Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

gogos 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace, výborný hudební doprovod. Solidní dětský scénář, místy velice povedené vtípky a vše završuje povedený český dabing. Na druhou stranu si řeknete, že jste to už asi někde viděli a že tento animák nepřichází s ničím novým... Máte pravdu! Přesto se jedná o nadprůměrnou rodinnou zábavu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dnešní konkurence je tak silná a obrovská, že by bylo nefér dát Hortonovi 5*. Přesto musím říct, že děj je moc pěkný, ač jednoduchý. Chyběly mi tu vtipné hlášky a trocha více stylu. Animace špatná rozhodně nebyla. Moje hodnocení je někde mezi 3 - 4*, ale jelikož mi přijde film docela podceněn, dávám 4. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

A tak je tu zase. Kdo? No přece další animák, které se na nás v posledních letech chrlí. Ale tento je v několika ohledech přeci jen jiný než desítky ostatních. Má velmi promyšlený a zajímavý scénář a co vás překvapí ještě více je to, že tak trochu spadá do žánru sci-fi. Příběh není špatný. Rozdělil bych ho na dvě části. Jeden se odehrává v Kdosicích a druhý v džungli. Slon objeví smítko, ze kterého slyší hlasy. Kdovíci žijící v Kdosicích. Nepřipomnělo vám to něco? Mě vánoční komedii Grinch. Krajina ve snímku Horton hýří všemi barvami a zvuky. Kdosice jsou malebným městečkem. Velmi mě zaujal nápad s kdovíky na zrníčku prachu. Díky tomuto filmu už vím na co používají sloni svoje velké uši. Mají je místo koupací čepice:-). Horton je slon s velikým srdcem a každému rád pomůže. Má dobrou povahu a oblíbil si bahenní koupele. Dobře ho nadaboval Martin Dejdar. Tento animák považuji za povedený a rozhodně si zaslouží lepší hodnocení než je zde na CSFD. Hudba je kouzelná a slova vypravěče v cz dabingu pana Svěráka jsou dokonalé představení ve verších. Za nejzábavnější postavu z celého filmu považuji orla Vlada, který neustále pelichá:-). Hortona doporučuji všem. Nezáleží na tom jestli jste děti, nebo dospěláci. Zaručuji vám, že se nebudete ani chvíli nudit. A zrovna teď před Vánocemi, kdy se tento film u nás v ČR vydává na DVD je to pěkný dárek pro všechny děti. Po jednom dni měním svoje hodnocení a jednu hvězdičku přihazuji. Tak a teď si jdu někam pořídit banánový kulomet:-). Hodnotím 80%. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat originálnější námět. Příhoda o slonovy, který mluví se smítkem prachu na kterém se nachází celý svět je sice zkopírovaná, ale přesto originální. Samotný film má rychlý spád, než se divák naděje, film se blíží do svého finále. Vše je opravdu svižné a Horton perlí jednu perlu za druhou. V češtině jsem film (naštěstí) neviděl a tak usuzuji podle Carreyho, který se úlohy "dostojevskehoidiota" slona zhostil perfektně. Dobře působí i intermezza (anime, etudy vedlejší zvířátek)... Nevím, já se bavil a to parádně. Na Pixarovky to nemá ale poctivé 3,5 možná 4 hvězdy tomuhle dětinskému slonu rád dám. In my world everyone is a pony, and they all eat rainbows, and poop butterflies. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák, ktorý sa dostáva o krok bližšie neprekonatelnej dokonalosti štúdia pixar. Dr. Seuss napísal kopec kníh pre deti a tri z nich boli sfilmované. Grinch aj kocúr nezažali taký úspech ako mohli a preto sa štúdia rozhodli že to skúsia s 3d animáciou. Musím povedať že to bola dobrá voľba a konečne je badaťeľný úspech ktorý si tieto diela zaslúžili. Ja osobne mám najradšej Kocúra ale tento filmík je skoro dokonalý aj keď ho docenia iba krpci. Jim carrey nadaboval slona a naozaj mu to ide aj keď teda mohlo to byť aj lepšie skôr zaujme Steve Carrell ako starosta whovillu. Lenže aj napriek fantastickej animácií a skvelým charakterom a dobrodružnému nádychu , ktorý nás sprevádza celým príbehom najviac robí hudba od Johna Powella, ktorá je dynamická originálna a naprosto skvelá. Lenže aj napriek týmto atribútom nezabudni že je to rozprávka takže je tam nejake to moralizovanie a bohužiaľ je tam aj dosť badatelné ale vzhľadom na to, že toto bol pre mna taký návrat do detských čias dávam 4 aj keď slabšie hviezdičky ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama