Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já nevím ... původního stopaře jsem neviděl, tak nemohu srovnávat, ale jak jsem tu četl, tak je to asi úplně stejný. Bean zahrál hodně slušně, na Sophii se celkem hezky kouká, je to kost, pár slušných scén a to je asi všechno. Od poloviny předvídatelné a konec byl tak nějak no .. trapný. Škoda, že zůstalo pár otázek, který film nevysvětlí. Bean + Sophie + pár slušných scén = 3*. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tajemný stopař Sean Bean, kráska Sophia Bush, soundtrack Stevea Jablonskyho, produkce Michalea Baye a v neposlední řadě docela nápaditá režie Davea Meyerse. Minimálně tohle všechno dělá ze Stopaře stylovou, mrazivou a smrtonosnou jízdu, která bohudík neobsahuje větší logické kiksy a klasických žánrových klišé se dotýká jen okrajově a sahá k nim jen v případech, kdy už není jiná možnost. Velmi "příjemně" strávená hodinka a půl. 75% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný remake, ale na kvalitu originálu z roku 1986 to nemá. Ovšem Sean Bean se mi v roli psychopata Johna Ryder líbil více než Rutger Hauer (a to je co říct, protože ten zahrál naprosto báječně) v originálu. Obsazení neokoukaných tváří Zachary Knightona a překrásné Sophie Bush byla dobrá volba a kouká se na ně velmi příjemně. Povedený thriller, který za zkouknutí stojí, ale příště bych dal přednost originálu, který řadím o stupínek výš. Lepší tři hvězdičky...... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K originálu Harmona si přidejte krátkou sukni Grace, vlastně vůbec její (velmi pěknou) postavu a otevřenou brutalitu, která opět potvrdí, že méně bývá v naprosté většině filmových případů více. Ta perverzní zábavnost a amorální atmosféra původního snímku je však pryč jako pevné držení těla jednoho z hrdinů na kamionovém skřipci.. Až zas jednoho krásného dne pojedu přes Nové Mexiko ve svém dvoumístném kabrioletu, vedle sebe usazeného sympatického blonďatého stopaře ze země tulipánů a na krajnici uvidím se zvednutým palcem a cedulí "Bohnice" S.Beana, sešlápnu plyn a pojedu dál. Nehledejte za tím nic osobního, jen se prostě raději nechám podříznout Rutgerem.. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Originál som síce nevidela takže to môžem hodnotiť objektívnejšie a nemusím zrovnávať a hľadať to čo v originále bolo inak. No aj tak to bol pre mňa obyčajný priemerný thriller kde ma presvedčil iba Sean Bean. Zachary je nesympatický herec a snažila som sa ho nevnímať a sústrediť sa na film. No po chvíli som si uvedomila, že nie je sa až tak na čo sústrediť. Vyvraždenie rodiny v aute bolo šokujúce a asi ma z celého filmu najviac zaujala táto scéna aj keď vlastne nič neukázali. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • SPOILERY: Remake skopíroval z originálu niekoľko scén (roztrhnutie kamiónom, vyvraždenie rodinného auta); menšou zmenou je, že hrdinovia sú od začiatku dvaja – v originále sa k mladíkovi pridalo dievča v deji neskôr. Remake zostal originálu verný aj v nevysvetlení, prečo John Ryder vraždí ľudí. (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama