než na herecké výkony sází na kvalitní scénář. Veber je mistr v tkaní příběhů napěchovaných humorem. Pár slov k ději: Pohotový kolemjdoucí - fotograf přistihne představitele (po zhlédnutí filmu zjistíte, proč jej nenazývám "majitelem" :-)) velké firmy s milenkou. Je tu však ještě jeden kolemjdoucí a jmenuje se Pignon !! Může v následující jeden a půl hodině být chvilku nuda? NEMŮŽE! A jak píše Historik, odkaz na Blbce k večeři je perfektní. "Víš, Francoisi, moje sbírka začíná být slavná... Jsem ve středu pozvaný na večeři jenom proto, abych tam mluvil o svých vývrtkách." ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama