Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Abe Dale (Nathan Fillion) má dobrou práci a milující rodinu. Jednoho dne je však před jeho očima rodina zavražděna mužem jménem Henry Caine (Craig Fairbrass). Z výčitek, že se mu nepodařilo své blízké zachránit, se pokusí o sebevraždu. Upadne do klinické smrti, ale přežije. Najednou rozeznává lidi, kteří jsou blízko smrti. Zachrání mnoho životů, ale pozná, že za každého zachráněného se nyní stává odpovědným. Pomalu začíná rozumět vyvraždění své rodiny a svým novým schopnostem, což ho žene na apokalyptickou cestu do pekla, z kterého není úniku. Zajímavost: V Americe zažije každý den průměrně 774 lidí klinickou smrt. 80% lidí uvádí, že vidělo oslnivé bílé světlo předtím než se vrátilo zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na horor to byla překvapivě dost slušná práce. Je to napínavé po většinu filmu, má to podmanivou atmosféru, sympatické postavy, zajímavý děj s pár neméně zajímavými zvraty, skvělou kameru a herecké výkony a celkově jsem si to prostě dost užil. I ty lekačky se ve většině případů povedly docela solidně. Dokonce bych se na to neměl problém někdy podívat znova, protože to něco do sebe prostě mělo. Jinak z toho mám dost podobné dojmy jako z jedničky (která je ale dějově jinde, jen má podobné téma), ale tady musím říct, že se mi dvojka líbila o něco málo víc - i když na tom asi má největší podíl Starbuck :-) Slabé 4* ()

AspireHD 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad ještě horší jak jednička. Což jsem myslel, že už ani nepůjde. Přestává mě bavit, jak se neustále někdo snaží udělat nějaký horor. Sakra to už všichni dobří "horor makeři" vymřeli? Já chci konečně horor, který by byl stejně dobrý, jako byl třeba film Ti druzí. A ne neustálé slátaniny jako je třeba tohle nebo Paranormal activity atd.. Chce se mi brečet z té naivity lidí, kterým se to líbí. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lze smrt ošálit? S takovou myšlenkou už pracovala filmová série pod názvem ´Nezvratný osud´, která měla v době uvedení tohoto druhého snímku o hlasu smrti tři filmové epizody. Tvůrci sice použili stejnou myšlenku, jen původ ze zcela jiného důvodu. Zkrátka a dobře, motiv činů a jejich průběh je zcela jiný. S předchozím snímkem tudíž nemá absolutně nic společného, takže po divácké stránce působí jako naprosto jiný film. Má však všechno, co porovnávaná filmová série o nezvratném osudu. Jednoduchý avšak pevný příběh, okázalý dějový a hlavně takříc znepokojující vývoj, patřičnou atmosféru a vůbec hororové nadšení bez potoků krve a hromady usekaných těl. Nijak náročný hororový thriller hrůzu sice nenavodí a ani nenadchne nějakou emocionální dramatizací či jinak žánrově všudypřítomnými lekačkami, avšak za pozornost určitě stojí. Už kvůli té sérii o nezvratném osudu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Náběh na 4* se jednoznačně konal, ale nebýt předvídatelnosti příběhu a hlavně konce, možná by na ně i došlo. Pár neskutečně lekavých scén, při kterých jsem opravdu málem vyletěl z kůže, byli pro mě po docela chabém prvním díle velké překvapení. Celý nápad se světlem, kterým svítí lidé, co zemřou je velmi zajímavý a chybí mu jen kousek k vrcholu promyšlenosti. Bohužel od prvního okamžiku, prvního světla u člověka, je vám jasné jak film skončí. Což je velká chyba, protože není nic horšího než průhledný horor, který vás nepřekvapí. Lekací scény jsem pochválil, ale je hodně cítit, že jsou do filmu poměrně vnuceně vloženy, příběhu neprospívají a "jen" vás vyděsí. Pokud bude trojka moc si neumím představit o čem bude. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spoilery. S jedničkou to má společné jen ty zrnící televize, ale tím to hasne. Vlastně ani nevím, proč tam byly. Snad jen proto, aby tvůrci mohli navázat alespoň titulem. Jenže tady jde hlavně o to, že chlapík prodělá posmrtnou zkušenost s tunelem a po návratu do života se mu dostane tušitelského daru a tak když uvidí někoho se zářící aurou, znamená to, že dotyčný zemře. A v hlavním hrdinovi se rozvine mesianistický komplex a začne dotyčné zachraňovat. Jenže jak už víme z Nezvratného osudu, Smrt má svůj plán a nenechá si do něj kecat. Jedná se o celkem koukatelné béčko s několika povedenými momenty, poněkud trapnějším koncem a nepříliš charismatickým hlavním představitelem. Mohlo být líp, ale i hůř. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Z rozpočtu 10 000 000 amerických dolarů se do roku 2008 tvůrcům podařilo vydělat jen 8 milionů. (Terva)
  • V čase 21:12 je vidět na zdi plakát k filmu Věc (1982). (Korbitch)
  • Film soutěžil o cenu Saturn v kategorii nejlepší DVD vydání. (Terva)

Reklama

Reklama