Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetý a roztančený muzikál jsem neviděl, ani nepamatuju! Navíc přišel od režiséra, od kterého jsem nic zajímavého nečekal. Travolta a Walkenem mají parádní romantické číslo a ani při něm nevypadají teple (BTW: Travoltova maska je dokonalá). Debutantka Nikki Blonsky v hlavní roli bez problémů utáhne většinu filmu. Michelle Pfeiffer stále vypadá lépe než většina o polovinu mladších bárbín. Jedno z pozitivních překvapení roku. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Muzikálům neholduju, tudíž ten který mě v sedačce donutí poklepávat melodie do opěradel má u mě vyhráno. Ten Shankmanův mě chytnul tak jako žádný jiný za poslední roky a ač to dějově připomíná třídního prosťáčka, je to herecky natolik dobře obsazené a odehrané, hudebně a textově maximálně zábavné a hlavně, geniálně choreograficky zatančené, až mě to do toho velkého kolotoče bralo s sebou. Rozumově za 4, ale ten po prvním čísle odešel, tudíž hodnotím srdcem a to jasně za 5 bodů! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od prvni do posledni minuty energii nasaklej muzikal, kterej je v prvni pulce rozjuchana vesela jizda, ale v druhy to bohuzel trosku spadne do reseni prav cernochu a obcas to tak ztraci na zabavnosti, cemuz ani nepomaha delka skoro dvou hodin. Ale jinak choreografie je fajnova, pisnicky skvele chytlavy a herecka sestava prakticky elitni, skvele natvrdlej Walken, tlustej (tlusta) Travolta, kterej sice nez oskliva tlusta zenska furt vypada jak Travolta v tlustym oblecku, ale budiz. Pak je tu prekvapive docela fajn Efron, perfektni Marsden a dobra zaporacka Pfeiffer. Proste jednoduchej, ale chytlavej a povedenej muzikal. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Už vám nezabírají antidepresiva z lékárny? Zkuste pro změnu zamířit do nejbližší videopůjčovny a zaostřit na DVD s filmem Hairspray. Obal vás vyděsí fotkou Johna Travolty v roli obézní maminy, při pohledu na herecké obsazení sebou trhnete u jména Zac Efron a definitivně vás znechutí informace, že v rukou držíte retro muzikál. Kdo ovšem DVD vrátí do regálu, připraví se o pozitivní písničkovou jízdu, ze které sálá vtip, hravost, energie i nadhled. Tančí se, zpívá se, bojuje se za práva černošské menšiny, přitom trapné, nudné nebo nucené není ani jedno. Hairspray triumfuje perfektní choreografií tanečních čísel a dokonale stylizovanými postavami, esem se však stává naprosto špičková a bezkonkurenční iluze 60. let v americkém Baltimore. Chytlavé songy jsou pak jen třešničkou na cukrkandlovém dortu. Stačí se jen oprostit od předsudků… 100% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš vyhodit Cornyho Collinse ze Show Cornyho Collinse?.......... Scénář : Leslie Dixon, Thomas Meehan, John Waters a Mark O'Donnell. Kamera : Bojan Bazelli. Hudba : Marc Shaiman - Ocenění 2008 - Grammy Awards - nominace (Nejlepší soundtrack) 2008 - USA People's Choice Awards - nominace (Oblíbená píseň - "You Can't Stop The Beat") - http://www.youtube.com/watch?v=Ujs2TH7y2bg 2007 - Satellite Awards - nominace (Nejlepší originální píseň - "Come So Far") - http://www.youtube.com/watch?v=ZU6w0vjxpJI Jerry Stiller, který hraje pana Pinkyho, hrál v původní verzi Hairspraye Wilbura Turnblada. CITÁT - Jestli přijde ještě pár bílejch, tak tu z toho máme nóbl čtvrť......... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy si Prudy Pingleton čte nahlas z Bible, čte z knihy Genesis 19:30-38, kde Lotovy dcery opijí svého otce a pak s ním počnou děti. (Galadriel)
  • V cameo rolích se objevili Ricki Lake (která hrála Tracy Turnblas v prvním filmovém zpracování Hairspray (1988), režisér Adam Shankman a skladatelé Marc Shaiman a Scott Wittman jako hledači talentů v závěru filmu. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama