Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí díly je Taxi 4 vtipná a po dějové stránce nepříliš rozvinutá komedie, která má chvilkami bohužel sklony k (sebe)parodii. Je to škoda pro tak nadějný film. Ale i přes tenhle nedostatek se každý určitě zasměje a pobaví. I po tomhle filmu zůstává Taxi dobrou sérií. Ovšem pozor, film je jen na jedno zhlédnutí, víckrát už za moc nestojí. ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Řikám si, "Viděl jsem zatim všechny díly, kouknu i na čtyrku". Výsledek: Obrovské zklamání. Čekal jsem, že už se u toho asi tolik nezasměju, ale tohle byla hrůza. Nikdy v životě jsem se u komedie tohoto typu tak nenudil. Nezbylo nic z minulých dílů, jen herci, a i ti byli tentokrát hrozní. Chybí tu především to nejpodstatnější: samotná jízda taxíkem. Ta tu byla asi jedna a ještě extrémně chudá, blbá a nepovedená, navíc počítačem zprzněná. Jediná postava, která mi bývala dříve nepříjemná, komisař, je zde skoro pořád. Nevim, ale připadá mi, jak kdyby bylo na tenhle film mnohem méně financí než na předchozí. No nic. Je mi to trochu líto, ale dlouho jsem si nebyl Odpadem tak jistý. Tenhle film si radši vymažu z paměti, nebo ho budu přinejmenším považovat za nesouvisející s trilogií Taxi. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Člověk od toho dostane přesně to, co čeká, lehkou, vtipnou jednohubku, která se dobře stráví a druhý den se už neví, že byla pozřena. Vytušitelná šablona, která jede na zřetězení vtipných situací. Co na tom, že to jede stále ve stejných kolejích? Marná sláva, Francouzi tenhle žánr umějí. Fotbalovým fanouškům přijde k duhu minirole Djibrila Cissého :-) ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, určitě se na to dá dívat, ale nemůžu si prostě pomoc, tahle série by se klidně obešla bez té kupy nadsázek, které jsou v ní díl od dílu čím dál tím víc. Něco je v pohodě, ale něco je kolikrát už moc přehnané, že byste tomu neuvěřili ani po vypité flašce slivovice. Co sem vypozoroval, připadá mi, že hlavním zdrojem zábavy se již zcela jistě stal sám šéf inspektor, což není špatné, ale pokud ho někdo vyloženě nesnáží, tak má zkažený celý film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se už těžce vaří z vody, příběh je dosti málo napaditej, prakticky všechny fórky tady obstarává Bernard Farcy jako komisař Gilbert, ten tady dostal neobvykle hodně prostoru a i když je to fakt hodně přehnaný, tak to ději jenom prospělo, protože jinak se vůbec, ale vůbec nic neděje a i v prvních 3 dílech výborná dvojička Samy Naceri a Frédéric Diefenthal byla totálně nulová, kvůli fakt hrůzostrašnýmu scénáři. No tak teď sem to pěkně zkritizoval. A proč tomu teda dávám 3*? No protože ta řežba na konci nakonec aspoň částečně tenhle film zachraňuje. Nadopovanej komisař Gilbert s dvěma M60, prostě nemá chybu. A taky potěší malá rolička Djibrila Cissého ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Papier s dnešným prípadom pre komisára je chybný a rovnako je tiež na opačnej strane prázdny, hoci by na ňom mal byť popis podozrivého. (Real Tom Hardy)
  • Film išiel do kín vo februári 2007 a úvod filmu hovorí o potenciálnom transfere Djibrila Cissého do Olympique de Marseille. TV hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor dokonca aj spomína čiastku vo výške 60 miliónov eur. V realite skutočne Cissé prestúpil do OM v lete roku 2007 z anglického Liverpoolu, čiastka však bola "len" 9 miliónov eur. (Real Tom Hardy)
  • Televízny hlásateľ, ktorý informuje na začiatku filmu o futbalovom transfere, je legendárny francúzsky hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor, považovaný za najznámejšieho fr. hlásateľa. V záverečných titulkoch má aj špeciálne poďakovanie, spolu s Djibrilom Cissém. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama