Franck KhalfounKamera:
Maxime AlexandreHudba:
tomandandyHrají:
Rachel Nichols, Simon Reynolds, Wes Bentley, Grace Lynn Kung, Franck Khalfoun, Arnold Pinnock, Miranda Edwards, Philip Akin, Paul Sun-Hyung LeeObsahy(2)
Hrdinka amerického thrilleru, manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová), pracuje i na Štědrý večer, a když chce konečně odjet domů, zjistí, že hlídač Thomas (Wes Bentley) na ni v podzemí nalíčil past. Buď se jí podaří utéct, nebo přijde o život... Je Štědrý večer, ale mladá ambiciózní manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová) je ještě stále v práci. Chce vše dodělat, než vyrazí na rodinnou večeři. Když konečně sjede do opuštěné garáže, zjistí, že nemůže nastartovat auto a nemá signál v mobilu. Pomoc jí nabídne přátelský hlídač Thomas (Wes Bentley), ale když se ani jemu nepodaří auto spravit, řekne Angele, aby s ním povečeřela. Ta se jen zasměje, jenže záhy zjistí, že se ocitla v situaci, která rozhodně úsměvná není. Probudí se totiž přivázaná k židli ve studené místnosti pro bezpečnostní službu v podlaží P2 a je si jistá, že štědrovečerní večeře je to poslední, po čem Thomas prahne. Teď záleží hlavně na její odvaze a touze žít, aby se jí odtud podařilo utéct. Americký hororový thriller režíroval Franck Khalfoun. (oficiální text distributora)
Pořád mě sžírá pocit, že se z toho dalo vykřesat víc. Námětově nejde o nic nového, s obměnami jsme už leccos podobného viděli. Přesto se to celé nevyvíjí zle, i jméno Alexandre Aji dává tušit, že nepůjde o další rutinní thriller. Zásadní pozitivum = s hlavní hrdinkou prožijeme něco, co se může klidně přihodit vaší sestře. Mladík posedlý Elvisem a kamerovým systémem totiž rozhodně nechce strávit vánoční čas sám mezi prázdnými zdmi podzemního parkoviště a prsatá kariéristka je v Hollywoodu zase jednou hodně populární zboží. V druhé polovině ale naskáče několik hrubých chyb, které si zrovna netykají s logikou (nevím, ale že by byl na tísňové lince 911 záznamník?) a z našeho psychopata dělají kapku supermana, co mimo záběry kamery stihne nemožné. Na vině je bezesporu scénář, který postupně ztrácí na lesku a nápady tahá hodně neohrabaně. A možná i kapku herci. Například Wes „Ricky Fitts“ Bentley je v rámci možností psychopat slušný, na druhou stranu ale tak nějak furt stejný. Překvapivě mi scházelo takovéto mrazení v zádech. Závěrem vím jedno, P2 neobsahuje scénu, na kterou bych si třeba za týden vzpomněl!! 50%. ()
TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Atmosféra 7/10 Prostředí 8/10/// +nápad s uzavřeným prostředím není nic nového, ale tady toho tvůrci využili na sto procent, Rachel Nichols svoji postavu slušně zvládla, atmosféra je dobrá a postupně houstne -filmy si vystačil jen se dvěma herci plus pár bezvýznamných postav, ale možná to tolik nevadí./// Já myslím, že to je dobře natočený horor. Skládá dohromady prvky, které už sice známe. Nicméně jako celek působí obstojně a rozhodně žádného hororového fanouška neurazí./// Celkem 74%/// ()
Celkem pohodovej kousek, kterej neurazil. Moc jsem si od P2 nesliboval o to větší bylo překvapení. Pravdou je, že některý pasáže a scény jsou slabší, ale je tam taky pár scén, který se vyloženě povedly. Celkem se povedl i výběr hlavních představitelů. Wes Bentley byl na ránu a role psychouše mu sedla. Bloncka v podání Rachel Nichols(ové) byla sympaťanda. Jen to stupidní chování. Ale to už je u takových filmů zvykem. Za mě je P2 lepším průměrem. Kdyby bylo víc krve a gore jdu z hodnocením určitě výš. Psychonátlak pro méně otrlé diváky. ()
Celkom sympaticky straznik, o ktorom by mi ani vo sne nenapadlo, ze by sa mohol z neho vyklut nejaky psychopat. Uz bolo vela filmov natocenych o prepadoch alebo nasilnostiach v podzemnych parkoviskach, ale tento sa tam odohraval celych 90 minut. Stacia na to dvaja ludia plus nejake tie obete vratane zvierata alebo nepohodlni policajti a vysledok je na svete. Cakal som slabucky thriller, ale vdaka tej krvavej brutalite a napätia sa z neho vyklul celkom slusny thriller, na ktory o par tyzdnov pri takom pocte podobnych filmov asi aj tak zabudnem, preto 3 *... 17.09.2010 _______ Wes Bentley - (Thomas) +++ Rachel Nichols - (Angela) +++ Simon Reynolds - (Jim Harper) +++ Philip Akin - (Karl) +++ Stephanie Moore - (Lorraine) +++ Hudba: tomandandy +++ Nemecka Cinema - 75% ()
Celkem povedený ani ne tak horor, jako spíše napínavý thriller. Žádné inovace v žánru, ale napětí by se dalo krájet. Jedna krásná slečna je naháněna místním chlápkem hlídačem v podzemním parkovišti. Možná pro někoho nic světaborného, ale já za sebe musím říct, že právě prostředí je atraktivní a pro onu slečnu jak dělané, aby si nadělala do kalhotek. Mimochodem Rachel Nichols ve svých bílých uplých šatech s velkým výstřihem je opravdu k sežrání. Některé nelogické věci v takových to případech už ani neberu vážně. Prostě to k tomu patří. Pro mě lepší průměr. ()
Photo © Summit Entertainment
- Rottweilera "hrali" traja rôzni psi. (ladko)
- Film bol natáčaný počas dvoch mesiacov, výhradne v noci v existujúcej parkovacej garáži v Toronte. (ladko)
- Natáčení probíhalo také v Cinespace Film Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (noelcoward73)