Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pohřbu Johanna von Wolfhausena se jeho vnukové Jan a Todd dozvědí, že podle rodinné tradice musí odvézt urnu s popelem do jeho rodného Německa. Do Mnichova dorazí právě v době Oktoberfestu a pan Schniedelwichsen, který jim měl pomoci, je zavede na tajný mezinárodní turnaj v pití piva, organizovaný baronem Wolfgangem von Wolfhausenem. Tady bratři zjistí nejen to, že jejich dědeček byl baronovým příbuzným, ale že kdysi jako kluk ukradl recept na nejlepší pivo na světě a se svou matkou, prostitutkou Gam Gam, utekl do Ameriky. Německý tým bratry hravě porazí a společně s publikem zneuctí památku jejich dědy. Bratři přísahají pomstu a vrátí se do Colorada, kde sestaví americký tým pro příští ročník turnaje. Zjistí, že dědeček recept neukradl. Baron ho před smrtí ukryl do panenky a tu dal chlapci krátce předtím, než ho Gam Gam vzala do Ameriky. Právě on byl totiž jeho prvorozeným synem, a tedy dědicem rodinného pivovaru v Bavorsku. Mladíci podle receptu uvaří po více než padesáti letech legendární pivo a jednu lahev pošlou německým soupeřům. Ti se okamžitě vydají do Ameriky, aby se receptu zmocnili... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

S kolegou dobytkem se zase jednou shodneme. Tohle je někde mezi "gut" a "sehr gut". Kdybych u toho chlastal pivo, zvažoval bych i 5 kousků. Kupodivu má tenhle film kromě chastání a prasáren i pár docela dobrých odkazů úplně jinam (minimálně Bloodsport a Das Boot, ve které hrál taky Jürgen Prochnow - tady jako baron von Wulfhausen). Nejlepší scéna filmu - brutální neshoda reálného dění (opilec s papírovou čepicí s nápisem "asshole" zvrací, obtěžuje lidi, otřesně tančí a ojede tlustou černošku) s představou hlavního, našrot opilého aktéra (král parketu si odvádí domů nejkrásnější ženu večera...). PS:.... jo, a když jsem kdysi hrál Ping-Pong v Ding-Dang..... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že ten film musím hodnotit takhle, když vidím, kdo se za ním skrývá. Já tenhle jejich humor mám totiž i docela rád, jenže mě štve, že si pod flintu vzali zrovna pivo. Pivo, který ve filmu ani pořádně nevypadá jak pivo. Kolikrát to černý vypadá jak Coca-cola ale to je jedno. Druhá věc je, že bych rád chtěl vidět, jak by takový množství piva tvůrci dokázali vypít. Každou minutu se tam totiž vypije tak padesát litrů piva a všem to příjde naprosto v pohodě. Vrchol všeho je závěr, kde se těch padesát zvrtne na sto padesát a pořád to všem příjde naprosto v pořádku. Tady se zase ukázalo, jakou maj Američani představu o pivě. Sympatický teda bylo, že si znepřátelili Němce a udělali z nich hrozný úchyláky. Proti tomu nic nemám. Kdyby se tak pustili do nás, to by mě nasralo. Nicméně ten film byl uplně mimo. Nejvíc mě mrzelo, že jsem se ani nesmál, protože jsem nechtěl. No a samotní čeští distributoři tomu filmu taky docela slušně naložili. Název totiž vůbec neodpovídá příběhu a ten oficiální text distributora už vůbec ne. ()

Reklama

david666 

všechny recenze uživatele

Nevím, co vede tvůrce k tomu, že tento typ komedie natáhnou skoro na 2 hodiny. Jestli jsem se zasmál (nebo spíš pousmál) dvakrát - je to moc. Němci jsou tady ztvárněni jako úplní tupci, no Američané moc nezaostávají. Soutěže spojenés pivem jsou vcelku zajímavé ale to je asi tak vše. Ztráta času. PS: ani vnadných bavoraček jsem se nedočkal:-) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Záměrně křupanská a nechutná podívaná, která ovšem místo přívětivě blbého humoru, který někdy přijde k chuti (úplně pitomé, ale přitom svěží jednohubky s dvojicí Spencer/Hill) nabízí olezlé situace a humor ryze nevtipný, situační komika se vyznačuje zbytečnou agresivitou a postavy zleva doprava vykazují ve vzácné shodě nedostatek všeho, co by se dalo použít, od charismatu přes komediální talent po schopnost vzbudit sympatie. Nudná až nepříjemná podívaná. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Aha, tak tohle je pravý, nefalšovaný "pleasure-guilty" film! No, bude tomu tak. Film o chlastání hektolitrů piva, následném říhání a chcaní, popořen říznými hláškami situován do Německa, kde typický Němec nosí kšandy a místo huby má kulomet na ostrá slova, který se maže Bratwurstem. Tak jo. Blbé, až je to dobré. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • V Severnej Amerike bol film uvedený s dĺžkou 110 min. (vavrinec)

Reklama

Reklama