Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nolanův film je tak trochu jako kouzelnícké kejkle, o kterých vypráví. Nejprve nám předvádí věci zcela obyčejné - dva muže, kdysi přátele, mezi nimiž nyní zuří rivalita nejtěžšího kalibru. V druhé části nám tito muži začnou předvádět věci, nad nimiž zůstává rozum stát. V okamžiku, kdy nastupuje vyvrcholení, skutečný šok, "the Prestige"... Začíná první velké zklamání roku 2007. Dlouho se Dokonalý Trik tvářil jako majstrštyk nejtěžšího kalibru... Zrada nastala v okamžiku, kdy se projevila pointa. 2 šokující odhalení, každé zvlášť na jednoho z hlavních protagonistů hází zpětně na celý film přímo monstrózní stín, který nezachraní ani několik opravdu velkolepých záběrů a scén (velkolepost je spojena s jejich jednoduchostí a genialitou, nikoliv montrózností). Co se herců týče, Jackman je skvělý, Caine jakbysmet, Bowie velmi zajímavý, Christian Bale mne ovšem zcela zklamal, což považuji za další velké klopýtnutí, které Nolanův film definitivně shazují až kamsi na hranici 3 a 4 hvězdiček. P.S. Motiv ptáčku, obětovaných ve prospěch efektu, aplikovaný na vyšší úroveň je geniální! UPDATE Na podruhé konečně vyplyne dokonalá promyšlenost tohoto snímku, který s v ničem nezadá s pozdějším Inception. Tohle není jen film. To je fascinující veledílo!!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak to u jiných filmů jde docela lehce, popsat Dokonalý trik je fuška, protože jeho rajc není jen v spletitém příběhu a atmosféře kulis, triků a fantastických udělátek, ale především v napětí mezi dvěma rivaly - je opojné sledovat bizarní průběh jejich vztahu, variabilitu jejich niter i to, na kterou stranu se stěhuje jazýček na vahách sympatie. Herecký ansámbl taktéž nelze než vychválit. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Julyan: 1. Are You Watching Closely? ,2. Colorado Springs ,3. The Light Field ,4. Borden Meets Sarah ,5. Adagio for Sarah ,6. A New Trick ,7. The Journal ,8. The Transported Man ,9. No, Not Today ,10. Caught ,11. Cutter Returns ,12. The Real Transported Man ,13. Man's Reach Exceeds His Imagination ,14. Goodbye to Jess ,15. Sacrifice ,16. The Price of a Good Trick ,17. The Prestige , ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci Prestige v podstate nie je komplikovaným filmom, celkom iste budete mať problémy orientovať sa v deji. Napokon Christopher Nolan dokazal aj z jednoduchého príbehu v Memente vytvoriť na chápanie mimoriadne náročnú záležitosť, tým že nechal dej odvíjať od konca a aj jeho najnovší počin je spracovaný tak, aby divák veľký zvrat v závere prehliadol čo najneskôr. Jeho logika je pritom nespochybniteľná ale i tak prekvapí, hoci riešenie je jednoduchšie ako by sa dalo čakať. Naprek tomu som však mal po skončení rozporuplné pocity. Dokonalý trik nepochybne stojí za to ale dokonalým nie je a spomínaný zvrat nemusí sadnúť každému. O tom že je Nolan veľkým režisérom si však nedovolím pochybovať. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po Insomnii moje druhé setkání s Christopherem Nolanem. Tak předně, je to výborný film, o tom nemůže být pochyb. Perfektní režie, herecké obsazení a výkony, kamera, kostýmy, zápletka, pro mě docela překvapivý konec (ale dost se dalo vytušit při pozorném sledování, což se mě osobně moc nedařilo, protože děj byl na můj vkus trochu složitější na pochopení a hlavně zorientování v něm) a pár nabízených otázek (ohledně detailů), které mi film ochotně zodpoví, avšak jen když se na něj podívám znovu...Všechny předpoklady pro film, který si zaslouží plný počet * v hodnocení (mohl by říct někdo). Jenže já hodnotím pouze 4*. OPRAVDU mi zde vadila ta sci-fi složka, na kterou jsem si s nechutí celý film zvykal (a bohužel nezvykl), prostě jsem asi moc racionální (chcete-li, tak přízemní) člověk a toužil jsem po opravdovosti, realičnosti a ta tu prostě nebyla. Ale nemyslím si, že bych svým hodnocením ani komentářem nějak filmu ublížil, komu to nadpřirozeno nebude vadit, bude se královsky bavit a nakonec třeba ohodnotí plným počtem. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Přestože se děj odehrává převážně v potemnělém Londýně, natáčelo se výhradně v Los Angeles, ve kterém našel scénograf Nathan Crowley a jeho tým během příprav na filmování téměř sedmdesát míst, které se Londýnu koncem 19. století podobají. (Siriuss)
  • Ke konci filmu zvedne Alfred Borden (Christian Bale) svou dceru do náručí a na okamžik je v záběru jeho levá ruka, na které má herec všech 5 prstů, ač by měl mít pouze 3. (cihlenka)
  • Keď je prvýkrát zobrazené kúzlo "Prenesený muž" v podaní Alfreda (Christian Bale), divákovi nie je umožnené vidieť "prestige" ("vrchol"). Keď je počuť otvárajúce sa dvere na konci javiska a Alfredov dvojník chytí loptičku, Nolan ponecháva záber na Cutterovi (Michael Caine) a z celého kúzla robí záhadu, ktorú odkryje neskôr. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama