Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dobrodružný rodinný film, plný starých legend a dnešní chamtivosti po "pokladech". Jsem rád, že takové filmy v naší české kinematografii vznikají. Děti se budou bát, dospělí bavit a historici (i amatéři) přít o správnosti faktů. Celý film má zajímavý spád událostí díky všudypřítomné povodni, která útočí na prastaré zdi Prahy a dává celému snímku nepřekonatelnou atmosféru. Velmi vhodně vybrané herecké obsazení Bořivoje Navrátila i Barbory Seidlové, kterým zde člověk opravdu věří jejich role. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Maharal na mě vůbec nezafungoval, ani přes dobré obsazení a snahu o chytlavý příběh. Film na mě působil jako podivná splácanina všech možných populárních žánrů a filmů (Indian a Jones, různí lovci pokladů, apod.). Vyvážený nebyl ani z hlediska cílového publika, nechci film hodnotit z jiných pohledů, ale přesto si myslím, že se do vkusu extra netrefil nikomu. Chyběl tomu lepší scénář a především lepší režie a vyladění do fungujícího celku. Někdy je méně více a o Maharalu to platí dvojnásob. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bohužel, podle mě je česká produkce neprávem opovrhovaná. Na tomto filmu jsem byl v kině a musím přiznat, že jsem od něj také nic nečekal. Ale dočkal jsem se svižného mixu tajemného dobrodružství a fantasy. Na českou produkci je to velmi povedené, a také myslím, že se to může rovnat světové produkci. Děj filmu je svižný a napínavý a jsou tu i dobré herecké výkony. takže mě se to moc líbilo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Od školního představení na Den dětí jsem nic převratného nečekal…a viděl jsem pokus o dobrodružnou rodinnou podívanou, která má slušný námět, je sympatická snahou filmovými prostředky (i když možná místy trochu samoúčelně) narušovat „televizní prokletí“ většiny českých filmů a disponuje půvabnými představitelkami ústřední sesterské dvojice (B.Seidlová a A.Neubauerová). Zároveň je však příběh přehuštěn postavami, je v něm příliš mnoho děr, nedovysvětleností a nepravděpodobných náhod, které nezachrání ani závěrečný vizuálně efektní „průlet staletími“-působí totiž jako chatrná berlička. Pletu se, nebo vznikl film sestřihem materiálu určenému původně pro seriál? ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

A vy víte, co se to skrývá v pražském podzemí? Jestli ne, zkuste tento film. I když raději to nezkoušejte. Ach jo, kde jsou časy dětských filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku, S tebou mě baví svět, Ať žijí duchové a jiných? Asi už nenávratně pryč. Přemýšlím ale, čím to může být. Jestli tím, že nejsou herci typu Tomáše Holého? Nebo špatnými scénáři? Opravdu nevím. Od Maharala jsem nic nečekal a taky mě ničím neohromil. Zrovna dnes 26. 12. večer na ČT dávají tento film. Ale já, jelikož večer se věnuji jiným věcem:-), tak jsem si film stáhnul a pustil v pravé poledne. Příběh vypadá zajímavě a lákavě. Začíná na počátku 17. století. Umírající židovský mudrc Jehuda Löw svěří dvěma vyvoleným tajemství; podaruje je vzácným rukopisem i náhodnými modloslužebnými předměty, jež umožní nalézt ukrytý poklad Rudolfa II. Prorokuje, že za čtyři století dojde ke střetu Dobra a Zla. Scénář je přímo strašný. Po zhlédnutí říkám, že jsem zabil 100 minut a to myslím doslova. Dokonce i oběd mě vystydnul a to pro mě, jako pro velkého jedlíka je přímo strašné. Jsem velmi, ale opravdu velmi pobouřen. Tohle dílo si nezaslouží ani modrý čtvereček. Rychle ho očerněte. Ta jedna hvězda je jenom za moji velmi oblíbenou herečku Báru Seidlovou, která ale bohužel už skoro není v TV vidět, protože se více věnuje divadlu. Je to škoda. Taková kráska se hodí do telky. Film jsem vůbec nepobral. Trochu dobrá je hudba a kamera. Herecké výkony jsou absurdní. I když na druhou stranu mluvit o hereckých výkonech ve filmu pro děti je asi nesmyslné. Asi nenajdete dítě, které by jejich výkony hodnotilo. Jen něco trochu předvedl Matyáš Valenta, Hádek a Kramár. Vidět je zde i nesmrtelná Libuška Havelková. Ten Matyáš Valenta mě zaujal možná jen díky tomu, že ho vidím každý všední den v seriálu ULICE. A dále už výše zmiňovaná kráska Bára. Ta by se měla ale naučit parkovat:-). Jinak to nestálo za nic a DVD s filmem asi hodím do koše, nebo daruji někomu, koho opravdu nemám rád a takových lidí je hodně:-). Tento film je důkazem toho, že veškerá sláva i kvalita dětského filmu je již dávnou minulostí. Zajímavý komentář Taffey. Podobné filmy: Šifra mistra Leonarda, Indiana Jones, Lovci pokladů, Lovci dinosaurů, Dobyvatelé ztracené archy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Publikace „Královský hrad Zvíkov“ s vyobrazenou tajemnou rytinou byla vytvořena pro potřeby filmu. (sator)
  • Maharal je hebrejská zkratka označující Rabiho Löwa (Jehúdu Ben Becalela Loewa) = Morenu Ha-gadol Rabi Liva (náš velký učitel rabi Liva) (Asmodin)

Reklama

Reklama