Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva nejvíce podezřelí místní kluci nejvíce pomohou k vypátrání skutečných zlodějů ve čtvrtém případu dr. Martina, který se odehrává v historických sklepech... (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý a poslední případ kriminalisty Martina. Viz předchozí části "Volejte Martina", "U telefonu Matin" a "Martin a červené sklíčko". Jednoduchý příběh, který se moc neliší od předchozích třech, tento jediný měl navíc místy docela slušnou atmosféru. Malí Jan Kraus je zde opravdu k nepřehlédnutí, dobrý byl např. i příslušník VB Karel Effa. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Milan Vosmík je v tvorbě pro děti a mládež nadčasový pojem a tento film to jen potvrzuje. Všednodennost direktivního socialismu byla šedě korektní alespoň na první pohled. Věci fungovaly i když často všelijak. Mládežnická kriminalita mohla být vnímána a i byla jako jev spíše okrajový. Dobře je zachycen i rozdíl mezi místní a ústřední Veřejnou bezpečností. Pohled na děti účastné na vyšetřování je brilantní. Ota Hofman i Milan Vošmík jsou dodneška jen obtížně srovnatelní svou nápaditostí a věcnou (faktovou) přesností. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nevinné "dětské krimi" o partičce chuligánů a partě malých kluků a o jednom vyšetřovateli, který zastává spravedlnost. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zoufalá televizní nuda, která stojí na hloupé zápletce, vystavěna je z prázdných scén, ve kterých buď herci zoufale zápasí s hloupým scénářem nebo dlouze bloudí tunely, kde se nic neděje a nic není vidět, to vše zakončeno nechtěně komicky ochotnickou rvačkou. Zaujmou tak jen exteriéry nabízející možnost pohledu na staré Znojmo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Proti sklíčku obrovský propad, hlavně v atmosféře. Film se z poloviny odehrává v kanalizacích, takže tma a praskání starého materiálu jsou asi jediné, co je vidět. Vízner s Hrubým jsou pořád dobrá dvojka, ale proti sklíčku chybí výrazná figura typu Jana Třísky, a ani malý Krausík to nezachrání. Nedetektivní detektivka, kdy vysvětlení celé záhady je hodně pofidérní, stejně jako následná rvačka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu to znie ako názov nejaké parlamentného výboru, ale netreba sa dať pomýliť, ide o detskú detektívku, amatérsku a bez farieb. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě příběh dost slabý , ale když vidím ty reálie dětského světa šedesátých let (let mého dětství), taji. K tomu to Znojmo, které mám rád, a které zde svou černobílou ošumělostí evokuje Stínadla... Aspoň je tu pěkná rolička přihlouplého vébáka pro Karla Effu, roztomilá rolička sígra pro Jana Krause (už tehdy mu seděla jak ulitá) a opravdu tajemné znojemské podzemí. Akční scény jsou po letech nechtěně směšné. Pro záchvat nostalgie v nevlídném pozdně podzimním odpoledni by to nebyl až tak špatný film. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Dětská detektivka s nečekaně hloupým příběhem a nezajímavými herci téměř ve všech rolích. S výjimkou Karla Effy a malého Jana Krause. Špatný film i na žehlení, a to už je co říct… ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mne překvapil úplně netradiční přístup k detektivce. Chvílemi dětský pořad do Studia Kamarád, pak se zas Martin chvíli chová jako James Bond. Rozhodně osvěžující. 60% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Ten černobílý vizuál v kombinaci s prostředím znojemského podzemí dodává této "dětské detektivce" s jinak slabým příběhem na docela tajemné atmosféře. V samotném závěru dojde i na trocha toho napětí. Detektiv Martin má co dělat, aby se vypořádal s "bandou" náctiletých výrostků. Ještě, že se v tu chvíli může spolehnout na pomoc místních vyhlášených "sígrů" ("Exner, Mandlík a ten od L...Kučera" :D). Dnešní divák se zas může "spolehnout" na to, že Jan Kraus byl už jako malý kluk pěkná "firma" :D ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Počáteční minuty to vypadalo na odpad!, ale pak se to zničehonic vyšvihlo na dvě hvězdičky, až jsem si samým leknutím prdnul a zamořil celý dům. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Cernobily pribeh s kriminalni zapletkou se odehrava v dobe kdy jeste vsechno patrilo nam vsem.Osmdesat kilometru chodem pod Znojmem vyuziva parta vzrostlejsich vyrostku k vlastnimu obohacovani se.Na pripad je povolan detektiv martin z Prahy,ktery se momentalne nachazel na dovolene na horach.Niceho vsak nedba a ujima se pripadu,ktery v te dobe jeste nenabyl sve skutecne velikosti.V te dobe se totiz zatim jednalo pouze o to,ze nekdo nedovolene a nezakone nastrojil vanocni stromek a mistnim detem udelal fingovanou vanocni nadilku aby svedl kriminalisty ze stopy mnohem zavaznejsich tresnych cinu. Na stromecku by vpodstate nebylo nic divneho,kdyz by se stromek nemel nachazeti v chodbach pod mestem a zahadne po nadilce zmizet.Podezreni nejsou dva kluci ,ale hosi tri.Dochazi k vyslechu,ktery je veden jako se skutecnymi zlocinci,vrahy,kriminalniky (chybi pouze udery pesti ci mucici nastroje) coz pusobi velice komicky obzvlaste proto,ze lumpum zloradnym neni vice nezli deset let a pusobi spise roztomile nezli rabiatsky. Zejmena tato scena stoji za zhlednuti.Herecke vykony detskych predstavitelu jsou najednicku a kraluje jim Jan Kraus. Film se konci zaverecnou rvackou v podzemnich chodbach,ktere se ucastni i parta malych kluku v cele s Martinem proti jiz zminovanym opravdovym lumpum."Nech ji bejt, je to zenska!" ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že je to černobílé. Kdyby byl tento čtvrtý a zároveň poslední díl barevný jako MARTIN A ČERVENÉ SKLÍČKO, mohlo to být podobně koukatelné. Ačkoliv na tento dřívější díl i tak hodně ztrácí. Mě v tom černobílém provedení vadí hlavně to, že dost je toho natáčeno ve tmě, a tak toho moc není vidět. Zápletkou se to již podobá "červenému sklíčku" a rozuzlení je podobně překvapivé. [148. hodnocení, 15. komentář, 55%] ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný nesmysl, ve kterém si mrňata z jeslí v doprovodu starších capartů chodí hrát do nebezpečného podzemí. Dočkáme se krásné a dojemné socialistické propagace vánoc. Nazdobené stromečky kam se podíváš, i dole v podzemí! Návrat ke žvatlajícím dětem jako hlavním hrdinům se samozřejmě nepovedl. Dospělí herci jsou evidentně naštvaní, že se musí prodírat špinavými stokami. Jediný Effa to trochu maskuje. Na závěr se koná nechutná rvačka, kdy omladina vyválí Martina od hlavy až k patě v bahně a špinavé vodě. Idol ovšem rychle oschne a ke konci už opět v dobré náladě a čisté bundě rozdává dobrosrdečná moudra. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný příběh z oblasti detektivní. Podprůměrný výkon hlavní mužské postavy, naopak výborný výkon hlavní dětské postavy, kterou představoval malí Kraus. Podzemní exteriéry jsou jediné reálie, které zvyšují úroveň atmosféry. Hudební doprovod mizivý, samotný příběh spíše naivní, jelikož záporné postavy nejsou v ničem záporné, tedy viditelně. Jen o nich víme, že vykrádali obchody. Což nedokáže dobře vykreslit jejich záporný charakter. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

V podzemí toho moc k vidění nebylo a to jsem měl jas na skoro maximu. Takže velká škoda. Jde o nic moc film, takový kožený, bez špetky ambicí. Něco málo dávám Janu Krausovi a Karlu Effovi. Jinak podruhé fakt netřeba. ()

R.Drson 

všechny recenze uživatele

No jo, když ve Znojmě tak v podzemí. Dávám hvězdu navíc za ohlédnutí, jak vypadalo Znojmo v letech šedesátých. Spousta míst se nezměnila, jen to propojení podzemí s řekou neexistuje. ()

Reklama

Reklama