Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoufalý newyorský paparazzi Les Galante se protlouká showbyznysem a snaží se lovit "výjimečné" fotografie celebrit, za něž dostává jen nepatrné honoráře. Jednou poskytne atraktivnímu dvacetiletému bezdomovci Tobymu přístřeší ve svém zanedbaném bytě. Ten se zamiluje na první pohled do rockové hvězdy Kharmy. Když ho tato divka pozve na svou narozeninovou party, přivede sebou i paparazziho Lese, který poruší slib na večírku nefotit, a tak jsou oba vyhozeni. Toby se stává přes noc celebritou. Médiím se přizná ke své lásce ke Kharmě a za zradu svého přítele se veřejně v médiích omluví. Les, který zůstal dál ve své chudobě a bezvýznamnosti, zuří a rozhodne se Tobyho usmrtit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Janek 

všechny recenze uživatele

Tom DiCillo točí málo, ale když už něco vpustí, tak to pokaždé stojí za to (minimálně mě by utáhl na vařený nudli). Tento guru nízkorozpočtového amerického filmu (a navíc příjemně nemasového) mě zaručeně vždycky pobaví. DiCillo má užasný cit pro výběr herců a zacházení s nimi. Um Stevea Buscemiho dokáže využít jako nikdo jiný. Jako vždy stvořil originální scénář, který má pár naprosto odzbrojucích míst (kamž bych zařadil i samotný závěr, který mi sedl naprosto dokonale). Všemi devíti doporučuji těm, kteří mají Toma DiCillo na svém pomyslném žebříčku. 90% ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

V zásadě se mi Opilí slávou líbilo, ale ne tolik, jako Život v oblouznění... Má to nápad, má to vtip, je to pěkně natočené, výborně zahrané, ale výsledný efekt se mi nezdál být až tak bombasticky zábavný, jak by být mohl. Co mě akorát potěšilo byl konec, který krásně vygradoval (kýčovitěji to už nešlo :-) a až potom jsem si vlastně uvědomila, že to ve skutečnosti zas tak špatná hra nebyla. Slabší čtyři hvězdičky, tři se mi zase zdá být málo... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Trošku zdlouhavě se film dává do tempa. Steve jako paparazzi, který nesnese když ho přeroste jeho "učeň a kamarád", kterému jako homelessovi pomohl k lepšímu živobytí a nabídl mu přístřeší svého bytu. To vše ale bohatě vynahradí tak uvěřitelný a čistý konec na který jen tak nezapomenete. Buscemi jako paparazzi a Michael Pitt jako homeless a filmová hvězda byli výborní. Hudba Anton Sanko. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Je libo sestoupit do spodních pater šoubyznysu? Rychlovýtah Buscemi vás tam dopraví coby dup. Úloha Lese, fotografa s šakalím charakterem, připraveného parazitovat úplně na čemkoli, byla Buscemimu psána snad přímo na tělo a ten svou příležitost využil naplno. Lesův protipól Toby, bezmezně dobrotivý světec bez domova, neustále rozdávající duchovní útěchu na všechny strany, už mě tolik nenadchnul, ale řekl bych, že za to mohl spíš scénář, než Michael Pitt. Od doby, kdy jsem četl Solženicynův Jeden den Ivana Denisoviče, totiž nechovám důvěru k lidem, kteří po ostatních vylizují misky — přinejmenším se nedá věřit tomu, že přežijí dostatečně dlouho. Natož aby si zachovali kondici, svěžest a luzný zjev. Ale budiž. Grungeový fešák si v tomhle filmu prožije svůj příběh z červené knihovny a já nehodlám nic namítat, snad jen to, že jsem se tak trochu nudil. Já vím, že to byla satira se vším všudy, přesto mě banální fešanda Alison Lohman moc nedostala, Pittovy kukuče taky ne a tak celý ten jinak docela milý a příjemný příběh pro mě stál celý hlavně na tom Buscemim. Budu dnes trochu přísnější a pro jednou zaokrouhlím dolů. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

DiCillo je frajer (konštatovanie po dvoch filmoch)!!! V Delirious dokázal geniálne ironicky a s absolútnou ľahkosťou opísať "krásy a pôvaby" šoubiznisu, ale aj ľudí, ktorý k nemu pričuchnú (ale aj charaktery ľudí ako takých). Veru, relatívna je čiara medzi bezdomovcom a hviezdou, všetko je jeden veľký nablýskaný a nafúknutý gýč. Veľa vecí je tu samozrejme dohnané ad absurdum, ale len zdanlivo, pretože tento film je inteligentný, žiadna prvoplánová sračka. Zasmial som sa ako dlho nie, som plný dojmov..Parádny Buscemi a všetko ostatné presne tam, kde má byť... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna, kde Les Galantine (Steve Buscemi) dáva rozhovor v televíznom štúdiu. (Illioplius)
  • Pri nakrúcaní filmu, kde Toby (Michael Pitt) zapichne nožom Blaina (Kevin Phillips), po tejto scéne režisér dá pokyn na zopakovanie. Blaine si následne vyzlečie modrú vestu, no po strihu na inú kameru ju má opäť oblečenú. (Illioplius)

Reklama

Reklama