Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 141)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Scénář je překotný, hodně se v něm mluví a hodně se toho stane, až tolik, že si nepamatujeme jména hlavních figur. Herci jsou nevýrazní (možná až na Christiana Balea), ale aspoň, že Scarlett Johansson je krásná. A závěrečný "výlet" do vod sci-fi a jedno klišé, těžké jak kláda, mi nepřidalo. Byl jsem...(z)klamán? Christopher Nolan není sice můj kdo ví jak oblíbený režisér, ale že se budu tak často dívat v kině na hodinky, jsem vážně nečekal. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, který mi napoprvé připadal jako jednorázové kouzelnické číslo. Dokonce jsem pochyboval, že se k němu kdy vrátím. Od té doby to dělám každý rok a tahle jiskřivá narativní hra, která žongluje s perspektivou vyprávění a vzrušujícím způsobem tematizuje mystérium tvorby i křehké pouto iluzionisty a publika, nakonec prokázala větší vitalitu než kterýkoli jiný Nolanův film. Víc než kde jinde tu totiž architektura vyprávění slouží postavám. S každou změnou perspektivy se pozměňuje i vztah diváka k nim, hodnocení jejich posedlosti i emocionální naladění k hlavním motivům. Pointa s "akváriem-tajemstvím" je možná skromná,ale v jádru geniální. Dílo skutečného mága. Kontinuální grower. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nene, dokonalé kouzlo se přece skládá ze čtyř(!) částí: Za prvé - Nabídka... Za druhé - Záměna... Za třetí - Vyvrcholení... ...A za čtvrté? CENA! . . . A jak vysokou cenu musíte zaplatit za dokonalý trik...? . . . Nolanovi se tohle kouzlo podařilo dokonale! A tajemství zůstává - to za páté!... Vizuálně i námětem úžasně magické podobenství, dokonale vypracovaný i odehraný film coby trik, jak dostat diváka v zážitkovou past. Takže pět hvězd, i za to - jak vidno ne každému - poodhalené tajemství... - - - - - (Poprvé viděno 15.8.2011 na tv >prestigecinema< /želbohu však zas s kouzlo degradujícím českým dabingem - nu, už se těším na repete jednou na dvd/, hodnocení 27.934., komentář zde jako tisícítřistadevatenáctý - 15.8.2011) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsi nepochopil, proč to děláme. Publikum zná pravdu. Svět je jednoduchý. Plný utrpení. Tvrdý... tvrdý skrz naskrz. Ale když je dokážeš ošálit, i kdyby jen na sekundu, pak v nich vyvoláš údiv. A pak...pak uvidíš něco velmi výjimečného...... Naozaj dobrá dobová atmosféra, kvalitné herecké výkony a jedinečne napísaný a miestami naozaj prekvapivý scenár. Emotívne je to však veľmi chladné a aj veľké dejové zvraty a rozuzlenia tým pádom nemajú až tak veľký dopad na diváka. Inak však kvalitne vymyslené. Dokonalý trik ale nie je dokonalý film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mistr nad mistry, Christopher Nolan, učí jak vyprávět. Svůj magický příběh vypráví adekvátně magickým způsobem, umí zaujmout, imponovat, vtáhnout, zmást, působit chytře i přechytračit. Celý film lze pojmout jako jedno veliké dvouhodinové kouzlo, u kterého divák postupně zatajuje dech, mizí mu okolní svět a po závěrečném "the prestige", omámen, téměř pochybuje o reálném světě. Dokonalost Dokonalého triku ještě podtrhuje výborná herecká posádka v čele s Balem, směle stoupajícím na vrchol, Cainem, který už na něm dávno je a vyspělě ne-x-menovským Jackmanem. PS: A jako vždy u Nolana, hutná atmosféra a obrovské množství detailů zaručí parádní divácký požitek i na opakované zhlédnutí. 10/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Nikola Tesla (David Bowie) je v tomto filmu označován za "doktora", přičemž svůj první doktorát získal až v roce 1908, tedy o dekádu později, než se děj filmu odehrává. (cihlenka)
  • Jestvuje málo filmov, ktorých repliky v scenári môžu byť chápané dvojakým spôsobom, pričom obe majú počas sledovania svoje opodstatnenie. Bordenovo tajomstvo je už skôr naznačené, keď hovorí svojej milenke, že časť z neho miluje Sarah, resp. má s ňou dieťa. Vo väzení Alfredove repliky k Fallonovi odkazujú na fakt, že ho upozorňoval, aby opustil remeslo: "You were right. I should've left him to his damned trick... I'm sorry... Don't cry. Not for me. Go live your life in full. For both of us." Robertov trik s klonovaním je zase možné predvídať, keď sa v prvej polovici snímky snaží nájsť dvojníka prehlásením: "I don't need him to be my brother. I need him to be me." (Biopler)
  • 40milionová adaptace vydělala studiu Disney o prvním promítacím víkendu 14,8 milionu amerických dolarů a obsadila první příčku amerického žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek z kin v USA se vyšplhal na 53 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama