Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

ač mi maminka stále opakuje, že jsem již mladá dospělá žena a měla bych se začít tak chovat,.. stejně se mi nepřestanou líbit kouzelné příběhy :-) Penelope je přesně ten film, kde ona potřebuje svého prince, aby šťastně žili až do smrti.. tady k tomu přidejte prasečí kletbu a máte na pár chvil o zábavu postaráno.. P.S. dámy, hrajou tam velice pohlední a atraktivní pánové :-) tak na co čekáte? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leslie Caveny .. Zapomeňte na Burtona (nikoliv, že by byl horší - to v žádném případě) resp. přirovnávání k němu, ten je v hodně rozličné a mnohdy morbidní sféře. Mark Palansky jde jinou cestou, tak berte tuto svéráznou pohádku v producentské záštitě Reese Witherspoon takovou, jaká je. Kouzelná s hravou atmosférou, až fantaskně kýčovitou, zasazenou v barvitém Londýně, který ač moderní má příjemnou, hřejivě barevnou patinu a romantický náboj, kde setinové zvíře hledá svého krasavce. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuji novodobou pohádku. Penelope je kouzelná a velmi nápaditá romance s pohádkovými prvky (nikoliv fantasy), jejíž příběh je prakticky stou variací na moralitku o hledání pravé lásky, pochopení, i o hledání sebe sama. Viděli jsme to v disneyovkách, četli jsme to v dětských knížkách a teď si to znovu zopakujeme s jednou dívkou, která má místo nosu prasečí rypáček. Příběh tedy není to, co by z Penelope dělalo kdovíjaký zázrak, ale je to způsob, jakým je podaný. Je to film hravý, dojemný, nápaditý, stylový (vizuálem dá vzpomenout na mistry Gilliama a Burtona) a hlavně vtipný, přičemž laskavý humor občas vystřídají i trochu peprvnější gagy (fuckující lilipután je skvělý). Co mě na filmu ale zaujalo nejvíce, byly rozmanité postavy. Penelope v podání Christiny Ricci je neodolatelná, James McAvoy jako "ten pravý" nápadník s jednou velkou neřestí zase sympaťák, co má charismatu na rozdávání. Ony ale i vedlejší postavy jsou skvělé. Reese Witherspoon jako prostořeká Annie dává zapomenout na otravnou Pravou blondýnu a v tomhle filmu jsem si ji hned zamiloval, Catherine O´Hara dostala možnost zopakovat si svou nejslavnější roli - hysterickou a věčně vřeštící matku (ztvárnila Kevinovu matku v Sám doma). Nejvíc mě ale potěšil Peter Dinklage jako liliputánský novinář Lemon. Pokaždé, když se objeví na plátně, si krade celý film pro sebe. Ve výsledku je Penelope velmi příjemným zážitkem a spolu s Hvězdným prachem i jednou z nejlepších pohádek za posledních pár let. A Sigur Rós v závěru? Slast. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně kouzelný film, kterému z hlediska příběhu a nápadu lze těžko něco vytknout. Avšak až na tu lehkou bizarnost je to jen prvoplánová romance, na níž se pěkně dívá a poslouchá, ale která se drží všech pravidel mainstreamu a nebudu jí milovat jen proto, že je mírně posetá Burtonovskou stylizací, příjemnou nadsázkou a sympatickými hrdiny....Mám rád podobné filmy, ale tohle mě hold nějak nedostalo. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Každá Penelope se jednou dočká....Prostá pohádka zkrášlená originálními nápady /nerozbitné sklo, tenisky, který nástroj je můj, zesilování vědomí pomocí zvuků/ a herecká poznávačka Who is Who. Bingley z Pride and Prejudice coby mladík s nízkým sebehodnocením a nízkou mírou estetické tolerance, McAvoy z Atonement v gamblerském převleku citlivého mladíka, Maminka Kevina ze Sám doma jako prototyp hysterického ječidla, jehož manžel by měl dostat od státu dva roky prázdnin na pustém ostrově, Pravá blondýnka Reese v hrůzu nahánějící kreaci divoké motorkářky s hrubým hlasem a konečně okatá kráska Christina Ricci s roztomilým prasečím nosánkem. Vizuálně jako časová trhlina 30.léta-současnost, některá pohádková schémata probourána- koncept vysvobození švarným princem se otřásl v základech, ale přesto se mi vrací na mysl, že v Marku Palanském je skryto víc talentu, než mu uspěchaný konec a dýchavičný scénář dovolil ukázat. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Nasadzovanie prasačieho nosa na Christinu Ricci trvalo jeden a pol hodiny. (ladko)
  • Christina Ricci nemusela prejsť castingom. Oslovila ju Reese Witherspoon. (ladko)
  • V hlavních rolích filmu se objevily vzrůstem malé herečky - Reese Witherspoon měří 156 cm, Christina Ricci pak ještě o centimetr méně. (Greg)

Reklama

Reklama