Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých největších filmových zážitků posledního roku, s výborným hereckým obsazením a špičkovým originálním scénářem. Je to film o osudovosti, o umírání a lásce k životu, podaný ale komediální formou. Uznávaná spisovatelka, která své ustavičné deprese a sklony k sebevraždě promítá do tragických románů, kde bezohledně likviduje své románové postavy, nemá tušení, že její nejnovější hrdina, suchopárný daňový úředník bez fantazie, má obraz v reálném životě a hříčkou osudu spisovatelka začne řídit shůry jeho budoucnost. Jenže její hrdina uslyší vyprávění o svém životě, zjistí, že jeho perspektiva patrně není příliš radostná, a pokusí se svému osudu vzepřít. Forsterův snímek je plný absurdních dialogů, chytrých režijních prvků a skutečně černého humoru. Will Ferrell a Maggie Gyllenhaal v hlavních rolích jsou velmi dobří, ale největším hereckým tahounem je Emma Thompson v roli britské spisovatelky. Scéna, kde se vydá do nemocnice za inspirací, jak zprovodit svou románovou postavu ze světa, a je nespokojená s tím, že vidí spoustu těžce nemocných, ale žádné umírající a otravuje personál s tím, aby jí ukázali někoho, kdo má smrt na jazyku, představuje svým způsobem vrchol toho, kam se dá v oblasti černého humoru v mainstreamovém filmu zajít. Horší už to nebude je film založený na hře mezi jednotlivými postavami a mezi režisérem a scénáristou na straně jedné, a jeho diváky na straně druhé. Chytrý kousek, jakých se netočí mnoho. Celkový dojem: 95 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Haroldu Crickovi se jednoho dne zblázní hodinky a jemu půjde o život. Dustin Hoffman je literární expert a ve volném čase trénuje plavání. Emma Thompson nedokáže uspokojivě zakončit své nejnovější literární dílo. Marc Forster v prvním desetiletí 21. století do nás sypal jeden zajímavější filmeček za druhým. 85% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem si kdysi snímek Horší už to nebude pouštěl poprvé, šel jsem do něj absolutně nepřipraven. Nečetl jsem zdejší obsah ani komentáře a evidentně jsem přehlédl zařazení filmu mezi fantasy. Věděl jsem pouze, že se mrknu na výborně hodnocenou komedii s Willem Ferrellem. O to větší pak moje překvapení bylo! Samozřejmě pozitivní. Když pominu herecké výkony vysoké úrovně, musím vyzdvihnout především chytrý a zábavný scénář a nápaditou režii. Snímek, při jehož sledování cítíte po těle hřejivý pocit a těšíte se na každou jeho další scénu. No a hlavně je to doopravdy sranda! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí chameleón Marc Forster si opět vybral látku jakou bychom od něj nečekali - variaci na Truman Show. A tradičně natočil výtečný snímek, který jako všechny jeho předchozí, poněkud dojíždí na ne úplně košer závěr. Ovšem tentokrát tomu předchází takový gejzír originality, hravých narativních postupů, odzbrojujících nápadů a vizuálních vychytávek, že to vlastně ani nijak nevadí. Vše zde šlape jako Haroldovy hodinky - herci na výtečnou, scénář rovněžtak a když k tomu přidáte jistou a nápaditou režii, tak si prostě příběh nudného patrona Harolda Cricka nelze nezamilovat. A to i navzdory konci, který bych utnul o několik minut dříve. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro filmy tohoto typu mám ohromnou slabost - myslím tím filmy s originálním, neobyčejným, většinou nadpřirozeným námětem, který je dán do ostrého kontrastu s realitou každodeního světa. Takhle skvěle funguje třeba můj milovaný opus Groundhog day, o něco hůře třeba Carreyho Lhář. Přesto si myslím, že scénárista z tohohle nápadu mohl vytřískat daleko, daleko víc. I tak ale - svěží, poměrně zábavná podívaná s kvalitními herci (celý čtyřlístek bez výhrad) a povedenou formální stránkou (nápad s extradiegetickými numerickými schématy, znázorňujícími Haroldovo chápání světa mě dostal). Spokojenost, leč ne bez výhrad. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Když Harold (Will Ferrell) říká, že 67krát 453 je 30 351, je to správně. Jeho oprava na 31 305 je mylná. (Kulmon)
  • Jméno pekařství "anarchistky" Any Pascal (Maggie Gyllenhaal) "Uprising" znamená v překladu "Povstání". (Kulmon)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama