Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výpravná avšak mdlá a bez chuti. Tak přesně takhle by se dala tahle podívaná charakterizovat. Film se snaží svézt na úspěších jiných historických snímků ale nemá vůbec co nabídnout. Hercům se jejich role nedají věřit a co se týká akčních scén nebo celkové výpravy tak zaostává snad za každým z novodobých historických velkofilmů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Keltský druid Ambrosinus zná legendu o meči Julia Cézara, který byl ukryt před jeho nepřáteli na tajné místo. Legenda praví, že meč je určený pro velkého vládce. Film začíná krátce před korunovací Romuluse a ne náhodou se Ambrosius stává jeho učitelem a mentorem. Občas působí jako čaroděj, ale jeho čáry jsou jen směsí tajemna a triků. Otec budoucího římského krále Orestes vede formálně Řím, ale sám není císařem. V den korunovace vůdce barbarských Gotů - Odoacer požaduje 1/3 tehdejší Itálie. Ale Orestes, který chce odevzdat rozpadávající se říši do rukou svého syna výrazně odmítne, čímž podepíše rozsudek smrti nad svojí rodinou i zemí. Noc po Romulusově korunovaci napadnou Řím gotská vojska. Většina mužů římského generála Aurélia, kteří bránili svého vládce zemře, Romulusovi rodiče jsou zavražděni a mladý císař spolu s Ambrosiusem se stává vězněm v pevnosti na ostrově Capri. Zde Romulus objeví dlouho hledaný meč svých předků. Aurelius a jeho družina osvobodí císaře a po následné zradě římského senátora Nestora směřují do azylové Británie, kde musí čelit nejen svým gotským pronásledovatelům, ale také místnímu krutovládci, aby nakonec položili základ větší legendě než je ta jejich. Pokud zrovna nejste učitel dějepisu, máte u tohoto historického filmu s lacinější výpravou i realizací, šanci příjemně se pobavit. ()

Reklama

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

je mozne, aby sa aj v 21. storoci dokazal natocit historicky snimok takych shitnych kvalit ako keby to bolo z produkcie hallmarku? je, je...a je to skoda, upadok historickych filmov a nechapem ako sa daju niektori kvalitni herci nahovorit na taku frasku akou posledna legia je. este vacsim sklamanim je, ze to bolo ciastocne natacane na slovensku...boze moj, to vsetko co sa tu natoci musi byt velkym prepadakom?? tak skusme nieco natocit z mojho stokarske mesta michalovce. tam by sa natocila nejaka dobra socialna drama...ale to uz vravim z cesty...posledna legia je film plny sprostych citacii z mudrych knih, hrdinskych cinov a la sam doma, smiesnych bojov a peknej indky co je asi jedinym plusom...no nic ...10% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistý, ale vážne čistý televízny film, ktorý by som ako taký hodnotil pozitívnejšie. Lenže bol to film, ktorý bežal u nás v kinách a jeho scenárom boli bohvie prečo okúzlení Colin Firth, Ben Kingsley alebo Aishwarya Rai. Film kopíruje historické filmy a fantasy s dosť veľkou drzosťou, ale výpravou sa im nemôže rovnať. Ak chcete silou mocou film z Rímskej ríše, to už radšej siahnite po priemernom Centurionovi. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

A zrodil se legendární meč, meč jenž nese jméno... Radši ne. Stejně ho všichni známe nebo ne. Trošku mi to přišlo jako epizoda z fantasy seriálu typu Xena nebo Herkules. Ben Kingsley jako čaroděj Merlin vypadal zajímavě. Colinu Firthovi historické kostýmy sluší a vypadá charizmaticky. Jiný pohled na legendu, ale ne zrovna příliš povedený. Tak na jedno zkouknutí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama