Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naproto fantastcké. Film, kouzelný svoji prostotou, laskavosti, prýštící z každého filmového políčka. Trošku mi to evokovalo Woodyho Allena, ani nevím proč. Herci jsou skvělí (Ema Thompson je poděs k sežrání) a projev Wilal Ferrella je úžasně civilní, utlumený ale o to intenzivnější. Scénář brilantní, jemný humor funguje na výbornou... Jedno z největších překvapení tohoto roku se vynořilo v podstatě odnikud, ale o to je příjmnější. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Geniálne bizarné, bizarne geniálne, jednoducho "kaufmanovsky" ujeté a s nadhladom natocena "romanca" k zivotu a tych prapodivne krasnych veci v nom. S nadhladom a ironiou, ktora dojima a berie dych v svojej odzbrojujucej lahkosti a srdecnosti zaroven. Osobne jedno z najprijemnejsich prekvapeni nielen tohto roka. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak k mýmu údivu umí Will Farrell natočit film i bez toho, aby se v něm válel po zemi, řval a bez toho, aby v něm hystericky pobíhal ve slipech, v horším případě úplně nahej, navíc tady ukázal, že umí i docela hrát a když se k tomu přidal i zajímavej a originální příběh o propojení života skutečný postavy a psaní o imaginární postavě v knize, tak mi z toho vychází jeden z nejlepších, jestli ne vůbec nejlepší film Farrella, kterej se neprezentuje jen jako čistá komedie, ale i jako solidní drama ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých největších filmových zážitků posledního roku, s výborným hereckým obsazením a špičkovým originálním scénářem. Je to film o osudovosti, o umírání a lásce k životu, podaný ale komediální formou. Uznávaná spisovatelka, která své ustavičné deprese a sklony k sebevraždě promítá do tragických románů, kde bezohledně likviduje své románové postavy, nemá tušení, že její nejnovější hrdina, suchopárný daňový úředník bez fantazie, má obraz v reálném životě a hříčkou osudu spisovatelka začne řídit shůry jeho budoucnost. Jenže její hrdina uslyší vyprávění o svém životě, zjistí, že jeho perspektiva patrně není příliš radostná, a pokusí se svému osudu vzepřít. Forsterův snímek je plný absurdních dialogů, chytrých režijních prvků a skutečně černého humoru. Will Ferrell a Maggie Gyllenhaal v hlavních rolích jsou velmi dobří, ale největším hereckým tahounem je Emma Thompson v roli britské spisovatelky. Scéna, kde se vydá do nemocnice za inspirací, jak zprovodit svou románovou postavu ze světa, a je nespokojená s tím, že vidí spoustu těžce nemocných, ale žádné umírající a otravuje personál s tím, aby jí ukázali někoho, kdo má smrt na jazyku, představuje svým způsobem vrchol toho, kam se dá v oblasti černého humoru v mainstreamovém filmu zajít. Horší už to nebude je film založený na hře mezi jednotlivými postavami a mezi režisérem a scénáristou na straně jedné, a jeho diváky na straně druhé. Chytrý kousek, jakých se netočí mnoho. Celkový dojem: 95 %. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Z toho čo som od Forstera videl, je toto jeho filmársky najdospelejšie a pritom najhravejšie dielko. Brilantný scenár pri ktorom sa stretáva romantická linka As good as it gets (áno, tentokrát sa mi ani distribučný názov nezdá debilný), s Palahniukovskou štruktúrou postáv (looser, friend a femme fatale) a Kaufmanovskou šialenosťou, ktorý však všetky "kaufmanovky" u mňa prekonáva svojou hravosťou a funkčnosťou každej scény. Maggie Gylenhaal ako anarchistická pekárka ruluje ! 10/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Jméno pekařství "anarchistky" Any Pascal (Maggie Gyllenhaal) "Uprising" znamená v překladu "Povstání". (Kulmon)
  • Kytara, kterou vypravěč v podobě hlasu Karen Eiffel (Emmy Thompson) popíše jako „Něco si kompenzuju. Hádej co?“ je Cherry Gibson EDS-1275. Proslavil ji Jimmy Page. (HellFire)
  • Dárkem, který Harold (Will Ferrell) přinese Anně (Maggie Gyllenhaal), jsou v české verzi balíčky rýže, v původní anglické mouky. V klasickém romantickém příběhu by totiž muž ženě daroval květiny; zde scenárista využil faktu, že dívka je pekařka a že se obě slova  - "květiny" i "mouky" - v angličtině vyslovují skoro stejně ("flowers" - "flours"). V češtině byl tedy tento překladatelský oříšek vyřešen dvojicí slov růže-rýže. Sáčky mouky naštěstí nebyly nijak patrně označeny, tak si to mohl překladatel dovolit. (kriplozoik)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama