Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Telefonuje si vaše třináctiletá dcera s někým, koho neznáte? Pozor, aby nešlo o vraha! V oboře letohrádku Hvězda je objevena již druhá oběť sexuálního devianta. Olina (A. Krejčíková), spolužačka zavražděné třináctileté dívky, má tajemství: telefonuje jí neznámý muž a zastřeným hlasem s ní probírá její pubertální bolístky. Olina se cítí osamělá. Rázná matka (V. Cibulková) ji svou majetnickou láskou dusí, i její tatínek (M. Etzler) má co dělat, aby ženinu lásku unesl. Matka pojme podezření, že neznámý telefonující je totožný s vrahem. Jenže to, co zprvu vypadalo jako zbytečná starost, přerůstá v opravdovou bitvu o záchranu dcery. V matčině minulosti je totiž cosi, co vzbuzuje strach… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

claudel 

všechny recenze uživatele

Možnost umělecky se vyřádit pro jednu výjimečnou herečku (Vilma Cibulková) a dva výborné herce Robert Jašków, Miroslav Etzler). Vše stojí a padá právě s výkonem Vilmy Cibulkové, své postavy se chopila velmi zarputile, nasadila rychlé tempo, ostatní jsou víceméně daleko za ní. Její postava zoufalé matky je také nejpropracovanější, její celoživotní trauma ji neustále pronásleduje a v jeho důsledku jedná někdy přemrštěně a svou dceru až téměř týrá. Má k tomu však opodstatnění. S Miroslavem Etzlerem, partnerem i v soukromí si střihnuli roli manželů i zde. Také se podivuji nad zvláštním výběrem role dcery, jako třináctiletá mi vůbec nepřipadala. A nechápu smysl začlenění postavy Jiřiny Bohdalové do děje, pro mě naprosto zbytečná a trapná postava. Celkově mě zklamalo, že jsem vraha uhodnul už poměrně záhy, preferuji detektivky a la Agatha Christie, jenže ty jsou nejspíš navždy nedostižné. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kriminálka rozhodně mizerná. Coby sólo pro Vilmu ovšem výborné. Cibulková si svou nevyrovnanou hysterickou matku střihla s chutí a plným nasazením. Film je natolik košatý dějovými odbočkami, že chvílemi ani nevíme, o čem to původně mělo být. Nakonec zřejmě jen o vztahu matky a dcery, zbytek nepodstatný. Mně ale byl tento pelmel docela sympatický a zanechal příjemný pocit. Takže 70%. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Film je zapamatovatelný hlavně silným tématem. Ale zpracování působí školometsky- opakovaně zdůrazňuje nebezpečí, scénář je jak ze učebnice slohu. Prolínání se znásilněním matky celkem zbytečné (návštěva násilníka dost nevěrohodná). Rámec odhalování pachatele končí hned na začátku, protože počet podezřelých se dost rychle snižuje (že by jím byl otec na služení cestě? nebo policajt, který při venčení jorkšíra svěřuje pomatené "hrdince" informace z vyšetřování? nebo ředitel školy?). Je to SLUŠNÝ ČLOVĚK, jak ho označí policista, i hrdinka... Dramatický příběh se postupně mění v komedii (skok přes balkon a bosky hurá po frekventované silnici za černou škodovkou). ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj napriek pokrocilej hodine, v ktorej film davali, som ho dopozerala. Ale rozhodne to nebolo kvoli tomu, ze by bol nejako uchvatne dobry, prave naopak. Nezdielam nazor s ostatnymi, ze Vilma zahrala dobre, mne to prislo hrozne afektovane a prehravane... Kazdopadne ma to drzalo do konca, co beriem ako plus, skoda, ze len jedno z mala. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný televizní film se zajímavým námětem. Výborná je především mladá Aneta Krejčíková, která ve svých 14ti letech hrála 13ti letou, ale to je detail, protože ze zkušenosti vím, jak je obtížné takové holky správně věkově zařadit, hádal bych jí i tak více let. Bohužel film mi připadal příliš rozvláčný, takže napětí střídaly hluché pasáže a konec vyloženě scénárista nevymyslel, tak si pomohl takovým...ničím...škoda. Herecké obsazení mimochodem příjemné, potěšila Jiřina Bohdalová a homeless v podání herce, kterého neznám :-) PS: Už znám, je to Rostislav Novák st. :-) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama