Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (617)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. The Kingdom Titles [4:29] ,2. Waiting [2:19] ,3. Attack on the Compound [2:43] ,4. The Detonator [1:57] ,5. The Killing Room/Trouble Coming [2:01] ,6. To the Prince's [1:09] ,7. Digging Deep [1:17] ,8. Starting to Click/Saving Leavitt [4:55] ,9. Friendship [3:49] ,10. The Chase [4:49] ,11. The Sales Pitch [2:12] ,12. The Marble [1:08] ,13. Finale [6:50], ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Berg servíruje zajímavý příběh, který se na problematiku západního a arabského světa kouká docela chytře. Vizuálně je film špičkový od první do poslední vteřiny, Foxx je božan a závěrečná akce je něco, co člověka donutí krýt se před kulkami. Nemůžu se dočkat, až to uvidím znova. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem takový pocit, že jsem sledoval film, který natočil někdo, kdo má hodně podobný režisérský um jako Tony Scott. Jenže tenhle film byl přeci něco jiného. První půle je jasně politická, ale řeší se tu otázka aktuální a záludná, z druhé půle už slova nestačí a tak na řadu přichází tvrdí chlapi a jejich zbraně. Akce je parádní, nádherně se to popisuje jenže ta první část je stejnak trochu nudnější a to nemám rád. Rozhodně je k věci, ale stejnak je toho trochu moc. Byl jsem namlsán z traileru a co jsem chtěl jsem dostal. Možná by neškodilo trochu víc akce, ale mám ten dojem, že autoři chtěli předat poselství do budoucna celému světu. Sledovat Araby takové a makové, věřící v jedno náboženství a přitom dokazující nemožné rozhodně stojí za to a i tak se divák podívá někam, kam se jen tak často nepodívá, do centra dění teroristických skupin. Toto téma totiž aktuální nepřestane nejspíš být už nikdy. --- Jak to dnes jde, seržante? - Slunce svítí, vítr fouká. Jak asi může být. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Kralovstvi jsem sel s tim, ze podobnej film - Cerny jestrab sestrelen se mi nelibil, ale tohle toci Berg, jehoz filmy mam rad a tudiz jsem doufal. Ale mel sem tusit, ze jmeno Michael Mann tu neni jen tak pro nic za nic. Pokud je ve filmu akce, tak ji asi neni co vytknout, pekne realisticka, krvava a bez nakejch hrdinskejch scenek. Skoda, ze tu je poradna akce jen na konci a krome toho jen par malejch prestrelek. To mezi tim se tvari jak neco mezi reportazi CNN a dramatem ve stylu americani se zas do vseho serou. Takze mi film vetsinu casu pripominal film Michaela Manna, tudiz nuda. Nastesti se precejen sem tam projevi Berg a je tu nejaky odlehceni nebo vtipek. Ze zacatku me film naprosto zahltil desitkama jmen a udalosti, ze jsem mel problem se orientovat a pritom ve vysledku jde o obycejny vysetrovani teroristickyho utoku. Nemuzu rict, ze bych se vylozene nudil, precejen Berg Mannovi uplnou devku nedelal, ale ani me film nak vyrazne nezaujal a krome ty akce se tu vlastne nic moc nedeje. A ani ty herci nejsou nak vylozene sympaticky, nejlepsi je asi Cooper, Foxx spatnej neni, Bateman je zbytecnej, Piven je aspon vtipnej a Garner me rozcilovala. Ale hezky 3* to budou. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že hochům z Moviezone promítali úplně jiný film než mně. Jen tak si vysvětluji, že někdo tenhle povrchní, klišovitý a před vlastním názorem ustrašený film může vynášet do nebe. Království se drží klasického schématu a klišé (neuspokojivého) kriminálního thrileru, na Araby se dívá s blahosklonným americkým povýšenectvím (všichni ale nejsou zlí - to bude asi to chytré nazírání na danou problematiku - viz komentáře imfa nebo MrHlada) a Saudskou Arábii pouze využívá jako exotickou lokaci, kde může detektivní pátrání vyvrcholit nějakou pořádnou přestřelkou. Uznávám, že Berg točit umí. Jenže jeho (nikterak osobitý) styl se hodí spíš do neškodné žánrové podívané, než do ambiciózního snímku, který by se měl snažít zachytit svět, v kterém žijeme. P.S. Poslední dvě věty po trapném závěru trošku zlepšují dojem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • V úvode filmu je povedané, že ropa bola v Saudskej Arábii náhodou objavená v roku 1933 a v roku 1938 vznikla spoločnosť ARAMCO (Saudská Arábia–Spojené štáty). V skutočnosti to však bolo naopak. ARAMCO v roku 1933 založila spoločnosť Chevron a ropa bola nájdená v roku 1938. (Real Tom Hardy)
  • Palác princa Saudskej Arábie vo filme stvárnil luxusný hotel Emirates Palace v Abú Zabí. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama