Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragická hravosť s akou nám Binder poskytol prežiť neuveriteľne dojemné okamihy filmu, a ktorá prechádza takmer až do tragikomédie hraničí s dokonalosťou. Tento extrémne citlivý a prirodzene plynúci dej, nepríčetne vynaliezavo napísaný, je postavený na tragédii v podobe straty celej rodiny, ktorá vychádza zo septembrových udalostí roku 2001, avšak len okrajovo. Strata rodiny sa dala kľudne napasovať na akúkoľvek inú nehodu, haváriu, týmto faktom však dostáva film úplne iný, reálnejší a citovo silnejšie pôsobiaci nádych. Herecká základňa má už s dokonalosťou spoločného viac, určite aspoň jeden z pánov zaslúžil aspoň nomináciu na sošku a ja chcem ďalšiu Sandlerovu vážnejšiu rolu. 90%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler tady zřejmě ve svý nejlepší nekomediální roli a musim uznat, že to rozhodně nezahrál špatně, dokonce si myslim, že to zahrál výborně a dobře mu sekubdovali Don Cheadle a Liv Tayler, ale bohužel mě nějak moc nechyt příběh, kterej mi přišel jako takovej ten skouknu, zhodnotim a zapomenu, ale zase jako ono to neni šaptný, jen je to takový nevýrazný a neni se moc čeho chytit, ale i tak sem si film docela užil ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh o priateľstve dvoch kamarátov, ktorí spolu študovali medicínu. Kým jedného sužuje malicherný problém byť aspoň chvíľu sám sebou, druhého po strate rodiny pri leteckej katastrofe prenasledujú psychické problémy. Obaja však potrebujú jeden a ten istý liek. Mať jeden druhého. Adam Sandler v úlohe, akú som si v jeho prípade nevedel predstaviť. A viete čo? Zvládol to veľmi dobre. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, jako bych viděla úplně jiný film než všichni ostatní...strhující drama?emocionálně nejsilnější film na tohle téma? Ale no tak! Kde? Já se celé dvě hodiny nudila a slzy na krajíčku jsem měla jedině když už jsem si myslela, že na to nevydržím koukat. Jistě, Sandler tu předvádí úplně něco jiného, než doposud. Ale mě zrovna neodrovnal a do svojí role se mi vůbec nehodil. Don je sympaťák a takového přítele bych uvítala taky, každopádně to celou dobu hrozně nudilo. Jen proto, že se film mírně týká 11.září nadhodnocovat nebudu. Ale koloběžka byla super, až pojedu do New Yorku, taky se s ní vydám na noční projížďky:)) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Už když se mi během úvodních titulků dostávalo citlivých záběrů zprvu neidentifikovatelného muže na motorem poháněné koloběžce, tušil jsem, že následující 2 hodiny budou výjimečné. A měl jsem pravdu, od (ve srovnání s elitou) ne zcela známého režiséra Mika Bindera se nám dostalo nečekaně příjemného překvapení, Reign Over Me je vskutku citlivé drama, lehce otřené, avšak neopírající se, o tématiku 11. září. Adam Sandler byl opravdu výbornou volbou, nejen, že jeho výkon byl famózní, ale navíc vzhledem k jeho předešlým komediálním rolím je divák schopen lépe vnímat onu proměnu ve zničeného muže. Zrak také upoutá Liv Tyler, kdyby takových psycholožek bylo víc, určitě bychom za nimi rádi chodili se sebemenším bolístkem a vůbec by nám nevadilo, že "She's too young, she's a baby". Vše navíc dokresluje chytrá hudba, která přesně ví, co má hrát a kdy se má spustit, aby dotáhla atmosféru téměř k dokonalosti. 9/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V jednu chvíli měl roli Alana Johnsona hrát Javier Bardem, ale kvůli pracovnímu vytížení musel projekt opustil a roli nakonec získal Don Cheadle. (Cheeker)
  • Videohra, kterou Adam Sandler (Charlie Fineman) a Don Cheadle (Alan Johnson) hrají, se jmenuje "Shadow of the Colossus". Cílem hry je najít a zničit kolosy, šestnáct obrovských bytostí rozesetých po zakázané zemi, kterou hlavní hrdina prochází na koni a pěšky. (HellFire)

Reklama

Reklama